Вреќичките од Нанам ги ставате во сушара? Мајка ми денес од Ситник и земала на малава, ама да не ми се собере во сушара ми е страв.
Ајде помош со искуство со вреќичка за спиење. Невзнам каква да земам а да не му е претопло. синко е скоро 5 месеци и цело врдме рсчињата му се или нагоре или долу ама надвор извадени. Темп во собата е 18-20 степени, барем кога ке си легнеме. Го покривам со тднко јорганче и кебенце, како јас што се покривам. Му облакам пижамки со боди на долги заради рачињата. Ама навечер кога ке го земам за доење му се мнг ладни и гледам дека некогаш ритка и јорганчето до половината му е. Е сега мислата ми е дали да земам зимска од Нанам илинпролетно есенска. По продавници мајка ми нашла некакви рунтавки, ама страв ми е да не му е претопло да се поти. Што би ми препорачале од иксутво? Едит: ги видов на Ело, ама немаат ракави, не знам зимно време колку е тоа практично.
Јас имам од ело без ракави и мислам дека и е ок. Боди на долги, пижами и вреќата од 2.5 тог. Исто спиеме без клима и паѓа до 18 степени температурата навечер. Ако е топол на вратче и гради мислам дека не му е ладно. Од ело мене ми е супер вреќата зошто е со ногавици а има еден плус материјал доле кај ноџињата и како чорапи да сум и облекла е ко ќе го спуштам.
Јас имам зимски на Нанам, преубави се и им се вадат ракавите, па се прилагодува. Моето спие во боди на кратки и шпикозни и вреќата без ракави, температура околу 21-22. Инаку знам дека повеќето препорачуваат температура од 18-20 ама кога беше така рачињата и лицето му беа камен ладни особено околу 3-4, сабајле, исто вака облечен. Не треба по тоа да се водиме, ако е топло на гради не му е ладно, ама па ко ќе го фатев мене ми достудуваше, па почнав да догревам за спиење. Вреќите се 2 или 2.5 тог, не сум сигурна, ама не се предебели, како тенко јорганче.
Мојава спие во зимска на Нанам. 2 тог е. За спиење ни е макс 20 степени. Спие во боди на прекурамки ( или како и да се вика) и тенки пижами или тенки шпихозни.
Вррќата со ракавчиња? И дали го покриваш бебето дополнително или нема потреба? Може глупости прашувам ама немам осет колку би му било топло. Мислам дека во вреќа би било потопло отколку само со јорганче, па најверојатно кебенце не би било потребно..
Со ракави да. Мојава со раце горе спие и нема шанси да и се покриени. Ќе збесне додека не ги извади горе или раширени да и се. Па јас од пусти мерак за постелнина , имам едно тенко кебенце во навлака ставено, па до половина и стои. Инаку е баш убава топличка вреќичката. Ако му е ладно на бебе или топло, ќе биде немирно.