Мајка ти си знаеш, ама имунитетот им е многу слаб првите 40 дена. Не е исто бебето да ти закачи вирус на 6 месеци и штотуку родено. Многу потешко поминуваат и членката ти даде пример што и се случило нејзе. Јас гости не примав првиот месец иако моето беше родено во лето. После само најблиските дојдоа. Моево направи 5 месеци па намаливме сега со гости заради сезона на грип и вируси. За шетање јас го шетав пред 40 дена ама топло беше, не беше загаден воздухот.
Fala na preporakite ama i ne sum od sk kaj nas ne e zagadeno za tamu i jas ne bi ja iznela a vaka na soncevi denovi podobro e i bebe da se naviknuva golemoto na 3 meseca go nosevme na ponikva ete go 5 godini extra imunitet sepak neli sekoj kako si misli si pravi neka ni e so lesno na site i da ni se zivi i zdravi
Дојде време за одење на повојница, и тоа кај нашата мала кумашинка која тукушто направи 40 дена. Железна паричка и пари секако ќе оставам и се мислам златни обетки да земам, нешто што ќе и остане од кумовите. (Секаков друг предлог е добредојден, само да не е облека) Е сега, треба и торта да се земе па ми треба препорака од каде да земам, сакам да биде фино декорирана ама поедноставна зашто за фондан што не се ни јаде а служи само за декорација не ми се фрлаат пари.
Јас за обетки не сум.. обично се земаат тие детските обетки, а веќе некој од фамилија има купено, па така ми стојат во фиока. Зависи до колку пари ама ланче со испишано име имаат моиве и многу ми се убави, исто и белегзија оти тие две работи можат да се носат кога ќе пораснат, а обетките ќе и станат малечки додека дојдат на ред. Освен ако не прашаш дали имаат.
Многу зависи од буџетот. Цените на злато се многу качени. Нараквици се од 4500 нагоре, и тоа пак е мала нараквица, детска. Ланчиња под 8000 нема, испишани се сигурно над 200 евра. Цени од пред една недела, купувавме и затоа пишувам.
Затоа реков зависи до колку пари. Искрено мене поарно хранилка да ми донесеа или нешто такво него обетки. Кумот на првото дете обетки донесе она не ги ни стави, а за второво релаксатор и тој се искористи.
Машала, цените се општо покачени на се... Подароци од типот столче за хранење, дубак, количка, креветче, кадичка имаат се и затоа не можам да смислам нешто друго освен нешто златно. Или да се договорам да се земе нешто понатаму што баш ќе им биде потребно како што ќе расте дете...
Јас да ви дадам предлог зависи колкав ви е буџетот. Можете седиште за во кола, на почеток ќе користат транспортер но после ќе им треба седиште. Или нешто што му донесоа на внук ми кумовите негови, тоа беше единечен јорган од Тач сега е веќе голем но го користат. Им стоеше некое време дури да подпорасне ама после баш им се најде и ден денес си го користи. И јас користам од истите јоргани ем в машина го перам ем не е мрднат со години, како нов е.
Јас тоа се имав купено сама. Ни донесоа релаксатор, а веќе имав купено, па менував. Најдобро да праша или злато, тоа е сигурна опција. Тоа е добра опција. Пример точаче, трицикал, душече итн. Седиште има од-до, најдобро да праша. На некои и тоа од 50 евра им е ок, на други тоа од 300.
Епа и јас имав купено оти никој не ми понуди да ни купи. 40 дена бебе не верувам дека хранилка имаат ама да со договор нај ок, шо им треба. Иначе и тие игралните што се за на под се добар поклон и тоа моите го искористија највеќе @rainbowec
Spored mene ili zlato ili parite sto gi imas planirano za poklon da im gi dodades i da im dades samo pari . Eve primer jas ne koristam jumper ,dubak i sl.
Spored mene parite sto si gi isplanirala daj i gi na roditelite i jas sum uste so gosti i iskreno najvise se raduvam koga kje mi donesat pari.. Nie posle toa odlucuvame sto ni treba sto ne.. Pa dosta zemam i koristeno sto od drugarki sto na staro taka da parite mi se najdobar poklon iskreno
Фала ви на сите, ова со седиштето за во кола ми се допаѓа како опција...секако во договор со нив ќе биде
Проодувалка можеш исто за понатака ќе им се најде. Има мултифункционални и како масичка што се мести за играње и плус проодувалка. Исто можеш вреќа за на зима за во количка, мене тоа ми беше многу искористен подарок. Таа се користи повеќе на спортското седиште не во корпа кога се мали.