Мене на почеток ми беше непрактична ради што се случуваше да менуваме памперси ноќе, да прокисне дете, па да ја перам и чекам да се суши или да бљуцка сред ноќ и нормално пак не перење, не ја оставав така да мириса. Од тој аспект ова со скроз новороденче @be.unique
Ве читам и боди и шпихозни облакате за спиење, на колкави бебиња и на која температура? Мојава е родена април и само на почеток облакав два слоја после по еден и така си остана. Не ми ни текна сега одкога подзалади дека може треба уште еден слој мада во спална 23 ни е ноќе се уште.
Какви два слоја на 23 степени, немаш потреба. И кај нас е таа температурата 21-22, син ми спие во боди на кимони, пижами, боси нозе, покриен со тенко кебенце и таман му е.
Па пак се технички два слоја тоа, само што нема ракави два слоја Два слоја со долги ракави облекував кога се роди на крај на јануари, ладно беше. Сега моментално исто како Bella_Stella ја спијам и мислам дека нема да променам тоа зимава (освен што наместо на кимона би ставила боди на кратки), само што ќе ја ставам во дебела зимска вреќа затоа што кога заспива е 22-23 ама навечер знае да падне до кај 20 во соба
Мојава само по шпихозни спие и се поти, а пола вечер е откриена, еднаш во вреќа ја ставив сега ко залади цела ноќ ме остави без спиење од што кенкаше и се вртеше. Јас по кратки горе и доле спијам сеуште. Два слоја сум облачала на син ми кога било ептен ладно вон грејна сезона .