Дефинитивно би се вратила во минатото да видам како живееле нашите предци, нешто за што од секогаш сонувам.
Пааа назад еедно 10 тина год би биле доволни да ги поправам сите грешки и да почнам да живеам живот за кој покасно малку се сетив
Па одсекогаш ми б ило сон да патувам низ времето ...Посебно иднината ауууу.... Па кога би имала ваква машина би идела 10 000 години напред... А потоа би се вратилаа во мминатото да видам каков бил животот тогаш да направам една споредба чисто онака
За минатото - хммм... Можеби во седмо или осмо одделение. А во иднината... Нејќам баш таму да одам предвремено, можеби само на 1 час колку да видам што ме чека )))) Ама тоа само понекогаш, не секогаш сакам да знам што ќе биде ...
Не сум личност што прави ретроспектива на случувањата во минатото.Иако тоа е само алка за да ни се случи сегашноста,би се одлучила да ја посетам иднината за да знам како и колку треба да бидам подготвена за она што ме очекува.
ако набљудувам само во минатото 7-8 години... ако дејствувам или ако можамда дејствувам во иднината 10-12 год.
Шетам по новиве мислења на форумов, го гледам насловов на темава, си помислувам одма на Ацета наш, на пусто турско и на црквата и ја отворам и ја читам првата страна. Стискам најдолу на страната нов одговор, во моментот кученцево ми гребе на врата, станувам отварам и несвесно кликам на 3 страна. Читам што има на 3та страна, се заинтересирав и одам понатака. Стигам 5 страна и си гледам пост ист како што сакав јас да си пишам. И таман погледнувам на десно си го гледам мојот аватар и се збунувам. )))))))))))))))))))))))))))))))))))) Филингот не се опишува. Леле неможам да верувам дека истово сум го пишала пред 9 месеци. Неможам да си се начудам. Леле леле леле аууууууууууу ова се вика сам себе чившал )))))
Едно 15 години наназат има една мала шмизла што многу личи на мене само по млада сакам малце да и дотерам памет со два - три муабети.
Во времето на Клеопатра Па потоа во 19 век во Викторијанското време (заради модата), а потоа можеби и во 80тите од минатиот век заради прекрасната музика и повторно стилот. (читај коса како да си добил струен удар)
Хмм прво малце назад би отишла да видам порано како живееле а потоа млце понапред да видам што ме чека
би скокнала 2000 години напред да видам што ќе пропуштам.. Spoiler (секако ако има тогаш живот сепак за толку години - ептен скокам и јас.. можда тогаш ќе нема ни живот па на половина пат да ми закочи времепловот па да се сликам.. ќе бидам исто како таа книгата што носи наслов "Времеплов" и таму човекот оди во иднината и тој како мене и ја губи машината.. бла бла..) и би навратила на 2000 години назад да видам што сум пропуштила..
Во времето кога мајка ми била дете, кога било нормално 13-14 годишно девојче да си игра надвор и да нема дечко
Во годините кога мајка ми била дете само за да си ја видам баба ми и тоа како изгледала мајка ми како мала, како ги поминувала годините...