Второ тромесечие од бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од BellaS, 19 јуни 2014.

1. kara1

kara1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2013
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    101
    Jas gi pijam pregnazon,posto kaj pre mama ribinoto maslo e posebno,a ne mozam da go pijam kako takvo i zatoa vo pregnazon vo edna kapsula e se

На vitamina му/ѝ се допаѓа ова.
  2. pipi-corapa

pipi-corapa Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2012
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    34
    Евтини или скaпи пaри не жaлaм си купив Pregnacare Plus. И oнaкa пaрите зa други глупoсти ќе се пoтрoшaт :)

На Божур, kara1 и Mari-Ja им се допаѓа ова.
  3. Aneta92

Aneta92 Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2016
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    2.844
    Мене докторката ми рече да продолжам со фемибион 2 . Некој од тука прима од тие?

На kavadar4anka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    Јас ги пијм од 18 недела, супер ми се

На Aneta92 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Butterfly87

Butterfly87 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2010
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    635
    Јас пијам пре мама

6. bebusbebus6

bebusbebus6 Активен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    83
    Дали некој има искуство со др.Џикова на ГАК, прашувам за скрининзите дали да ги правам кај неа односно за вториот бидејќи ми рекоатој бил поважен и требало некој искусен доктор за прегледот, рано ми е ама сакам да соберам информации за да знам каде да одам или можеби да препорачате добар доктор, позз

7. Butterfly87

Се зачлени на:
    19 февруари 2010
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    635
    За скрининзи ми рекоа дека Др. Димчев Систина и др. Елена Петрова Ремедика имаат само лиценца за скрининзи. Не значи дека другите не се добри, ама ете ние како мајки .. :)

На Божур му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.970
    Допаѓања:
    13.708
    Здраво од мене, мамички. Јас влегов пред некој ден во второ тромесечие, ама ми почна неубаво. Расправии, ама само со маж ми и плачам Тој како да не ме сфаќа и само ме нервира нешто. Дали до хормоните, ама мм неподнослив ми е во последно време. Дали и вам ви е вака?

На winter flower му/ѝ се допаѓа ова.
  9. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Јас вака бев у прво тромесечие...сега се смирив некако и дома мирна река е :)) Изглеа сите у различно време не фаќа :?:

На Black girl му/ѝ се допаѓа ова.
  10. winter flower

winter flower Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2016
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    12.214
    Ако ти е за некоја утеха @Black girl и јас постојано си плачам и тоа најчесто од него и заради него! хормоните влијаат да многу, меѓутоа и неговиот однос допринесува за да ми се направи мешаница од чувства и расположение! јас ноќеска се убив од плачење,бетер од мало дете зошто во глава почна ми се навраќа неговото лошо минато и некои работи што биле откако сме заедно, па наместо да не смири,разбере и да проба со муабет да ја оправи настанатата ситуација,тој почна да вика и да се расправа со мене ( да не навлегувам во детали зошто премногу ќе се внесам во постов од нервоза)! и на крај што?! ни решение ни одговор ни муабет, туку јас кривата со цитирам мојот болен памет!!!

11. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.970
    Допаѓања:
    13.708
    Исто и со нас е. Ко во пубертет да е се однесува, а не како зрел маж. Многу ме нервира, уфф. А која недела си ти?

На kavadar4anka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. winter flower

winter flower Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2016
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    12.214
    Влезена сум во 4ти месец,за која недела сум точно не бројам веќе зошто како и да рачунам кога ќе отидам на лекар,тој друго ми кажува и оставам на него пак да си го прашам на 3ти јануари кога ќе имам редовна контрола,па здравје и полот ќе го дознаеме :) абе се понашаат ко они да се трудни,не ние,има ситуации не викам не кога сака и да угоди и све,ама за да поразговара смирено и да разбере нема шанси тоа,уште толку дотура масло на огнот!

На Black girl му/ѝ се допаѓа ова.
  13. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.151
    Допаѓања:
    221.703
    Ах бре жени!!
    Се тоа е тотално нормално да плачете и страсно многу да ви недостига љубов и подршка, хормоните не се исти пред и во бременоста и тоа е факт.
    Не ги оправдувам мажите во никој случај за нивните постапки и реакции но би требало и вие да размислите дали се тоа е навистина така и дали навистина имате грижи што треба да се грижете и да разговарате.
    Што и да е како и да е не викајте по дома и обидете се смирено да разговарате и да си ги искажете вашите чуства внатре, со кавги и недовршени муабети нема ништо да решите.
    Се тоа се хормони и измешани чуства помешани со куп преувеличени ствари, не велам, може и има исклучок и вистински проблем но и да го има обидете се да разговарате како пријатели и како секодјневен обичен разговор.
    Само така ќе направите нешто ќе постигнете нешто... другчие никако.

На winter flower, Black girl, kara1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Butterfly87

Се зачлени на:
    19 февруари 2010
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    635
    Мајки споделете кога го почувстувавте првиот поздрав од вашиот потстанар?

Поздрав на сите

15. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.328
    Допаѓања:
    37.305
    Околу 20та недела ме клоцна, а претходно цело време го чувствував каде и точно и како да имав пеперутки во стомакот ми беше многу убаво, а сега кога клоца баш убаво и силно во 24та недела ми е НАЈУБАВО.

На Butterfly87 и Божур им се допаѓа ова.
  16. kara1

kara1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2013
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    101
    Mamicki im pustate li muzika na vasite bebcinja da slusat,jas najcesto pustam clasicna muzika i izgleda mu se dopaga:):) pocnuva da mrcka i da kloca

На Aneta92 и Butterfly87 им се допаѓа ова.
  17. Butterfly87

Се зачлени на:
    19 февруари 2010
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    635
    Дааааа му пуштам и мрдка истооо мора да уживаат :)

На kara1 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Butterfly87

Се зачлени на:
    19 февруари 2010
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    635
    Мами некоја од вас дали правела ПРИСКА 2? Ме праќа др

19. Божур

Божур Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2015
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    107
    a pravese vo 12 nedela? ova na vtor skrining koga bese ti rekoa da pravis uste ednas? onoj do 22 nedela sto se pravi za anomalii?

I imam prasanje kako se spravuvate so otocite na nozete ? :( edvaj oblekov cizmi sabajle mislam kje mi eksplodiraat nozete denes mng mi e tesko....

20. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    И вие имате отоци волку рано? Мислев дека сум единствена :)) Иако сум веројатно во помала недела од тебе, уште сега имам отоци но само на прстите на нозете. Пред некој ден ептен ми отекоа, седев повеќе часа и кога си дојдов ставив облози со ациди борици... не знам што ќе се прави до 9 месец.