Задржуваш вода многу. Нр јади солено многу, пробај со пешачење. мери притисок да не е качен ОБАВЕЗНО. ако не поминува на лекар Пиши како си
Pritisok meram, malku pokacen mi e... 130 so 80. Pesacenje ne mozam, imam problem i moram da miruvam pretezno. A za soleno...ne sum jadela neso posebno...Sega cekam red kaj ginekologot pa ke vidime
Мислам не е страшно не е многу. Не се секирај трудна си кој знае што ни се дешава со организмов Ајде пиши шо ти кажал
Niso posebno. Nekakov kozen problem nepovrzan so trudnokja. Dva pati gi drzev vo mlaka voda so soda i eve denes recisi ne se oteceni ni crveni
Дефенитивно најубавото тримесечие. Тримесечие кога исчезнуваат болните и изнемоштени симптоми, поспаност, гадење.. стомакот мал а пристоен не смета а со гордост и убавина зрачи наоколу. Период кога имаме бонус енергија за живот, зрачиме и живееме навистина со полна пареа, поинаку, психата е поинаква. Лично јас го поминав преубаво. Со лесно нека ви е на сите, гледајте да се смеете и да пеете од срце колку што можете повеќе.
23+6 da prasam pred nekoj den mi se pojavi zgolemen sekret ama proziren kako voda i menuvam gaki na pola saat kako mokrena sum prethodno primav terapija na pap testot imav bakteriska vaginoza i mi se sredi vaginalniot iscedok ottogas nemav nikakov a sega vakov.Dali e normalen vakov iscedok ?
И јас имам проѕирен е , јас сум 21+3, а од вчера осеќам болки долу кај срамната коска , не постојано но наеднаш ќе ме пресече Инаку бев на вториот скрининг во ред си е бебушот , уште е машко Се повеќе го осеќам да мрда, до минатата недела може само еднаш да ме клоцне а сега може и пи пола саат да си мртка посебно после ручек кога ќе легнам да одморам
Нормален е секретот во текот на цела бременост доколку е без некоја специфична боја и мирис. И јас и многу жени го имаме, на мене докторката ми кажа дека е и подобро што го имам. Тоа со е сосема природна работа, грлото на матката си се заштитува од инфекции на тој начин. Ако се ти е чисто на анализи немаш потреба од паника никаква. Менувај често гаки и тоа е тоа.
Isto i mene me zaboluva sramnata koska pa gledam kolku mozem da odmaram poveke.A bebus mrda i kaj mene najcesto nasabajle me budi
Zdravo mamicki jas sum nova na forumot,vo 19 nedela sum od bremenosta i pred nekolku dena go osetiv bebceto deka pocna da mrda,ama slednite nekolku dena nekako mi se cini deka ili ne mrda ili pak mn.kratko i po malku,pa se mislam dali e normalno.
Јас после 20та недела почуствував убаво и силно клоцање. Ме клоца кога лежам на лева страна и ретко кога седам или кога се бањам, а обавезно кога јадам портокал и знам дека се радува на тоа многу. Немој да паничиш воопшто, претпоставувам прворотка си и ти препорачувам кога ќе сакаш да го почуствуваш да лежиш на лева страна, а наскоро ќе го чуствуваш уште поинтензивно. Јас сум 23+5 и дури од надвор се познава кога удира и цела ме потресува.
Кара, нормално е, а поготово ако плацентата ти е на преден ѕид најверојатно, а и да не е сосема е нормално. Сите сме ги доживееле овие стравови и мисли но треба да бидеме свесни дека бебето е сеуште премало за да клоца нон стоп а ти да го чуствуваш. Тоа си се движи и си се мрда, си плива во стомакот но ние во тие недели од бременоста не го чуствуваме тоа и тоа чуство е неизводливо во почеток на второ тримесечие. Кога ќе појдеш на гиниколог и на ехо ќе забележиш и то дека се движи но тоа нема да фо почуствуваш а и докторот истото ќе ти го одговори. Уште малку.. лека полека се повеќе и повеќе ќе го чуствуваш, знам дека едвај чекаш но трпение да порасне малку и да добие сила .
nekoi meseci se po 5 nedeli,i jas ja koristam baby pump appl.i super e,a inaku obicno vaka gi racunat:1-4 ned 1. 5-8=2m. 9-13=3m. 14-17=4m. 18-22=5m. 23-27=6m. 28-31=7m. 32-35=8m. 36-40=9m
lele bravo za vas sto ne ste se popravile jas sum 19 nedela i sum popravena 5kg,iako vnimavam sto jadam bidejki i porano vnimavav na ishranata iako sega mozam da kazam deka ponekogas jadam i toa sto ne sum jadela(kako na pr.leb),a inaku strav me fakja deka moze ke se popravam poveke od normalnoto(12-15kg) i sekoj den sum na vagata