Jas gi pijam pregnazon,posto kaj pre mama ribinoto maslo e posebno,a ne mozam da go pijam kako takvo i zatoa vo pregnazon vo edna kapsula e se
Евтини или скaпи пaри не жaлaм си купив Pregnacare Plus. И oнaкa пaрите зa други глупoсти ќе се пoтрoшaт
Дали некој има искуство со др.Џикова на ГАК, прашувам за скрининзите дали да ги правам кај неа односно за вториот бидејќи ми рекоатој бил поважен и требало некој искусен доктор за прегледот, рано ми е ама сакам да соберам информации за да знам каде да одам или можеби да препорачате добар доктор, позз
За скрининзи ми рекоа дека Др. Димчев Систина и др. Елена Петрова Ремедика имаат само лиценца за скрининзи. Не значи дека другите не се добри, ама ете ние како мајки ..
Здраво од мене, мамички. Јас влегов пред некој ден во второ тромесечие, ама ми почна неубаво. Расправии, ама само со маж ми и плачам Тој како да не ме сфаќа и само ме нервира нешто. Дали до хормоните, ама мм неподнослив ми е во последно време. Дали и вам ви е вака?
Јас вака бев у прво тромесечие...сега се смирив некако и дома мирна река е ) Изглеа сите у различно време не фаќа
Ако ти е за некоја утеха @Black girl и јас постојано си плачам и тоа најчесто од него и заради него! хормоните влијаат да многу, меѓутоа и неговиот однос допринесува за да ми се направи мешаница од чувства и расположение! јас ноќеска се убив од плачење,бетер од мало дете зошто во глава почна ми се навраќа неговото лошо минато и некои работи што биле откако сме заедно, па наместо да не смири,разбере и да проба со муабет да ја оправи настанатата ситуација,тој почна да вика и да се расправа со мене ( да не навлегувам во детали зошто премногу ќе се внесам во постов од нервоза)! и на крај што?! ни решение ни одговор ни муабет, туку јас кривата со цитирам мојот болен памет!!!
Исто и со нас е. Ко во пубертет да е се однесува, а не како зрел маж. Многу ме нервира, уфф. А која недела си ти?
Влезена сум во 4ти месец,за која недела сум точно не бројам веќе зошто како и да рачунам кога ќе отидам на лекар,тој друго ми кажува и оставам на него пак да си го прашам на 3ти јануари кога ќе имам редовна контрола,па здравје и полот ќе го дознаеме абе се понашаат ко они да се трудни,не ние,има ситуации не викам не кога сака и да угоди и све,ама за да поразговара смирено и да разбере нема шанси тоа,уште толку дотура масло на огнот!
Ах бре жени!! Се тоа е тотално нормално да плачете и страсно многу да ви недостига љубов и подршка, хормоните не се исти пред и во бременоста и тоа е факт. Не ги оправдувам мажите во никој случај за нивните постапки и реакции но би требало и вие да размислите дали се тоа е навистина така и дали навистина имате грижи што треба да се грижете и да разговарате. Што и да е како и да е не викајте по дома и обидете се смирено да разговарате и да си ги искажете вашите чуства внатре, со кавги и недовршени муабети нема ништо да решите. Се тоа се хормони и измешани чуства помешани со куп преувеличени ствари, не велам, може и има исклучок и вистински проблем но и да го има обидете се да разговарате како пријатели и како секодјневен обичен разговор. Само така ќе направите нешто ќе постигнете нешто... другчие никако.
Околу 20та недела ме клоцна, а претходно цело време го чувствував каде и точно и како да имав пеперутки во стомакот ми беше многу убаво, а сега кога клоца баш убаво и силно во 24та недела ми е НАЈУБАВО.
Mamicki im pustate li muzika na vasite bebcinja da slusat,jas najcesto pustam clasicna muzika i izgleda mu se dopaga pocnuva da mrcka i da kloca
a pravese vo 12 nedela? ova na vtor skrining koga bese ti rekoa da pravis uste ednas? onoj do 22 nedela sto se pravi za anomalii? I imam prasanje kako se spravuvate so otocite na nozete ? edvaj oblekov cizmi sabajle mislam kje mi eksplodiraat nozete denes mng mi e tesko....
И вие имате отоци волку рано? Мислев дека сум единствена ) Иако сум веројатно во помала недела од тебе, уште сега имам отоци но само на прстите на нозете. Пред некој ден ептен ми отекоа, седев повеќе часа и кога си дојдов ставив облози со ациди борици... не знам што ќе се прави до 9 месец.