Дечки, последна опомена. Доста беше тролање, доста беше убедување. После мојава опомена ако видам како се исмевате или наметнувате мислење, ќе одмарате од темава. Сите до еден. Крајно неразбрани сте, после 3-4 мои опомени.. Дури и ве оставив офтопик да одите, а вие го злоупотребивте и тоа
Дали под врска без секс се подразбира неконзумирање на пушење, мастурбирање, лижење гради, соблекување гола по долна облека пред дечкот и така натаму? Да прецизираме што е тоа врска без секс. Постојат разни видови на сексуално искуство. Не мора да значи стриктно пенетрирање во вагина.
Не реков дека јас би го правел тоа, но можам да разберам за што збори. Ако може да издржи и дечко и ја поддржува во тоа, не гледам проблем. Тоа што веќе имала секс само и оди во прилог, пробала и знае од што се откажува.
Епа така бе златна, призна на крајот дека недавањето сепак ја растура врската. И јас тоа викам. Тука баш љубовта се гледа. А штом се сакаме и без секс, нема сомнеж дека е вистинска безусловна љубов.
Па ако се согласуваш дека недавањето ја растура врската што не му дадеш на човеко Како што знам, т.е. прочитав на претходниот си му дала па пак ти раскинал. Контрадикторна си.
10 постви ми избришаа... објаснував... има наназад неколку постови што останале, белким се доволно поврзани за да се сфати на што мислам.
А што па тебе ти е толку гајле дали ке му даде или не...ај пули си ти таму твој двор...море ама дрскост.
Инспирирана од темава му се јавив на дечко ми и му реков дека сум одлучила дека го сакам толку многу што сексот не ми е потребен, и нема потреба да имаме секс. Не се побуни, уште сме во врска. Дали се уште ме искористува, или веќе можам да сметам дека е љубов
А што па ти толку се најде затечена со моето мислење? Тебе ти се обратив? Ниту некого убедувам, ни наметнувам свои ставови. Не ме занима кој што праве, само ме изиритира тоа што пишала дека дечковците одиле со нас само за онаа работа. Со мм последните 13 месеци само 5,6 пати сме имале однос, па еве уште стоиме добро. Не сме пред развод уште, хаха.
Во 21 век да бидеш во врска без секс за мене е незамисливо,луѓе од дедо Ное па навака имале секс во една врска а не пак сега,ова со дедо Ное го кажав симболично да не ме свати некоја буквално,и што е толку возбудлива таа врска без секс,само држење за раце,бакнување и толку,битно е тоа е љубов,и немора да значи дека ако нема секс во врската дека вистински некој некого сака тоа за мене е нон сенс.
А што не пробаш да тестираш и други работи? Мислам зашто ако веќе ја тестираме љубовта на партнерот, да останеме само на сексот. Пробај неколку месеци не му се насмевнувај. Ич. Да видиме дали за една врска се важни насмевките, т.е. дали е зависен од твојата насмевка и дали има потреба да му се насмееш. Пробај после, не му се јавувај. Да видиш дали е зависен од комуникацијата со тебе, дали има потреба да комуницира со тебе. После пробај тестирај со тоа да немаш интерес за него. Не те интересира како е, што му се случува, ништо. Нема потреба да биде зависен од твојата грижа, тоа делува малку себично. Да видиме дали тоа ќе ја разниша врската? ...... Многу нешта можат да разнишаат врска, зашо многу нешта и ја прават врската - квалитетна врска Безусловна љубов, само на родител кон дете. Ниедна друга љубов не може да биде безусловна.
Што па тебе толку те интересира. Глеј си таму твојот двор. Шала на страна, ете ќе ти кажам ако толку те занима. 4 месеци разделени поради работа во странство и 9 месеци поради бременост. Измеѓу неколку пати секс. И тоа е.
Да не беше темава немаше да знаеме дека не сте се сексале во врските и браковите. Орајт, чил. Идам да зеам текила со лимон.
Biter еве јас те разбирам. Ти барем си почувствувала љубов, си сфатила дека имаш некој што те сака дури и ако му кажеш „ме боли глава, не можам вечерва“. Другите можат да ти се смеат, но ти им ја кажа вистината. 90% од сите што се прскаат знаат дека ако еднаш не пружат секс каков што мажот сака или одбијат ќе бидат заменети истата вечер или утре, а жена што ќе се замени за толку кратко толку и вреди. Ти ја разбирам поентата, не е да апстинираме цел живот каков што филм направија, ама не е се во сексот, колку и да е важен, без љубов и почит ништо не правиме. И мене ми избришаа еден куп мислења, се одјавувам и да ти пишам дека според мене си во право, а другите нека бидат и секс машини, џабе е ако немаат љубов, тие се робови на своите нагони, и ништо повеќе. Не сме животни само да се париме, треба да водиме љубов, да се сакаме.
Не ми е јасно што имате толку против сексот, навистина. Како љубовта да е исклучена од него. Што е подобро, врска без секс а со љубов или врска со секс, во љубов? Сексот со некој што го сакаш е благослов. Не хулам, така е. Поинтимно, поблагословено нешто нема, зближување на две души и на поинаков начин освен разговор. Зошто кога може целото, да го земам половичното? Сексот со мојот сопруг ми е екстаза.