Денес времето е облачно депресивно те тера на спиење но на мене ми се бендисува вакво добро е за прошетка посебно покрај кеј или да си останеш под ќебиња само не е за учење
Сите се жалат од студениот бран,многу било ладно,стварно е,ама снегот многу ме радува!!! И го обожавам кога сеуште не е изгазен!!! Ама само кога ќе помислам како е кога снегот почнува да се топи....
Во Скопје вечерва се очекува да провее снегче, а моменталната температура е -6 степени Целзиусови. Ај сеа одма да ме вработат во Сител, по секако немаат презентер за времето
Времето денес прекрасно, неамам зборови, толку ја мразам зимата што буквално се изморив од ладно и намуртено време, но денес кога станав, и кога видов надвор дека има снег така убаво наврнато и кога излегов надвор ме фати таа зимска снежна еуфорија, и со дечко ми ги земавме кучињата и правец парк, трчавме во снегот како мали деца, абе преубаво ни беше. Се тоа заради времето денес алал да му е
Ха! Тоа дојдов да го пишам и јас. Да, и јас да бев со тој што бев, ќе го извлечкав од дома само да се шетаме. Ама навистина, од денес веќе не ја мразам зимата. Многу досадно беше деновиве, но поради времево денес сум полна со енергија. Излегов само до дуќан, но толку убаво беше времето, по малку снег паѓа, нема кал, па затоа дури се лизгав по малце. И што е најважно, ако денот е сончев, мора да е преубав. Конечно по толку време да сум расположена.
Преубаво е ! Сите деца од моето мало се излезени надвор..се санкаат, играат, се маваат со топки, да ти е милина да ги гледаш. Инаку и мене ме зафаќа нешто оваа еуфорија па до после ќе го натерам дечко ми да излеземе да прошетаме по снегот.Уфф, обожавам вакви денови
Сонце + Снег = Совршено! Трипл С Убаво е за пеш до работа, ама ќе смрзат рачиња, носиња... Гледам надвор луѓево почнаа понасмеани да шетаат.
Па повременото, срамежливо сонце ми се допаѓа. Само калта со снег по улиците ме излудува. Дома се враќам со толку водени нозе, како низ Охридско Езеро да сум се шетала. Занемарувајќи го тоа, зимскава идила буди некоја си меланхолика во мене. Ми се спие..
Како што беше времето денес сакам да биде и утре...и уште потопло. Денот сакам да ми помине во шетање.
Ладничко и облачно... Ама се тешам дека овие се последните вакви денови. За некоја недела ќе дојде сонцето
Времето не постоеше денес, барем за мене не! Во најмала рака, чудно. Промени еден куп. Ќе речам, на крајот, важно е да се Љуби!
Снегиште лигаво. Падна, па се раскашави се размоча. Сечко ко за последен ден изгледа сака да не поздрави. ама џабе му е, ќе си оди. Одвај чекам да запролети, стабилно да засунча, бре.