1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вреќи за спиење и скафандери

Дискусија во 'Бебе' започната од didush, 4 декември 2017.

1. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.579
    Допаѓања:
    52.582
    Зимските вреќи на Нанам ги имате користено?
    Сакам да нарачам , ама не знам прво за големина, ќерка ми има 15месеци. Се мислам од 6-18 да нарачам, да не и е ептен тесно? Од тие со ракави и ноџиња сакам.
    Исто и се мислам за дебелината. Грееме дома, навечер ја оставам климата на 22-23 , да не и е мн топло со зимската?
    Што мислите вие?

На DaisyDoo му/ѝ се допаѓа ова.
  2. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.201
    Допаѓања:
    111.840
    Жешко ќе и е со зимската ако се грее каде што спие.

На 0ли и Kate Rina 93 им се допаѓа ова.
  3. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.217
    Допаѓања:
    11.220
    На мојов му е жешко со таа температура плус зимна вреќичка од Нанам.

Максимум до 20 степени ноќе држиме иако можеби и тоа е многу.

На 0ли и Kate Rina 93 им се допаѓа ова.
  4. Kate Rina 93

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.579
    Допаѓања:
    52.582
    А со пролетната на таа температура и пижами одоздола,таман ќе и е?

5. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.201
    Допаѓања:
    111.840
    Да

На Kate Rina 93 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Kate Rina 93

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.579
    Допаѓања:
    52.582
    Уште ова срц
    А за големината? Што да правам,немам како да ја мерам малечкава :rofl:
    15 месеци е скоро
    Да нарачам 6-18
    Или 18-36?:?:

7. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.613
    Допаѓања:
    35.529
    Со пролетна на 22-23 е тамам со пижами и ако треба и долна маичка/боди на рамки ќе ставиш. Зимските им се дебелки.
    Само да знаеш најголемите бројчиња се многу големи, 100 цм се од рамките до долу.

8. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.201
    Допаѓања:
    111.840
    Нека ти измерат замоли ги. Не знам срц:|

9. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.217
    Допаѓања:
    11.220
    Јас со пролетната ќе ја користев, ама мала му е веќе и порачав нова зимна. Саклетчија е моево може грешив, ама бидна...
    Еве ги димензиите од сајтот ако ти вршат работа. Подолу имало и како легенда која вреќичка за која температура одговара, не ја бев видела.
    Screenshot_2023-11-18-15-02-11-788_com.android.chrome.jpg

На Kate Rina 93 и fana им се допаѓа ова.
  10. Secret-Angel7

Secret-Angel7 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    840
    Допаѓања:
    1.433
    Земав од Ваикики зимска вреќичка и со раце и со нозе, пишува дека е 1.6 ТОГ. Ако некој се разбира во топлинскиве мерки на вреќичкиве, ве молам кажете ми што треба да му облечам под тоа. До сега спиеше со боди на прерамки и шпикозни со ноџиња, покриен (читај откриен) со јорган. Температурата кај што спие е до 22 степени

11. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.613
    Допаѓања:
    35.529
    Мислам дека само боди на куси треба под таа дебелина на таква вреќа на 22 степени.

На Secret-Angel7 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    2.810
    И мене ми треба совет за вреќичкиве. Имам од Тила есенска е без ракави. Дома навечер најниска температура ни е 18,19 степени. Ок е да ја облечам во боди со кратки, шпикозни и вреќичката? Не знам колку тог единици е вреќата, не пишува.

13. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.007
    Допаѓања:
    19.841
    И мене ми треба совет. Имам Кика Бу врекичка како јорганче, не знам колку ТОГ е, не е нешто предебела. Во спална ни е околу 18-19-20 степени и сега спие со боди на кратки и шпикозни или пижамки, покриен со меко ќебенце. Кога ќе го пипнам носе, образи и уши му се ладни, грпче и гради се топли. Не знам дали да ја користиме оваа вреќичка и што да носи одоздола. Глупо ми е што е без ракави. Тргнувам од себе дека ретко рацете ми се над јорган, обично ми се покриени. Се мислам за зимната од Нанам зошто кога ќе залади веројатно ќе падне и тт во спална, ја грееме со клима само дур сме будни, после гасиме и затвараме врата.

На Thinkerbell. му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Thinkerbell.

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    2.810
    Значи на исто сме скроз. Исто со клима, исто навечер гасиме и иста температура ни е дома. И исто се секирам да не и е ладно :D

15. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.613
    Допаѓања:
    35.529
    Стави слика, да видам дали е истата. Големото ми порасна во нивни вреќи без ракави, само првата зима на Кика Бу имав.
    На 18-19 степени спие во вреќата во маица на рамки и пижами. Тамам ќе му е на бебето ако е истата.
    Јас па со ракави не сакам, рачунам дека треба да се луфтира од некаде, освен ако е температурата на собата некаде 15 степени, тогаш можеби би облекла со ракави.
    Инаку, ако е истата од Кика Бу што ги имам, моето спиеше првата зима на 18-19 степени во таква со боди на долги и голи нозе

На Fenix05 и јolene им се допаѓа ова.
  16. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.549
    Допаѓања:
    6.920
    Јас имам врекички со различнен тог. Значи тог 1, тог 2, тог 3 и тог 3,5.
    И 2 и 3 и 3,5 се тенкички на допир и нема некоја разлика помеѓу нив. Дури да не знаеш која кој тог е, ќе речам дека двојката најдебела е.
    А ете сите се по стандарт и сертификат направени. Значи на допир и мене ми се чинат тенки, ама всушност такви треба да се. Топлината треба да се задржува некако внатре. Надворешниот материјал на тог 3,5 е нешто како сомот, а на тог 2 како тенко јорганче. Тог 3 е како плиш едната, а другата некој памучен финиш. Не знам дали тоа има некоја врска. Вајда полнењето е побитно. Тог 1 е без полнење.
    Рацете и лицето и на моето му се ладни да речам, ама навечер јас ја пресоблекувам и вратчето и грбот и се топли. По тоа се водам и мислам дека и е ок.
    Со тог 3,5 боди на долги и надоле тенки пиџами и чорапи. Чорапи вајда не треба ама мене па шубе ми е. Со тог 3 боди на кратки и пиџамки од горе тенки како оверал што се. Спална држиме 20 до 21 степен.
    Едните врекички имаат и ракавчиња, ама јас и ги вадам. Шанса нема да ја облечам со ракави, ќе плаче оти ќе и сметаат да прета.
    Евентуално еве ако сакаш на два ракави, боди долго и пиџама од горе. Така планирам со тог 2. Оваа едната ја надраснува веќе.
    Како што ја облекувам јас за спиење според табелата многу е. Треба со тог 1. Ама на моето му беше ладно со тог 1. Се вртеше и спиеше немирно. Вака помирно спие, а не ми е претоплена или испотена на грб кога ја пресоблекувам.

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.007
    Допаѓања:
    19.841
    Одамна сме исти во многу работи. :D А кога сме кај климата малце оф топик, користите ли навлажнувач? Имам такво апаратче што мери влажност и цело време покажува дека е ок па не знам дали имаме потреба.
    Еве каква е.
    https://lococroco.mk/produkt/vre-ichka-za-spie-e-ma-tedi-6-18-meseci-kikabu/
    Само нашата е од 0-6, мислев како новороденче во вреќа ќе го ставам. :wasntme: Ама уште му е таман, големка е.

На Thinkerbell. му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.007
    Допаѓања:
    19.841
    Фала ти за објаснувањето. Ќе пробам утре со оваа вреќичка што ја имам и така како што го облекувам до сега. Со два долги ракави е премногу, склет дете е стално се поти на главчето дур цица и дур заспива.

На јolene му/ѝ се допаѓа ова.
  19. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.734
    Допаѓања:
    23.219
    Кај нас в спална ако не грееме е 15-16 степени и е ладно, дебела вреќичка како јогранче со ракави му облекувам, долу боди со куси ракави и шпикозни, плус го покривам со ќебенце, носе, уши, главче ладни му се.

20. Thinkerbell.

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    2.810
    Не знам колку се гледа на сликава ама немам подобра у телефон, а сега не можам да ја сликам.
    @Bella_Stella навлажнувач не користиме ради истото. Мерачот вика ок е влажноста. Сакав солена лампа да купам ама не знам дали да фрлам пари :D

Прикачени фајлови:

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.