Времето кога нè облекуваше мама

Дискусија во 'Мода и стил' започната од rossonerka, 18 ноември 2012.

1. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.471
    Допаѓања:
    37.707
    Мајка ми секогаш се грижеше да бидам убаво облечена. Имаше вкус за дотерување.

2. HollyWoodGirl

HollyWoodGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    665
    Допаѓања:
    316
    СВЕ МИ БОЈЕ ЛЕПО СТОЈЕ - било кога мајка ми се грижела за мојот изглед. :lol: :rofl:

3. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.900
    И тоа како се смеам.. :rofl:
    Да имав еден бел фустан со шарени циркони летно време се сакав да си го носам...
    Нешто чувам нешто дававме во црвен крст....
    Да,омилени ми беа прцките високо горе.
    Знаев понекогаш да носам ташни со барби и слично.А ланче и алки и ден денес си носам златни со мојто име.
    Еден прст да има позади...
    Не се ми ново купуваа...
    Не како и погоре што кажав се ми се купуваше готаво...
    Не неколку ден пред настанот си купував облека....
    За тоа време да..ама сега не ее модерно..дури е смешно...
    Фустанчиња повеќе носев...
    Ја слушав мама но знаев да си кажам го сакам ова а не она..но тоа беше ретко...
    Ништо не мразев тогаш се носев..но сега не...
    За секаде бев дотерана...но секако имав облека посебно за на улица,за по дома,за излевање и слично.
    но никогаш не сум одела извалана и искината...
    Во трето одделение.
    А секако како и сите деца и јас често ги носев штиклите на мама и се шминкав...

4. badgirl14

badgirl14 Активен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    2
    Аууу... од циганка бетер :lol: зелена маица розеви хулахопки црвена сукња жолти чорапи..абе од сите бои :D ги гледам сликите и не ми се верува.. :tmi:

На LittlePinky му/ѝ се допаѓа ова.
  5. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.574
    Допаѓања:
    5.908
    хаха само да ни е топло нема комбинација на бои..па незнам што ...само да ни е топло т.е. таман според годишните времиња...
    ПС нема да сум таква! ;)

Дали кога ги гледате сликите од детството се смеете на вашата облека? повеќе обраќам внимание на фризурите :emo:

Имавте ли омилени парчиња облека? не се секавам дека сум имала ;)

Дали чувате дел од вашата детска облека сеуште? ДААА

Се сеќавате ли на вашите фризурчиња од мама? хаха прцки,плетенки,опашки охоох стари времиња беа тоа 8)

Имавте ли некои си акцесорис носевте ли алки, ланчиња, ташни? сето тоа за 8-ми март од татко ми морално беше да се купи како може на мама прстени да купува а на мене не? епа нема и на мене мора нешто ;)

Колку броја поголеми ви беа чевлите? се си беше на место хах :)

Менувавте ли облека со сестрите, па и браќата , со братучетките? Додуше поубаво да речам ја наследувавте ли облеката? Цк :angel:

Дали мама или баба ви плетеше и шиеше облека? плетеа некои "чорапки",полувери или како и да се викаат

Купувавте ли облека па ја чувавте со месеци, на пример за новогодишна вечер, за прв училишен ден, за приредба? оуу само за прв ден на училиште

Сметате ли дека сте биле модерни женЦки Не

Носевте повеќе фустанчиња или бевте мушкоданки.. машкоданки :rock:

Помните ли дали често одевте на шопинг, продавници од кои сте купувале со мама и сл. реткоо

Дали бевте од тие што секогаш ја слушавте и верувавте во изборот на мама или бевте бунтовно дете дури и за облека. јас сум паметно детенце слушав се што ќе кажеа :?:

Имавте нешто што мразевте да носите? не се сеќаваам

Дали бевте од оние деца што се дотерувавте и за играње ластик во маало? битно беше да се игра

И последното прашање кога почнавте да и се буните на мама и да почнавте сами да се облекувате? 1-2 одд. :lol:

6. LadyFlame

LadyFlame Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    340
    Дали кога ги гледате сликите од детството се смеете на вашата облека? :lol:
    Не никогаш :)
    Имавте ли омилени парчиња облека?
    Да , секако
    Дали чувате дел од вашата детска облека сеуште?
    Не мајка ми сите ги даде на братучетките мои
    Се сеќавате ли на вашите фризурчиња од мама?
    Даа секогаш репче врзано високо и кукул толкав ги имав во сите бои :)
    Имавте ли некои си акцесорис носевте ли алки, ланчиња, ташни?
    Ташнички да многу сакав и носев соодветни на облеката :)
    Колку броја поголеми ви беа чевлите? :rofl:
    Незнам не се сеќавам
    Менувавте ли облека со сестрите, па и браќата :D , со братучетките? Додуше поубаво да речам ја наследувавте ли облеката? :)
    Не ,секогаш носев ново
    Дали мама или баба ви плетеше и шиеше облека?
    Баба, елечиња за по дома
    Купувавте ли облека па ја чувавте со месеци, на пример за новогодишна вечер, за прв училишен ден, за приредба?
    Да секогачш имав нова облека за тие пригоди
    Сметате ли дека сте биле модерни женЦки :D
    Даа се чуствував како принцезичка
    Носевте повеќе фустанчиња или бевте мушкоданки..
    И фустанчиња и пантолони
    Помните ли дали често одевте на шопинг, продавници од кои сте купувале со мама и сл.
    Да
    Дали бевте од тие што секогаш ја слушавте и верувавте во изборот на мама или бевте бунтовно дете дури и за облека.
    Секогаш ја слушав мама што ке ми даде да носам тоа
    Имавте нешто што мразевте да носите?
    Хмм па да ролкиииии и до ден денеска не ги сакам
    Дали бевте од оние деца што се дотерувавте и за играње ластик во маало?
    Не
    И последното прашање кога почнавте да и се буните на мама и да почнавте сами да се облекувате? :)
    Незнам :)

7. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.652
    Допаѓања:
    161.695
    Сакав да ме облекува или како машко или сакав да се облакам самата како принцеза, со триста фустани спавачи на мене. :wasntme: Која спротивност!
    Ама за на шетање, нема воља своја, ме облекуваше во фустанчиња со тул под нив, лаковани чевлички,бели чорапчиња со чипка и кики. Се сеќавам еднаш не застана една тетка да и каже дека многу и е мило што гледа така облечени девојченца,мислела дека повеќе нема такви. А мајка ми со солзи у очите ми се чини од среќа се заблагодари, а после прокоментира,дојди дома види ја. :D
    Бев како Могли по некад кога ме чуваше баба ми. И бегав не ја пуштав да ми ја чешла косата и бегав да си играм надвор. :D Тоа гребаници, уплеткана коса, абе хаос. Кога ќе ме видеше мајка ми, одма во када, да ме измие, коса да ми среди.
    Плачев ако требаше да носам суќнички и фустанчиња, си сакав панталони и точка. А кога бев во својот свет во моите замислени принцески фустани. Имав една спавачичка со карнерки, розевка и црешички на неа,долга до земја,под неа облекував од фустанчињата со тул и над нив спавачичката и изгледаше баш онака принцески. :D
    Не бев од оние деца кои многу,многу се замараат со комбинации,знаев дека не сакам суќни и готово. Се друго си проаѓаше. Си уживав до детството и не придавав значење на такви работи.
    Имав една ташна многу сакав,од мајка ми,како сега што се актуелни како кутии, ама поголема,лакована, ах што играње и мкнење виде. Накит не сакав,не бев мераклика ич, само носев хаха смешно е, бисерно алче на десното раче,мајка ми ми го стави и не и дадов отпор,баш си ги сакав. Си ги викав бисеровите. :D
    Омилена облека не памтам,мислам дека не сум ни имала. Во принцип...не се врзувам и ден денес за облека или било што материјално,па ваљда си влече.
    Чува мајка ми повеќе работи, особено фустанчињата, ама стварно се убави,признавам, како за порцелански кукли во големина на детенце се.
    И искрено, кога ги гледам сликите од мала...не забележувам како сум облечена,сега ми дојде да ги отворам албумите,повеќе се присетувам што се случувало во моментот, на споменот.
    И искрено, мене не ми е многу симпатично кога ќе видам дете кое има став за својата облека или му е важно што ќе носи... и ме нервираат такви мајки кои ги прашуваат што да им облечат, што сакаат да носат.

На Mikako му/ѝ се допаѓа ова.
  8. sadangel

sadangel Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2010
    Пораки:
    983
    Допаѓања:
    782
    Дали кога ги гледате сликите од детството се смеете на вашата облека? - Не. Сум била добро облечена или подобро кажано не ме сликале во некоја смешна комбинација...

Имавте ли омилени парчиња облека? - Да. Се сеќавам дека имав едно комплетче од панталончиња, кошулче и елече. И да, една блуза со маче која бев спремна секој ден да ја носам... :lol:

Дали чувате дел од вашата детска облека сеуште? - Чувам неколку фустанчиња кои се прекрасни.

Се сеќавате ли на вашите фризурчиња од мама? - Не сакав воопшто фризури. Мајка ми никако неможеше да ме убеди да ставам шноли и сл.

Имавте ли некои си акцесорис носевте ли алки, ланчиња, ташни? - имав едно ланче кое нонстоп го носев додека не го скинав. Многу си го сакав... :)

Колку броја поголеми ви беа чевлите? Абер немам :rofl:

Менувавте ли облека со сестрите, па и браќата , со братучетките? Додуше поубаво да речам ја наследувавте ли облеката? Со исклучок на неколку парчиња цела облека ми беше нова.
    Дали мама или баба ви плетеше и шиеше облека? - Имав некои плетени работи од баба ми... :)

Купувавте ли облека па ја чувавте со месеци, на пример за новогодишна вечер, за прв училишен ден, за приредба? - Обавезно за прв училишен ден и за земање на сведителства. Тоа беше традиција... :)

Сметате ли дека сте биле модерни женЦки - Не многу. :wasntme:

Носевте повеќе фустанчиња или бевте мушкоданки.. Класична мушкоданка. Од кога тргнав на училиште не облеков фустанче се до средношколските денови... :tmi:

Помните ли дали често одевте на шопинг, продавници од кои сте купувале со мама и сл. Не одевме често...

Дали бевте од тие што секогаш ја слушавте и верувавте во изборот на мама или бевте бунтовно дете дури и за облека. - Бунтовно дете но не секогаш со најдобар избор. Се сеќавам дека на 7 години ја натерав мајка ми да ми ја купи јакната што одговараше за 10годишно дете... Затоа си ја носев со години... :rofl:

Имавте нешто што мразевте да носите? - Да, суќни, фустани...

Дали бевте од оние деца што се дотерувавте и за играње ластик во маало? - Не внимавав воопшто

И последното прашање кога почнавте да и се буните на мама и да почнавте сами да се облекувате? :)
    Од кога тргнав на училиште. Значи некаде на 6/7 години почнав да правам проблемчиња. ]:)

9. L-a-r-a22

L-a-r-a22 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2013
    Пораки:
    1.337
    Допаѓања:
    10.771
    За тоа време доста модерно.
    Но сега кога ги гледам сликите ми доаѓа да заплачам...

10. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.801
    Допаѓања:
    80.549
    Комбинација од секакви бои, сина маичка, црвени панталони и црвени сандали на зелени чорапи. :lol: Но некогаш и погодено ми било, црвена блузичка со црвена сукњичка, бели хулахопки и нежно розови санадли. :lol: Често носев кломпи во боја и со цветчиња, имав едни црвени лаковани чизмички кои ми беа омилени, носев шарени хеланки, блузички со реси, фустанчиња.

11. krofnicka27

krofnicka27 Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2016
    Пораки:
    842
    Допаѓања:
    12.724
    Тоа време е време кое сакам да се избрише од мојот живот :lol: Се зезам..Некни гледав слики и ми текна на оној статус "Кога бев мала, не ми беше гајле што носам, а богами и на мајка ми не и било" :lol: И дефинитивно се пронајдов во тоа, се изнасмеав кога видов како ме облекувале..Ама такво било времето, пример сега мислам дека ретко кои деца уште ги облекуваат така..Сепак има многу спомени од детството во таа облека каква и да е :D

12. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.427
    Јaс уште oд кoгa знaм зa себе сaм си се oблекувaм. Кoгa бев некaде втoрo-третo oдделение кaј мaшките беa пoпулaрни пoширoки фaрмерки кoи се нoсеa спуштени вo кoмбинaцијa сo лaбaвo врзaни ширoки пaтики. Штo се oднесувa зa прв училишен ден, никoгaш не сум се спремaл нештo wow кo сите oстaнaти децa. Кoгa ќе си купев нештo нoвo гo oблекувaв при првaтa приликa. Приличнo мoдерен сум си бил.

На Mr. Right му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Јaс oд мaл сум си oдбирaл oблекa и сум пaзел кaкo дa се oблечaм, вo смислa дaли ми oдгoвaрaaт бoите или сo еден збoр кoмбинaцијaтa. Се oблекувaв oнaкa oбичнo, ништo пoсебнo. Фaрмерче и некoјa блузa. Кoгa ќе си дoјдев oд шкoлo (кoгa бев третo-четвртo oдд.) не се пресoблекувaв, туку тaкa цел ден ќе сум гo истерaл. Сегa кoгa ќе се сетaм смешнo ми е, денес едвaј чекaм дa фрлaм се oд себе и дa се oблечaм вo нештo пoкoмoтнo, нaјчестo некoи тренерки или пижaми.
    Е, сегa бетер сум дa ви кaжaм. :lol: Зa oблекa мнoгу избирaм и не нoсaм се и сештo. Сaкaм дa се oблекувaм еднoстaвнo, a мoдернo. Е, сегa сум си приличнo мoдерен. :D

На Ketchup му/ѝ се допаѓа ова.
  14. neongirl07

neongirl07 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2015
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    346
    Дали кога ги гледате сликите од детството се смеете на вашата облека? :lol: Со самата помисла дека сум била убедела за розевата и сината боја како бои кои одговараат.

Имавте ли омилени парчиња облека? Да

Дали чувате дел од вашата детска облека сеуште? Мал дел, другите ги имам дадено во Црвен Крст или на поблиски луѓе.

Се сеќавате ли на вашите фризурчиња од мама? Да. Баш ми се свиѓаат, секогаш различни и со вкус хахах.

Имавте ли некои си акцесорис носевте ли алки, ланчиња, ташни? Хахах многу.

Колку броја поголеми ви беа чевлите? :rofl: 1-2

Менувавте ли облека со сестрите, па и браќата :D , со братучетките? Додуше поубаво да речам ја наследувавте ли облеката? :) Хахахах да од сестра ми.

Дали мама или баба ви плетеше и шиеше облека? Мајка ми. Капи, шалови, џемперчиња, наметки.

Купувавте ли облека па ја чувавте со месеци, на пример за новогодишна вечер, за прв училишен ден, за приредба? Тоа обавезно хахах.

Сметате ли дека сте биле модерни женЦки :D Искрено да хахах

Носевте повеќе фустанчиња или бевте мушкоданки.. Фустанчињаа

Помните ли дали често одевте на шопинг, продавници од кои сте купувале со мама и сл.Да

Дали бевте од тие што секогаш ја слушавте и верувавте во изборот на мама или бевте бунтовно дете дури и за облека. И верував :)

Имавте нешто што мразевте да носите? Не

Дали бевте од оние деца што се дотерувавте и за играње ластик во маало? Не

И последното прашање кога почнавте да и се буните на мама и да почнавте сами да се облекувате? Не се сеќавам, сигурно кога сум се освестила хаа

15. mimi****

mimi**** Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2015
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    3.637
    Kako mala obozavav da se oblekuvam vo svetkavi alista,duri imav i pantaloni koi bukvalno celite svetea(facepalm)Isto sum sakala bluzi so rakavi od mreza i hulahopki vo site mozni dezeni.Nemojte ni da me zamislite kako sum izgledala sigurno kako onie pred mtv:xA ne davav nikoj da mi se mesa vo izborot i sekogas mi popustaa na krajot.Frizura strogo pecirka:headbang:

16. lolanomnom

lolanomnom Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2013
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    2.324
    Мајка ми стално убаво не облекувала како мали. Облека не сум наследувала пошто сум единствено женско и мојата никој ја нема наследено сеуште, а нема ни да ја наследи изгледа пошто женски нема :D Имам доста работи дадено во црвен крст, а чувам поголем дел што ми се многу драги и што ги имам добиено на поклони од негде. Сцена што ја памтам како мала е дека требаше негде на излет да одиме и татко ми тренерки ми дава да облечам едни единствени што ги имав а јас плачам дека не се убави и модерни и дека јас сум женско, нормално не ги облеков ни тогаш ни никогаш, исклучиво сукњи и фустанчиња сум сакала. Од трет роденден само гардероба сум барала за поклон, сите што подобро ме знаеле ми носеле фустани и сукњи. Како ке ми донесат поклон јас така сум го облакала одма и за вечерта по 300 комбинации сум носела. На роденден (3 или 4ти) некој ми донел фармерки и сум ги фрлила и исто никогаш не сум ги облекла :D

17. Ицолгудбејбе

Ицолгудбејбе Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2015
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    1.145
    Ау страшно...Според мене ,сеуште мајка ми нема добар вкус зс облека...Се случи пред месец дена да ми купи облека (блузи)..леле кога видов..косата ми се крена :T се испокаравме..

18. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Секогаш убаво ме облекувала,и на сликите што ги имам како мала,убаво облечена.Инаку многу алишта ми даваа и моите две братучетки,се убави блузи,фустанчиња,се од нив.Имам уште алишта,ги чува мајка ми во кутии соберено,не и се фрлале,а несме ги дале на некој или во црвен крст,ете така стојат.

19. sugarlips

sugarlips Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2014
    Пораки:
    672
    Допаѓања:
    761
    Мама имаше вкус за облека и секогаш бев дотерана.8)

20. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.901
    Допаѓања:
    25.537
    Aha " doterana " :nod: osobeno koga me oblekuvase baba mi (facepalm) majka mi ke mi kupese ubavi fustancinja i se toa , no baba mi gi trgase nastrana i velese : " ova za na gosti za po doma i ova e uboo " i ke mi tutnese nekoi sorcevi vo teget boja ( inaku maski ) i portokalova drec bluza , crveni sandali i zeleni corapi (facepalm)(facepalm) ( sandali i corapi za grev :(:fubar: ) imav nekoja " tanjir " frizura " pa cesto imav i pipi dolg corap ili fontana (facepalm) bidejki majka mi bese na rabota cesti bea ovie kombinacii (facepalm) sestra mi znaese da me dotera ama retko bese toa , koga imase merak samo :D a majka mi koga bese doma kako kukle bev fustance frizurce sandalcinja se vo ton :D u zima isto se vo ton se dodeka ne pocnav sama da se bunam za oblekata bidejki sakav maska obleka (facepalm) ( vtoro ili treto odd ne se sekjavam tocno )