Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Време за одење на повојница

Дискусија во 'Бебе' започната од koritsaki, 22 март 2011.

1. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.394
    Допаѓања:
    13.391
    Да ја оживеам темава

Мене сите другарки ми дојдоа на повојница пред бебето да направи месец дена. Јас се чувствував добро, бебе беше премирно, и друштвото ми беше добредојдено.

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    4.226
    Ја исчитав темата, но не најдов тоа што сакам да прашам во врска со повојница.
    Па, мајки, кума сум и ве молам за мислење околу подарок за повојница, од вашето искуство.
    Не сакам да носам облека, бебето има доволно. Сакам да биде нешто што ќе остане и поразлично од другите. Пр. Големо мече......и друго што? Имате предлог?

3. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Пари на сметка :wasntme:

На WildMk и Mimmi39 им се допаѓа ова.
  4. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.195
    Допаѓања:
    18.312
    Отвори во бебе хоме има убави рамки комплет со глина, од нив ќе си направи отпечаток на раче,ноџе, траен спомен :)

На Mimmi39 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    Немој плишани играчки . Според мене прескапи се, а безпотребни. Само место дома зафаќаат. Ние имаме голема мечка и само ја префрламе од еден во друг ќош.

На WildMk, RAK91, eta и 2 други им се допаѓа ова.
  6. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    4.992
    Јас па многу сакав луѓе, уште вториот ден почнаа да доѓаат. До 40 дена сите битни гости ги истеравме и на викенд бевме. И така сите по саат време макс. седеа.
    Ми беше убаво да се пофалам што родив.
    Кај мене избрзаа за мекици, по мерак на свекорот (заедно правевме дента кога се породив) и не отидов, да беше ден покасно ќе се појавев пола саат.
    Се осеќав фанстастично и гордо, ми беше убаво како и да е.

7. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.594
    Допаѓања:
    24.082
    Јас кај што сме старосватови еден од поклоните ми беше тие рамките со глина што се прават отисоци од раче и ноџе, истото го имам и за малава моја, како што кажа членката, поклон кој останува за секогаш. Секаде каде што одам носам по едно ќебенце, обично да одговара на количката, тоа е секогаш потребно, ги имам 10 дома и обожавам да и менувам, има и да нарачаш со име. Потоа од креатива можеш украс за на ѕид, за над креветче (има и такви ламбички) со податоците од бебето кога е родено,колку кг и т.н. Ако немаат релаксатор можеш и тоа да земеш, има 2 во 1 што се прават покасно како хранилки, подлога за играње со ограда.. за мајката ако сакаш мала пажња плик за пелени, марамчиња за кога ќе се излезени е добар организатор, јас имам и исто однесов на новата мами. Голема мечка немој, ем прашина фаќа, ем место, а не си игра со неа.

На Mimmi39, eta и Spidy им се допаѓа ова.
  8. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.666
    Допаѓања:
    18.305
    Најнепотребно нешто што можеш да купиш. Ако не си дала веќе, купи нешто златно, нараквица или ланче. Можеш хранилка или релаксатор.

На Mimmi39 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.394
    Допаѓања:
    13.391
    Од необични подароци кои ми направиле кејф, добив ноќна ламба со името на бебето, со сликичка од месечинка и ѕвезди, ги прават по нарачка. Од функционални подароци - хранилка, релаксатор, подлога за играње, тие ми се најискористени.

На Mimmi39 и TeddyGrey им се допаѓа ова.
  10. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.833
    Допаѓања:
    109.162
    За мечка и од мене не, јас веќе 2.5г се чудам кај да ја складирам нашава (n)

Дијамант?
    Зависи колку сакаш да дадеш, најевтиниот од Сигма е кај 150е мислам, плус може и посвета да ти изгравираат, убаво пакување исто има :)

Друга опција иди на практично, прашај и мајката што немаат, ако сакаш плус играчка зеди некоја едукативна што свири, свети, нека е и за понатака или можеш подлоги за игра, има баш интересни.

Јас од кумовите добив свашта или бовча :D али се беше убаво, посебно ми значеше што се бирале со мерак и љубов :inlove:
    И торта донесоа :mm:

На mal.ecka и Mimmi39 им се допаѓа ова.
  11. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    4.226
    На irena.1, Bubish26, Sofi.ja и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.296
    Допаѓања:
    17.824
    Може линк од ноќната ламба што ја прават по нарачка?

13. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.394
    Допаѓања:
    13.391
    На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.
  14. IChika

IChika Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2017
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    432
    Сакам да ве прашам за мислење, договорена сум во сабота да одам на повојница, но сега читам било задужница. Ја секако нема да одам на гробишта но дали на ваков ден се оди на повојница или подобро е друг ден?

15. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    10.982
    Допаѓања:
    133.596
    Со 900 заразени на ден, ниеден ден не е добар за повојница. Ако мора, само дај им што си купила и не влегуј...

На Snowflake92, eli25, Avery и 13 други им се допаѓа ова.
  16. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    2.942
    На мајка ми и ги даваат поклоните што ги купиле и не влегуваат дома, искрено и јас реков дека гости не примам мажот ми е шофер тој само на камера ја гледа сепак треба да се почитува на толку заразани на ден.

На K7M10J, cresa-jagoda, Butterfly1107 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.613
    Допаѓања:
    35.530
    Откако е роден, добива подароци пред врата оставени/предадени или со достава до дома.
    Периодов ич не е за точкања дома.

На K7M10J, cresa-jagoda, Butterfly1107 и 6 други им се допаѓа ова.
  18. IChika

IChika Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2017
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    432
    Прашањето ми е дали се оди на ден задужница на повојница или не, нема потреба од коментари за заболени итн. Сите знаеме каква е ситуацијата, а одлуката дали ќе се оди или не е моја и на родителите со бебето.

19. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.214
    Допаѓања:
    56.858
    Бараш и би прифатила совети за банални работи ко задушница, а нејќеш да видиш нешто најреално во моментов.
    Мислиш поопасно би било да одиш директно од задушница на повојница (или на ден на задушница без да одиш на задушница, сеедно со компликацииве) од можноста да однесеш вирус кај бебе без изграден имунитет?
    Ваша работа, во секој случај.

На Avery, tinka-mace, Chanell* и 17 други им се допаѓа ова.
  20. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    10.982
    Допаѓања:
    133.596
    Да, се оди на задушница на повојница, после гробишта измиј се раце три пати и очи со света вода од црква.
    Пред врата да влезеш ќе се свртиш со задникот кон вратата и ќе кажеш три пати, дотука вие, натаму јас, дотука вие натаму јас , дотука вие натаму јас, и нема да влезат злите духови.

На Ygritte, macka91, M.B. и 19 други им се допаѓа ова.