^^ Ќе видиме попладне, односно приквечер какво ќе биде и за кое време ќе наликува . Најавија врнежи од град, ама само да не светка и грми. Еве ги се собираат облаците, крвниот притисок варира, сите се опседнати денес со апаратот за притисок. Јас дома ќе си измерам. Само знам дека од синојка главата односно над левото око ужасно ме боли, аналгин не помага, од сабајле се препотувам и знам дека времето ни крчка некое изнанадување. Метеопат, што да правиш.
Облачнооооо, облачноооо.. Ах бе, што вика една моја другарка: Лани ова време беше лето, хахахах Па во право е
Ужасно топло... Сега сум во исчекување до пладне во собата како што ми нема изолација да се угушам, или во краен случај скувам како компир на суво!
Абе каква независност, станавме веќе зависни од тоа дождот. Аман дедо Боже затвори ја чешмата лом не направи.
Претежно нестабилно со врнежи од дожд во котлините и снег на планинте. Температурите ќе се движат помеѓу -20 и + 50 степени. Во секој случај ако излегувате понесете си чадор или такозвани сунцобран. Вие што ќе правите зимници времето нека не ве изненадува, само ставете си аспиратор на ќунците, можно е загадување на околината и смрдени пљачки на жица. Их брееееее си се дивам самата на себе, само за на ТВ сум и тоа презентер за временска прогноза.
preeska stoev na sonce ladno mi bese mn a sto da ocekuvam vecerva a mislam da izleguvam? MRAZOJ! Ko sum glup to e.