На 9.10 направен направен трансфер на една бластоциста. 15.10 - домашен тест со бледа втора линија. На 11 ден од трансвер 20.10- убава темна линија и бета 387.4. На прво ехо сум наредна недела на 6.11
Трансфер на 2 бластоцисти 1 бета на 9 ти ден од трансфер-240 2 бета на 14 ден од трансфер- 2380 6+2 ( се фатило едно)
Zdravo devojki mi treba sovet nikade ne mozam da najdam. Transfer na 3 dnevni embrioni so sreden kvalitet. Taka bea definirani. Na 30.12 pravev test preku krv beta bese 51 vrednost. Denes 02.01 povtorno pravev preku krv za beta i izleze 96 vrednost. Vrednosta e zgolemena no ne e dovolno, dali treba da se plasham ? Do sega sum imamla edna biohemiska. Ve molam za sovet
Во иста лабараторија правеше? Се прави во иста точно на 48 часа. Бетата се дуплира на 48-72 часа. На ниохемиска бетата паѓа, не расте. Не е биохемиска.
Da vo ista labaratorija. Denes sabajle bea 72h sakam vo sabota pak da povtoram. Dali nekoj so vakvi vrednosti uspeal za bremenost?
Да има, во труднички темата пиши, ќе ти вратат, не можам да ја тагнам лејди мариа, моментално 25 та е мислам.
Трансфер на една бластоциста (замрзната) бхцг: 14 ден од трансфер 816 17 ден од трансфер 3103 20 ден од трансфер 6179 23 ден од трансфер 16917 Утредента (6+0) позитивна срцева акција. Бхцг проверив и на 7+2 беше 105949...
Devojkii mi vratija dva embrioni zamrznati 5 dnevni. Beta hcg na 14ti den od transfer e 813. Dali toa ukazuva na bliznaci ii dali e visoka mnogu vrednosta?
Честитки!!! Со лесно Искрено нема правила, и јас многу читав за ова. Има случаи и со 200 бхцг да е близначка, а и како горе на Лана со 2.300 бхцг да е единечна. Издржи уште малку, ќе видите на ехо
Кај мене на 9 ден беше 213 на 11 ден 530 на 14 ден над 1000 незнам точно колку беше докторот мислеше дека е близначка според вредноста бидејќи имавме вратено 2 петдневни замрзнати ембриони ама излезе дека е само едно така да според вредноста неможе точно да се утврди на ехо најдобро ке се виде за една недела
Znaci ne e nekoj pokazatel betata. Jas imam edna devojka 3ipol god od prvoto ivf. I za bliznaci se plasam ke vidime ajde na eho
И јас имам едно 2ипол год од првото инв сега многу сакав близнаци ама не бидна користев и ембриоглу ама како е писано така ке биде
Aha.. jas se plasam od bliznacka bremenost imam poznanicka so komplikacii predvremeni porajgaji, debelina ,otoci... poradi toa samo a ne za brojot na decina, decata se najubaavoo nestoo. Daj Boze sekoj dom da e ispolnet so takva radost
Јас трансфер на 3 петдневни. На 10ти ден 609 бета, на 12ти ден во друга лаб. 2302. Сите 3 се фатија, но за жал едно редуцирав по препорака на доктор. Си ги износив до 38ма недела. Точно на 38 со договорен царски ме породија. Едно маже 2900 друго маже 3260. Не секоја бчизначка бременост е ризична. Уживај и радувај се
Јас имав прилично лесна и нормална близначка бременост, породена во 38ма и тоа двете над 2,5 кг. Има многу и со 1 бебе, па ризична бременост, нема правила. Со лесно и пиши кога ќе дознаеш. И следна недела веќе ќе се гледаат сакуси на ехо. Можда нема да има срцева акција уште, ама сакус да