Времето во Штип ладно....сега бев до надвор...сонце свети ....а ладно мислиш снег има...не се стои повеке од 2 минути надвор смрзнувачка...а и + мириса на снегче...(па ајде веќе нека вее сакам снег за Нова Година)
Во Струмица надвор не се излегува, исто ко во Штип, сонце грее мислиш има 20 степени, а ветерот до коски допира ... Брррррррррррррр... А таман мислевме со бебушот да се возиме денес, да отидеме на гости некаде, ама на вакво време немам желба за ништо.
Сабајлево додека чекав автобус ми замрзна лицето, мислам дека уште ме болат ушите. Сонцето лаже, а северецот влегува во коски. БРРРРР :geek:
Во Прилеп е многу ладно...додека дојдов на училиште замрзнав,како дедо мраз бев црвена на лице...има сонце мислиш топло е ама кочан ладно е !! Ајде нека врни снег да ме расположи малце...
Ау скопсково време денес покажа заби. Убаво што зедов ракавици. А ветерот.... не сакате да знаете што ми направи од косата
Времето денес е студено со повремени врнежи на снег и дожд, магла, северен ветер и на пладне ѕирна од зад облачињата и пак се скри.
Денес ме излажа сонцето, па не си земав ракавици и топлинки за ушите, а косата ми беше врзана во плетенка - буквално замрзнав! Многу силен ветер дуваше, мислев дека ќе ме однесеше додека чекав автобус. Ама за пензионериве ни ветер, ни магла, ни дожд, ни снег не е пречка да се шетаат по автобусине
Во Битола денес е сончево но најстудено досега.Не сум излегла надвор и не планирам,од дома се чувствува студенилото
Во Скопје, сонцево само залажува ич несака да стопли, надовор е грч и од време на време задувува ладен ветер... Без шалче и капа не излегувајте, што е сигурно, сигурно е! Битно цело сонце во соба ми влегло, ако влезеш кај мене во соба ќе си помислиш уште врапчиња фалат да запеат ( демек пролет )