Zenski zdravo jas stignav do 24 ta nedela i veke mnooogu klocame. Nokje se budam, nemozam da prezaspijam, nenaspana si odam na rabota i taka )) bitno fudbaler ke si imame doma so sigurnost haha )) Ve citam za kilaza i jas bas ne sum za falenje... Skoro 10kg sum do sega popravena, i pokraj toa sto imam lud metabolizam i cel zivot sum premn slaba. Jas ke prasam vo vrska so merenjeto, obem i dolzina na stomak meri nekoja od vas? Obemot mislam na polovina, a dolzina od sramna koska do pupakot.
aa bravo nema bravo neumni stanavme site i jas eve 19 nedela sum pa skoro nakaj 4-5kg popraena sum i jas se sramam kaj ni e krajot za vnimavanje iskreno ne vnimavam posl mesec nekako znam da se opustam na momenti a ne treba :/
Мајкички, дали некоја од вас го дознала полот на бебето во 14+ недела? На некои странски форуми читав дека веќе и од 13та недела го гледале полот? Мене прво ми е и се ме интересира
jas koga bev na skrining vo 13 nedela i doktorot mi rece deka mu lici na masko ,i mi se skrsi filmot jas sakav zensko da e,ama najvazno neka e zivo i zdravo
i jas sega koga ke idam na 21 nedela se nadevam deka mozebi doktorot ne videl ubavo i da mi kaze deka e zensko
Немој да ме сфатиш погрешно те молам, ја сфаќам желбата за одреден пол (претежно за женско е желбата) но не можам да разберам како можете да се разочарате ако ви кажат дека бебето е друг пол. Сигурна сум дека ви е најважно да е живо и здраво, не знам зашо само се нервирате безвеза. Братучетка кога дозна дека е машко падна во ТЕШКА депресија, со плачење дење-ноќе, со намерно јадење мрсна храна (убедена дека тоа ќе му наштети). Мислам стварно не можев да ја разберам, еве и сега и кога се роди уште жали што не е женско. Не знам дали е до мене ама стварно не можам да разберам зашто се разочаруваат мајките, тоа ми е некако преегоистично и да не речам, ама ајде - лигаво... Се надевам дека ќе ти се исполни желбата и ако не ти се исполни, те молам немој да бидеш како особата која ја опишав погоре. Не си единствена и тука на форумов што сум ја прочитала со слична приказна, ама последна си, па затоа тебе те цитирам
Марија, јас имам искуство со мерење на стомакот од срамната коска па нагоре. Докторката ми го мери при секој преглед и ми кажа дека обемот ѕ.е сантиметрите на стомакот треба да бидат слични или идентични на гестациските недели . Пример. 31 недела 31 см . И да, навистина е лошо кога читаме колку тоа се разочарани од полот на своето чедо. Чедо ми е, никогаш ама никогаш нема да помислам на пол кога се работи за моја душа, дел од мене.
Не дека не помислуваме, сите сакаме да знаеме, ама од љубопитност, па да си смислиме именце па да си планираме облека, соба, бои и се друго... Ама да се разочаруваме, стварно е неблагодарно. 2 години се боревме за да зачнеме. Мислам дека секој кој го поминал тоа разбира колку е неблагодарно разочарувањето кога докторот нема да ви го каже полот за кој фантазирате.
ne se lutam,nema zosto,te svakam,a i fala bogu ne sum kako osobata sto ja spomna,daleku od toa,a i ne znam kako pomislila da mu nasteti na bebceto,sto i da e neka e zivo i zdravo,pa na vtoro-treto ke ideme moze ke iskoci zensko
Здрaвo и oд мене 14+1 сум пa дa се пријaвaм и јaс. Вoеднo дa ве прaшaм oд Звитaмини штo кoристите, мене мaтичнaтa ми ги препoрaчa Премaмa и Прегнaкер. Пa дa прaшaм мислење. Пoздрaaв
Со лесно нека ти врви најубавото тримесечие. Pregnancycare јас користам уште од сам почеток. Но не би згрешила и за премама, твоја одлука е. Мене прегнанси ми се намбр 1.
Да се надоврзам на муабетов и јас За полот дознавме уште на првиот скрининг 12+3 и сега на вториот скрининг ни потврдија машко А за килажата и јас не сум за фалење, 22+0 9кг поправена мислам дека е мн а вака не ми се приметува само стомакот ни во нозе ни во раце не суж поправена а нез кај ми се тие 9 кила пред да останам бремена држев протеинска диета и намалив на 60 кога и останав бремена а претежно бев 62кг . Мн се поправив првиот триместар околу 4кг ама имав апетит се ми се јадеше а сега не Сега како што водам евиденција околу 1.8кг до 2кг месечно се поправам
Jas piev elevit rozevi do 5 ti mesec, posle mi smenija pa pocnav da pijam prenatal + dha na jamieson bidejki imaat dodatno omega 3.
Jas gi pijam pregnacare plus od 4 meseci ginekolot mi rece deka se najdobri, i sega za sega mi se super. Krvna slika mi e super sve mi e vo plus Inace da prasam nekoj da ne imal iskustvo so nisko nosenje na bebeto? Mene mi e mng dole vrz bezika mi sedi so gazeto pa mi rece doktorvata deka po nekoi pravila sega vo 5 mes trebalo da se kaci. Jas sum sega 17+5., a na kontrola kje odam vo 21 nedela koga kje bidam na 2 skrining za anomalii na srce. Do togas nema da odam. Ubav den
И јас имам одлично искуство со прегнанси кер, веќе пишав но не споделив дека крвната слика ми е перфектна може е до организмот може од таблетите но дефинитивно сум многу задоволна од нив цела бременост.