Еозинот е тоа црвен раствор што го викаат има и воден и аккохолен нир имавме мака со газето па мачкав со алкохолен раствор еозин се повлече па пак ќе се јави, на вратчето ставам пенатен или бепантен маст и одма минуваат од топлото има под вратот малку на градите и позади ушињата
Jas vaka si pravev. Go banjam kako i sekoj den so sampon, a na strana imam vo sise rastvoren hipermangan so topla voda. Na kraj na banjanje go plaknev od vrat nadole so siseto so hipermangan, posle toa nisto samo ja brises so peskirce...
Src izvini sto te izmaltretirav so prasanjata ama da te prasam uste ova, posle otkako ja isplaknam so vodata so hipermangan, ja brisam samo cela i na gaze i stavam krema, pudra nesto ili nisto,samo pelenata? Jas i staviv pudra na Bekutan otkako ja izbrisav, da ne zgresiv? I kolku pati dnevno moze da se plakne so toj rastvor, ednas ili moze nekolku pati i kolku denovi taka da pravam, dodeka ne i se povlecat bruncinjata? Fala ti unapred
Не мора ништо, само истапкај со крпата и пелена стави, ако може голо да го држиш, уште поубаво. Внимавај со бебешката пудра, опасна е ако се вдише.
Еднаш дневно е препорачливо, инаку ќе ја избришеш со пешкир и после ништо не мачкаш... неколку дена додека не видиш подобрување, па паузирај и не ја поливај со хиперманган, бањај ја обично и тогаш мачкај ја со крема да ја потхраниш кожата Инаку на жештиниве и не се надевај дека скроз ќе се повлечат, тие нонстоп ќе искачаат доколку се поти и и е жешко... Хиперманганот би го користела само доколку е ееееептен нафрлана, значи ако и исчезнат колку толку не ја поливај со хиперманган, тој ја суши кожата... Препорачлив е за врукици многу кои имаат шанса да преминат во инфекција...
Сабајле ја полив и сега после бањање пак ама не гледам подобрување Ќе видам за 2-3 дена како ќе биде.
Zdravo, patronazna ni kaza eosin da se koristi samo dokolku zagnojat vrukici, i toa so posebno pamukce na sekoja tocka se stava. Cisto kao dodatna informacija da imas a za vrukici nam ni preporacaja logona sampon za kapenje i epten ni pomaga.
E bogami, utre i jas ke kupam Logona, oti veruvaj ne mozam veke da ja gledam beba so vrukicive i po licenceto i kaj vratceto...2 nedeli e vaka i ke si puknam od maka sto mi e vakvo bebuvcevo
Каков е тој Логона шампон, за деца или за возрасни? Ако можете постирајте ми да видам, јас тука во Гр.гледам за возрасни има само Логона и многу видови има, со коприва, со мед, со некои треви итн.
http://www.maslina.rs/proizvodi/pri...-za-bebe-i-decu/logona-bebi-sampon-200ml.html Овој би требало да е....Ако сум грешка нека ме исправи @Stasija
Da, da, bas e ovoj. Jas sum prezadovolna, imavme plikovi ped gnoenje od zestina i samo so ova se iscisti.
Jas go kupiv vo Skopje ima skoro vo sekoja apteka. Konkretno sum zemal od apteki sto se vo sklop na Tineks.