1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Врска без секс

Дискусија во 'Секс' започната од bubicko, 1 февруари 2011.

1. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.048
    Погрешно ме сфативте или не се доискажав .
    Горе членка напишала да провериме хормони, тироиди и што знам таму...
    И јас изгубив релативно касно, не добив орден но да го направев тоа со претходниот, ќе беше најголема грешка дефинитивно.
    Јас велам дека не треба страста да заслепи и не секогаш е љубов како што мислиме.
    За една година ние и не знаеме со каков човек сме во врска, а не па да се препупуштиме телесно, т.е денес го прават и за неколку дена зошто мислат љубов било, па после во депресии..
    @Outlook не знам што сметаш за младо. 27 имам, во брак сум.

На Плавуша123 и Tanjamm им се допаѓа ова.
  2. Црна Ружа

Црна Ружа Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    1.000
    Допаѓања:
    3.684
    Читам и очекувам да се појави еднорог, лепрекан или црвени кмери во причава ама ништо...

На Priroden, YoungandBeautiful, Jane.Birkin и 6 други им се допаѓа ова.
  3. Stargazer

Stargazer Активен член

Се зачлени на:
    17 август 2017
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    220
    Само не сфатив дали девојките носеле кецеља додека тој зборувал? Тоа остана да ме мачи.

4. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.213
    Допаѓања:
    162.689
    Долго време во врската немавме секс со дечко ми и се сакавме (не поради некои религиозни причини или не знам ти што, едноставно паника ме фаќаше мене...), сега имам и ми се чини врската ни се подобри значително. Љубов е. Сексот е само потреба која ја зацврстува врската, пред и потоа бар нашата врска не се смена, и од тука не ја гледам потребата за врска без секс. Ако некој ја преферира - зошто да не? Сепак, свое право е. И под долго време без секс не зборам за неколку месеци. Едноставно вака или така, љубов постои и на секој начин. Љубовта е во вистинскиот човек и ако знајш дека го имаш покрај себе - нема шо да изгубиш. Изберете си ја опцијата подобра за вас, како му е на некој друг зад затворени врати е најмалку важно.

На Annath, Sanjichka007, YoungandBeautiful и 11 други им се допаѓа ова.
  5. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.602
    Допаѓања:
    173.628
    Ништо страшно. После низа неуспешни врски и недостатокот од љубов во старата, епилогот е во новата врска го надополнуваат со недостаток на секс. Па се задоволуваат со вниманието на партнерот, мислејќи дека претходно сексот бил "крив" за се. Ехее... има случаи куп. Има и машки убедени во тоа, не само девојки.

Знаете како викаат.. цело е кога има се. За здрава врска потребен е и здрав секс, секој доктор првенствено тоа го препорачува. На страна тоа, водење љубов е една од алките на љубовта, посебно ако си со човек кој бескрајно го сакаш. Таква љубов едноставно мора да се доживее од секој аспект. Зошто е љубов. Во спротивно си кратиш дел од љубовта. Со човекот што го сакаш, сакаш и да ја доживееш љубовта на секој можен начин.

Со него, кога сме заедно имаме секс секој ден, некогаш повеќе пати. Некогаш преку еден ден или два, а некогаш и до 2 недели само се гушкаме и ништо повеќе. И пак најубаво на свет е. Ама љубовта не е целосна ако тој не ме допре, а јас не треперам. Без срцево да сака да излета од гради. Без допир кој те крева до небо и те прави ранлива. Без страст, длабоки погледи и стиснати дланки под чаршафи. Сакам да водам љубов со него баш затоа што го љубам до небото, зошто има душа вселена и зошто е мој. Да го љубам со часови, да се предаваме еден на друг зошто ние всушност и си припаѓаме еден на друг. Некогаш нежно и меко, а некогаш диво и безобразно. Друг пат сакам само да го гушкам дур не потонеме во сон зошто така ни се сака.

Ако имате некој што прави да треперите под негови прсти, не се "стискајте" во име на погрешни перцепции. Си кратите од себе си.

Секогаш постои причина зошто се нема секс во една врска и најчесто е многу подлабока од она во што ние сакаме да веруваме. Љубовта не може да е причина да се нема секс, зошто љубовта е една од причините да се има. Е сеа, кој во што сака нека си верува.

Последна измена: 29 септември 2017
    На Priroden, Annath, Плавуша123 и 32 други им се допаѓа ова.
  6. Bankarkata

Bankarkata Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2017
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    1.638
    Си изгубила многу оргазми ништо друго :D
    Ако треба да бирам помеѓу тоа да бидам "искористена" или повредена или оргазам, бирам секс бе не ми филозофирајте многу. Водете љубов сакајте се, ако живеете со такви глупи ограничувања и стравови од оговарање, гордост за глупа работа или некои смешни принципи за што уствари живеете вие? Па уште сто пати ќе ве повредат и уште сто пати ќе ви помине, која е поентата на животот ако никој никогаш не ве повреди??? И ај ве молам продолжете да си се чувате за вистинскиот додека тој сигурно сеа спие со некоја друга.

Последна измена од модератор: 29 септември 2017
    На Iviy, Sanjichka007, pravnicka_2604 и 7 други им се допаѓа ова.
  7. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.038
    Допаѓања:
    257.637
    Се што сакав да напишам @Yowannty кажала. Читав страници наназад и не станува збор за девојчиња од 15-17 год па да имаат дилема дали сега секс или по 6месеци. Возрасни луѓе не знам како функционирате во такви врски, не ми е разбирливо. Па и таков партнер да пронајдеш кој ќе дели исти ставови...

На Annath, Antolinaa, Sanjichka007 и 8 други им се допаѓа ова.
  8. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.048
    Изгледа не те измасирал некој добро после работа кога си преморена, да видиш што е оргазам.... :D Пробај ;)

На BoyL и Tanjamm им се допаѓа ова.
  9. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    Добро штом вие добра врската без секс терајте така,но зарем во 21 век да се чуваме за некој си таму што поминал многу девојки имал сексуални односи и да си ужива,а јас да се стиснувам од сексуални односи тоа е за мене незамисливо,незнам ако е така тогаш одете монахињи.

На oblace1, Dadusicka и Bozica1980 им се допаѓа ова.
  10. L-a-r-a22

L-a-r-a22 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2013
    Пораки:
    1.337
    Допаѓања:
    10.770
    Сексот ми е нормална работа. Потреба.
    Убаво ми е.
    Не би можела да си ја замислам мојата скоро 9 годишна врска без секс.

На Bankarkata, forumce, oblace1 и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.048
    Ако он поминал 50 и ти истото? :D
    Не е до векот, до главата е.
    Не вели никој да немаш. Ама запознај убааво, бирај наместо да те бираат. Од чисто тело нема ништо поубаво верувај.
    Стави се во улога на мајка на женско дете. Каков совет би и дала?

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.605
    Па мене баш ми е гајле икрено колку се сексате.

Пирметувам во случајот на Битер на психолошка база е асексуална, т.е. сама се убедила дека сексот е зло, со што и се изгубила потребата. И се само зашто првиот и бил сељак кој бил со неа само ради секс. Едино ако не лаже дека нема никаква потреба.

Петра била во целибат се до брак, не знам од кои причини. Најверојатно религиозни.

Само ми смета што првата не убедува сите демек ние сме користени од нашите мувачи и дечковци за секс ( демек ние не сакаме да имаме секс ), исто како што неа и се случило, и не и е јасно дека сите мужи не се исти. Да е така, ондак слободно у манастир може да оди. Ич нека не се мачи да се мажи.

Вторава пак ко тоа да и е главно достигнување во животот, на сите на нос го става. Најчиста ни е тука, ние сме прљави од Днк остатоците од предходните партнери. Лол.

У глобала, ние нив ги разбираме, и само сакаме да им укажеме дека водењето љубов е дел од врската, ( за тоа збориме тука, не за мувања и сл.), а они ни спомнуваат мувања, чисточа, хормони, и меѓу редови дека сме курви. Оти се сексаме со оној кој го сакаме...

А ја мислев сум курва само оти носам чоукери...

На Priroden, CameliaMiller, Annath и 32 други им се допаѓа ова.
  13. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.163
    Допаѓања:
    5.086
    Mlada si megjutoa ne I dete. Nie zborivame za povozrasni devojki, ne 18 ili nesto nad 20 god. se e vo red ova sto velis ama se osekja razlika megju strast samo I ljubov. A za da ima ljubov mora da ima strast. Mislam deka se prepustis li na strast ne se zapagja vo depresija, svesno se vleguva I nema kukanje posle I toa go pravat povozrasni ili spored mene taka treba da bide. Inaku lugjeto se menuvaat ili oladuvaat, taka sto ni edna ni 10 god se reper, samo da se pogodi sto bi se reklo.

На mira.mira и veteruska им се допаѓа ова.
  14. Magiifili

Magiifili Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    93
    Врска без секс исто така и брак без секс значи незнам на штп ви се темелат, сексот е резултет на страст, страста доаѓа од тоа што некој би се допаѓа, ве привлекува...така да ако го нема сексот веројатно го нема и ова, па самите сме сведоци колку од нас се впуштаат во авантури само ради сексот, бидејки во врската или бракот не се доволно исполнети односно и фалат овие сегменти. 21 век сме а ме чудат некои нетипични размислување, мешате хормони и незнам што, секој ги има тие сегменти, некој треба само да ги активира.

На Bankarkata, theowndemon, Gosh и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.048
    Секој со своето. За мене препуштање на страст без љубов е најглупавата работа, сум имала такви предизвици како и секоја девојка. Мислиш обратно, за да има страст мора да има има прво љубов.
    И на крај кога ќе видиш жена во климакс, мажот импотентен, пак љубовта останува која ги оддржува заедно до крај, како што рече да се погоди де.

16. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.163
    Допаѓања:
    5.086
    Glupavo za mene I za tebe I za pola populacija ili ne, se slucuva I toa e verojatno del od zivotot. Ljubovta t.e privlecnosta na start mn elementi pridonesuvaat ili odmagaat da se prodlaboci vo ljubov ili dvajcata kje se razdelat. Impotenten maz OK ama pomlada zena mn mozno da go ostavi ili najde nesto na strana ako ne go sredat "problemot".

17. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.836
    Допаѓања:
    12.391
    Се слагам со Петра. За мене е глупаво да легнуваш со кој стигнеш затоа што си сакала некоја жена секс или огазам. јас презирам такви жени и мажи кои легнуваат со кој стигнат. Таквите никогаш нема да почуствуваат љубов, тие имаат лоша навика да се даваат на кој ќе стигнат. Велите зошто да се чекувате за некој што легнал 50?А зошто јас да легнам со некој што легнал 50?Дали е тој човек прво и основно безбеден да се има секс со него, во случај на инфекции и полови болести. Се што е претерано не чини. А тие што легнуваат секаде со секој, тие се очајни да ги ја кренат самодовербата. Може врска без секс некое време додека се запознаете, додека да видите дали сте со вистинска личност, а потоа кога веќе сте сигурни нема што да чекате. Но, според мене не е грев да се почека некое време.

Денес живееме во такво време каде секој може да легне со секого за секс, но тоа не е љубов, тоа е пријател за секс и толку. Таков човек го делиш со сите, не е твој, а и таква жена ја делиш со сите и не припаѓа таа на еден маж.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.163
    Допаѓања:
    5.086
    Jas se "izgubiv vo prevodov" neli zboruvame za vrska bez seks, jas toa go razbiram ko vrska vo koja dvajcata se poznavaat, imale,a Sega nemaat seks ili nikako da dojde do toa. A ne za avanturi I recki stavanje.

На mira.mira и DAngel им се допаѓа ова.
  19. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.836
    Допаѓања:
    12.391
    Те разбирам. За мене не е лоша претпазливост, додека не видиш со кој си имаш работа. Човек кој не е претпазлив е наивен. Плус човекот има поголема самоконтрола, не е како животните само со нагон и оппп легни со кој ќе стигнеш. Јас барем така не можам. Врска без секс може некое време и брак, од некакви причини, оправдани, а цел живот или со години тешко. За стабилна врска треба многу повеќе од секс. А сите денес мислат дека се е во сексот, но праксата демантира. Знам девојка која веќе 4 години има пријател за секс, и се надева дека еден ден тоа ќе прерасне во врска, па и во брак, а тое не се случува и не. Значи треба љубов, а таа или ја има или ја нема на почеток.

На cresa-jagoda и Bitter-Sweet им се допаѓа ова.
  20. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.163
    Допаѓања:
    5.086
    Normalno e pretpazlivosta ama I toa treba da e so red, a seksot e vazna rabota toa da ne se lazeme ne sme deca. Ako e eden laden, ne zainteresiran za tebe, kje bides so takov? Ja da sum sto pobrzo se oddalecam toa podobro. A za drugarka ti, samo seks 4 god. seksot ja nema taa mokj samo toj da gi drzi zaedno, ima nesto Dr posredi sto mozebi nedozvoluva da prerasne vo oficjalna vrska.