Второ тромесечие од бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од BellaS, 19 јуни 2014.

1. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Zenski zdravo :) jas stignav do 24 ta nedela i veke mnooogu klocame. Nokje se budam, nemozam da prezaspijam, nenaspana si odam na rabota i taka :))) bitno fudbaler ke si imame doma so sigurnost haha :)))
    Ve citam za kilaza i jas bas ne sum za falenje... Skoro 10kg sum do sega popravena, i pokraj toa sto imam lud metabolizam i cel zivot sum premn slaba.
    Jas ke prasam vo vrska so merenjeto, obem i dolzina na stomak meri nekoja od vas? Obemot mislam na polovina, a dolzina od sramna koska do pupakot.

На Poppins му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.713
    Допаѓања:
    5.680
    aa bravo nema bravo neumni stanavme site :D i jas eve 19 nedela sum pa skoro nakaj 4-5kg popraena sum i jas :| se sramam kaj ni e krajot :$:D za vnimavanje iskreno ne vnimavam posl mesec nekako znam da se opustam na momenti a ne treba :/

На Butterfly87 и kara1 им се допаѓа ова.
  3. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Abe aj uzivajte :P Jas od utre 15 nedela a sum veke 3 kg popravena :D Ic ne se pazam poslednive nedeli :(

На Poppins и kara1 им се допаѓа ова.
  4. anjathesaint

anjathesaint Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2011
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    110
    Мајкички, дали некоја од вас го дознала полот на бебето во 14+ недела? На некои странски форуми читав дека веќе и од 13та недела го гледале полот? Мене прво ми е и се ме интересира :l::l::l:

5. kara1

kara1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2013
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    101
    jas koga bev na skrining vo 13 nedela i doktorot mi rece deka mu lici na masko :):):),i mi se skrsi filmot jas sakav zensko da e,ama najvazno neka e zivo i zdravo

На anjathesaint му/ѝ се допаѓа ова.
  6. anjathesaint

Се зачлени на:
    21 февруари 2011
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    110
    Јас сакам и машко и женско :) ама сум нестрплива да дознаам

На Butterfly87 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. kara1

kara1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2013
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    101
    i jas sega koga ke idam na 21 nedela se nadevam deka mozebi doktorot ne videl ubavo i da mi kaze deka e zensko ;);)

8. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Немој да ме сфатиш погрешно те молам, ја сфаќам желбата за одреден пол (претежно за женско е желбата) но не можам да разберам како можете да се разочарате ако ви кажат дека бебето е друг пол. Сигурна сум дека ви е најважно да е живо и здраво, не знам зашо само се нервирате безвеза.
    Братучетка кога дозна дека е машко падна во ТЕШКА депресија, со плачење дење-ноќе, со намерно јадење мрсна храна (убедена дека тоа ќе му наштети). Мислам стварно не можев да ја разберам, еве и сега и кога се роди уште жали што не е женско.
    Не знам дали е до мене ама стварно не можам да разберам зашто се разочаруваат мајките, тоа ми е некако преегоистично и да не речам, ама ајде - лигаво...
    Се надевам дека ќе ти се исполни желбата и ако не ти се исполни, те молам немој да бидеш како особата која ја опишав погоре. Не си единствена и тука на форумов што сум ја прочитала со слична приказна, ама последна си, па затоа тебе те цитирам :) :*

На FairyRedForest, Божур, kara1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.772
    Марија, јас имам искуство со мерење на стомакот од срамната коска па нагоре.
    Докторката ми го мери при секој преглед и ми кажа дека обемот ѕ.е сантиметрите на стомакот треба да бидат слични или идентични на гестациските недели :).
    Пример. 31 недела 31 см :).

И да, навистина е лошо кога читаме колку тоа се разочарани од полот на своето чедо.
    Чедо ми е, никогаш ама никогаш нема да помислам на пол кога се работи за моја душа, дел од мене.

На Mama25, Mari-Ja и izmislena им се допаѓа ова.
  10. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Не дека не помислуваме, сите сакаме да знаеме, ама од љубопитност, па да си смислиме именце па да си планираме облека, соба, бои и се друго... Ама да се разочаруваме, стварно е неблагодарно.
    2 години се боревме за да зачнеме. Мислам дека секој кој го поминал тоа разбира колку е неблагодарно разочарувањето кога докторот нема да ви го каже полот за кој фантазирате.

На Luna91 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. kara1

kara1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2013
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    101
    ne se lutam,nema zosto,te svakam,a i fala bogu ne sum kako osobata sto ja spomna,daleku od toa,a i ne znam kako pomislila da mu nasteti na bebceto,sto i da e neka e zivo i zdravo,pa na vtoro-treto ke ideme moze ke iskoci zensko :):)

На izmislena му/ѝ се допаѓа ова.
  12. pipi-corapa

pipi-corapa Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2012
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    34
    Здрaвo и oд мене 14+1 сум пa дa се пријaвaм и јaс. Вoеднo дa ве прaшaм oд Звитaмини штo кoристите, мене мaтичнaтa ми ги препoрaчa Премaмa и Прегнaкер. Пa дa прaшaм мислење. Пoздрaaв :*

На Butterfly87 и anjathesaint им се допаѓа ова.
  13. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.772
    Со лесно нека ти врви најубавото тримесечие.
    Pregnancycare јас користам уште од сам почеток.
    Но не би згрешила и за премама, твоја одлука е.
    Мене прегнанси ми се намбр 1.

На Anetaoh му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Kika(1)

Kika(1) Активен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    132
    Да се надоврзам на муабетов и јас
    За полот дознавме уште на првиот скрининг 12+3 и сега на вториот скрининг ни потврдија машко
    А за килажата и јас не сум за фалење, 22+0 9кг поправена мислам дека е мн а вака не ми се приметува само стомакот ни во нозе ни во раце не суж поправена а нез кај ми се тие 9 кила
    пред да останам бремена држев протеинска диета и намалив на 60 кога и останав бремена а претежно
    бев 62кг .
    Мн се поправив првиот триместар околу 4кг ама имав апетит се ми се јадеше а сега не
    Сега како што водам евиденција околу 1.8кг до 2кг месечно се поправам

На izmislena му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Jas piev elevit rozevi do 5 ti mesec, posle mi smenija pa pocnav da pijam prenatal + dha na jamieson bidejki imaat dodatno omega 3.

На pipi-corapa му/ѝ се допаѓа ова.
  16. anjathesaint

Се зачлени на:
    21 февруари 2011
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    110
    Јас земав Премама, најевтини се и истиот соатав се со останатите.

17. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Neznam so koi gi sporeduvas, ama znam deka vo sporedba so ovie se mn poslabi... Eve slika

Прикачени фајлови:

• image.jpeg
      image.jpeg
      Големина на фајлот:
      335,9 KB
      Прегледи:
      34
  18. Божур

Божур Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2015
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    107
    Jas gi pijam pregnacare plus od 4 meseci ginekolot mi rece deka se najdobri, i sega za sega mi se super. Krvna slika mi e super sve mi e vo plus :)
    Inace da prasam nekoj da ne imal iskustvo so nisko nosenje na bebeto? Mene mi e mng dole vrz bezika mi sedi so gazeto :D pa mi rece doktorvata deka po nekoi pravila sega vo 5 mes trebalo da se kaci. Jas sum sega 17+5., a na kontrola kje odam vo 21 nedela koga kje bidam na 2 skrining za anomalii na srce. Do togas nema da odam. Ubav den :)

На Emana му/ѝ се допаѓа ова.
  19. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.772
    И јас имам одлично искуство со прегнанси кер, веќе пишав но не споделив дека крвната слика ми е перфектна може е до организмот може од таблетите но дефинитивно сум многу задоволна од нив цела бременост.

На Божур му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Butterfly87

Butterfly87 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2010
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    635
    Димчев од систина уште во 14 недекжла ни кажа што е .. и тоа е :)