1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Врска без секс

Дискусија во 'Секс' започната од bubicko, 1 февруари 2011.

1. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.891
    Допаѓања:
    11.288
    Дечки бе ало 2 години и не сака да разговара и имаат 2 пати годишно секс.:clap::fubar:

Да се работеше за период од 5-6 месеци сите ќе и дадевме совет да се обиде да збори, да внесе свежина, ама ова ни се води ни се тера.

Не знам дали живеете заедно, ја би се отселила некој период и би кажала зошто.
    Ако не живеете заедно земи пауза малку да си ја чукне главата малку, па и ти самата да видиш колку ти значи. Може ослободено ќе се чуствуваш. Не мора да носиш дефинитивна одлука ама дај си простор и време.

На VIK-KIV му/ѝ се допаѓа ова.
  2. VIK-KIV

VIK-KIV Активен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2016
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    110
    @makarov јас претопставив дека е ЗДРАВСТВЕН ПРОБЛЕМ. Инаку секој си има право да коментира и да поттикнува раскинување на врска заради немање сексуален контакт. И да во право сте. Но ТАА ГО САКА,и очајно на секој начин пробува да го загрее пак. Јас ја посоветував како и сите останати. Нејзино е да одлучи што понатаму. Но ако не се сакаат нема потрба да се мачат истото важи и ако таа го сака а тој не. Зошто таа не опиша дека тој не ја сака туку дека избегнува односи. А мене и моите мислења остајте ме јас не побарав совет,само коментирак како секој од почитувани Вас.

3. VIK-KIV

VIK-KIV Активен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2016
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    110
    ИЛИ ИМА СЕРИОЗЕН ЗДРАВСТВЕН ПРОБЛЕМ ДУРИ И ПСИХОЛОШКИ МОЖДА Е ШТО НЕСАКА СО НЕА ДА ГО СПОДЕЛИ ДАЛ ОД СРАМ ДАЛ ТАА ДА НЕ ГО РАЗБЕРЕ ПОГРЕШНО!

4. VIK-KIV

VIK-KIV Активен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2016
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    110
    Значи да не се разбереме погрешно, сосем нормално е да се има редоен секс во врска-брак, но тука таа не ги исцрпила сите причини зошто им се случува и како да си себе помогнат. Инаку да има и врски и бракови без редовен секс бидејќи има екстремни случаи како ПАРАЛИЗИРАН ПАРТНЕР ОД ПОЛОВИНА НАДОЛУ.Ама да не одам во екстреми. Муабетот ми е да не гледаме сите еднострано. Јас ве разбирам сите што тврдите без секс тешко но не е и невозможно. Ако се сака за се се наоѓа решение е ако не се сака и на идеална врска,брак ќе му се стави КРАЈ.

На kolovoz и Petar80 им се допаѓа ова.
  5. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.048
    За секое лонче-капаче.
    Ако ја викам дека можам година , значи можам.
    Јас не одам од еден на друг , нити пак сакам таков до мене.
    Се истурал наа 3,4 пред менее и сеа на запеччената редот и дошол!
    Мн ниско .
    Ама секој со свои принципи можности!

На Dust и Petar80 им се допаѓа ова.
  6. amaranth24

amaranth24 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2013
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    24
    Ако мислите на ерекцијата тпј нема никаков проблем со тоа, бидејќи реагира и на допир, се е во ред од таа страна. А и да, не можам да кажам дека не ме сака, само сексот е проблем и општо немаме никаква интима, а за се друго е ок.

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2016
    Пораки:
    1.114
    Допаѓања:
    1.524
    Па преземи некои мерки, дотерувај се повќе за него, направи некоја промена на себе, излегувајте повеќе заедно па белким ќе му се врати желбата за секс.
    Јас мислам дека сте влезени во монотонија и ми делувате како да сте 60+ годишен брачен пар, си се сакате, се е супер само ретко имате секс, а има многу начини за разбивање на таа монотонија само треба и двајцата да се потрудите.

На VIK-KIV му/ѝ се допаѓа ова.
  8. amaranth24

amaranth24 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2013
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    24
    Не знам колку ќе ми верувате, во овие 2 и фазла години се менував на сите можни начини, правев се што ќе ми дојдеше на памет само за да го привлечам. Носев миничи само за него, бидејќи ја сум девојка која сака стрикно фармерка и ништо друго, а за него и фустани купував и се правев, и бадијала беше се. Верувајте се уморив веќе и сите идеи што ги имав ги потрошив и немам ни сила ни желба уште да се трудам, уморена сум веќе.

На the drummer му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.163
    Допаѓања:
    5.086
    Очигледно погрешно се разбравме, а 2,5год. ете нека не се 2,5 нека е 1,5год. не е малку време за да се исцрпат сите опции, и на крај како што пишува се доаѓа до колегата. За екстремните случаеви за кои пишуваш, се зависи и од видот на оневозможеноста ама тие жени имаат партнери на страна на кои тоа им одговара, и не е за осуда тоа. А дека има решение има, колку и да е немоќен ако ја сака ќе гледа да ја задржи, а не да се убедуваат колку некој е уморен, ајде де, вечерва е уморен, а наутро ? И тогаш е овој уморен од спиење, немој да не се лажеме, очигледно мува не го лази, а да не е така не би бил уморен.

10. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    Мн глупо ми е замислата да се плескам со некој а уствари вибраторчето да мрда или па ја да го мрдам, само за да не бидам запечената ( каков селски израз)
    Ама како што кажа секој со свои принципи и МОЖНОСТИ.

И веке коа еднаш ме циритше, добро реплика и не мораш да продолжуваш со убедување што е подобро. Јас си и го кажав моето мислење на девојкава. Твој проблем не е дали јас сакам на кур да седам а дали на вибратор. Како што не е твој проблем дали јас ке бидам како рече курва а не “поштена“ со вибратор. Се разбираме така?

На Nausicaa, buba4e89 и Petra777 им се допаѓа ова.
  11. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.163
    Допаѓања:
    5.086
    Е, мила моја, кога те сака некој те сака онаква каква што си, не каква тој сака ти да бидеш. Не си ја мачи душата и дај си ја или слободата или маж покрај кој ќе бидеш жена, а не сестра. Јас не знам како толку време си се воздржала да не ставиш крај. Ако си сама барем се знае сама си, а не вака, ем, го имаш ко бајаги ем, немаш ништо др освен брат. А сите што имаме браќа се знае, бате после си се жени, дада си се мажи. Не знам како си се контролирала, за жена е понижувачко ова.

На MiloMalo му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Evripigi

Evripigi Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2016
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    1.143
    Јебите се децо јебање је рај, то је реко чика Јованович Змај.
    Шега на страна, состојбата на дечкото воопшто не е нормална.
    Љубов!
    Не е љубов во прашање туку навиката од 5 години и стравот што понатаму.
    Бидејќи се исцрпени сите можности од типот дотерувај се, биди секси, заведувај го, мое мислење е да си го фатиш патот, нормално пред да го направиш тоа играј со отворени карти.
    Прашај го дали има друг/а (веднаш ќе ти каже ДА ахам) и како ги задоволува своите сексуални нагони.
    Можеби мислите и приоритетите му се на друго место. Коцка, наркоманија, алкохолизам (тоа апла се приметува).Воопшто не е грев што те привлекува некој што ти посветува внимание и верувај кога тогаш ако продолжи вака ќе си заменеш, ама подобро сега отколку во брак.
    Ти си знаеш, ама јас не би трпела да имам дечко, а да не водиме љубов барем еднаш неделно.

На Nausicaa, Bozica1980, Prijatelot и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. VIK-KIV

VIK-KIV Активен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2016
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    110
    Е сега ме стави во мисла:o.Значи се допирате се ок,има ерекција и како прекинува да немате однос? Ова укажува дека има нешто лично кон тебе што го премислува да имате односи воопшто...
    Сега мене ми делуваш КОНТРАДИКТОРНО ем го сакаш,ем си уморна да се трудиш да го занимаваш да ти посветува внимание. Знаеш нај нај искрено што мислам по се твое пишано? Дека нит тебе толку ти стало до секс нит па него толку му стало до секс. Ми делувате како создадени еден за друг. Продолжете така и не кукај зошто не гледам дека сакаш ти-уморна си а не гледам ни дека тој реагирал на сите твој некојси обиди за промена. Или ако не ти одговара а седиш со него заради навика ете да не ти пропаднат ие 5години. седи си и не кукај. Ама по се мислам дека се плашиш да си признаеш самата себеси дека пропаднале 5те години,а не разбираш дека ништо не е пропаднато или изгубено се е животна школа. Што и да решиш или како и да ти испадне ситуацијата мир во срцето и душата да те следат.

На kolovoz му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Anon

Anon Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    1.789
    Жал ми паѓа вака кога те читам. :|

15. VIK-KIV

VIK-KIV Активен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2016
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    110
    Нема потреба да ја жалиш,баш повеќе е за почит.Се трудела и труди се уште,но не го добива очекуваното.Зошто да ја жалиш? Затоа што била/е борец до крај ама ете не им оди?

16. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.360
    Ако си пробала се, тогаш неизбежно е да си ставиш крај.
    Мразам кога на прва препрека сите одма се возбудуваат лелеее раскини му бла бла.
    Ама 2 години труд, за џабе. Не е малце.
    Си пробала се, си дала се од себе. Влијае на психо-физичкото здравје ваквата ситуација.
    Ај сам по себе сексот што е добар за здравјето, ами не би можела јас лично постојано да се прашувам што е проблемот, дали не му сум привлечна, дали има друга итн.
    Јас да сум на твое место лично, би му рекла уште вечерва
    Дали мислиш дека е нормално толку секс да се има?
    И би му дала една последна шанса да ми се отвори и да е искрен со мене што е работата, каков проблем има или повеќе не ме гледа никогаш.
    Ако е искрен со тебе и ако ти кажи што е проблемот, можеби и ќе можите да го решите.
    Ако те сака некој и ако знае дека ти имаш потреба од секс, и од нежност и од интимност, а не ти го пружа тоа е себичен!
    Макар и да е здравствен проблем дали психички или физички, себично е кон партнерот да не оди и да не си помогни сам на себе со цел да е здрав и да има иднина со девојката.
    Ако има тешкотии психички има психијатри, психолози, терапии.
    Ако има физички истотака има помош.
    Не е фер спрема никој два пати годишно секс посебно спрема млада девојка или дечко.

На Nausicaa, Mishela и Bozica1980 им се допаѓа ова.
  17. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.390
    Допаѓања:
    8.336
    Врска без секс не е врска. Да не се лажеме, каде што нема секс, нема ни привлечност, ни љубов, ни близина.А има неверство.Едноставно дечкото се оладил, можеби и ти, па врската ви е повеке навика.Изгледа ниеден од вас нема храброст да стави крај. Искрено не сакам да сум во право, ама машко 2,5 години без секс...Хмммм ништо чудно и друга да има.

Искрено 2,5 години се пре предолг период, како вечност ми звучат., па уште живеете заедно...Лошо многу лошо.Со дечко ми една недела, ако немаме секс почнувам да вријам што ли би ми се случувало да го имам покрај мене 2,5 години, а да немам секс :worried:...Не не би стигнала до тој период. После 2,3 месеци без секс мислам дека станува алармантно, црвен аларм, кога треба да се пресече и да се стави крај, ако нема решение за проблемот.

Мора да имаш натприродни моќи кога си трпела ваква ситуавија толку долго време.Зошто мислиш дека ке добиеш нешто , ако продолжиш, зошто да не фрлиш пет години, знам дека ти е тешко сигурно на друг начин си ја замислувала иднината, ама мора и да се помириш со фактот дека нема мрдање од мртва точка две ипол години.Ке пројдат уште две ипол така и тогаш што? Што има врска што делите и трошкови и плати заедно, голема работа како да неможеш да ја трошиш сама. А и животот не е пет години. Кога гледаш дека нема иднина зошто да одолговлекуваш и онака премногу си чекала.
    Велиш те сака, ама каде што има љубов има и секс т.е. водење љубов.
    Подобро сама стави крај ке боли, ке помине, подобро отколку тој да стави. Можеби па баш тоа ви треба некое време одалечени и сами. Ама незнам некако ова 2,5 години е премногу за да се смени нешто.

Со некои работи едноставно треба да се помириме.

А луѓе што сте запнале со тоа болен да не е лекарства...Па зарем таа нема да знае пет години дечкото дали има здравствен проблем или не. Девојката си убаво пиша дека нема. Нели се вади дечкото на нејзина сметка до тука.Тој да и кажува дека била уморна, а она сака секс...Друго зошто некои жени имаат потреба секогаш да ја оправдуваат машката страна?!

Јао @VIK-KIV (facepalm).

Последна измена: 29 јуни 2016
    На Outlook, buba4e89, Viktorijaaa5 и 2 други им се допаѓа ова.
  18. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    14.976
    Допаѓања:
    167.753
    чиста ситуација си има друга долго време сте заедно не знае како да прекина не сака да те повреди
    Ај нареден пат од до крај и кажи му дека сакаш секс да видиме што ке се извди
    играј со отврени карти и прочепкај малце за него каде со кој како

На Petar80, Nausicaa и Bozica1980 им се допаѓа ова.
  19. VIK-KIV

VIK-KIV Активен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2016
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    110
    Ме потсети пишаново на еден пар од факултет. Девојката му беше прва на дечково,2та беа до уши вљубени еден во друг. Однадвор гледано прекрасна врска. Почнаа и заедно да живеат под кирија и тогаш привршувавме со студии. Сите мислеа следи свадба. Кога по неколку години пукна тиквата со епилог он ја изневерувал со колешка од работа при што нивна заедничка пријателка и немал храброст да и признае на девојка му бидејќи имале планови и девојкава открила така што ги начекала во нивниот изнајмен заеднички стан. Па раскинаа и таа се премажи и тој ожени со таа со која изневеруваше. Животот полн е со непредвидливи случки,ама оваа никогаш не ќе ја заборавам.
    П.С.нескам да звучи како старине баби-оговарачи ама навистина често се случуваат работи кој моментално срецето ни го кршат, но по многу години разбираме дека така било најдобро за сите.

На Bozica1980, ALISA0000 и Hristov им се допаѓа ова.
  20. NovusOrdoSeclorum

NovusOrdoSeclorum Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2011
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    2.270
    Еве ти сама прва не си се цениш како жена со овој твој мизерен став.
    Каква врска има курварлук со пријателство со бенефиции?

На Sanjichka007, crimson, Ingvild и 3 други им се допаѓа ова.