Второ тромесечие од бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од BellaS, 19 јуни 2014.

1. Butterfly87

Butterfly87 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2010
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    635
    Правев во 12 недела низок ризик беше ама не беа сите 1:10000
    И сеа ме праќа пак

Отоци само дигај нозе повисоко

2. Божур

Божур Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2015
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    107

Nezz ni jas a tek u 5 samoso vlegov .... i jas na rab sedam i doma so obvrski sega pred ng po aktivna setanje proslavi iskacanki.... i posle umiram doma hahahahaha
    Da kje porbam i jas taka denes rekov niso ne praam kje idam doma i kje odmaraam, samo denes mi e den za odmor od utre sekoj den posle rab nesto imam plan :D

3. Божур

Божур Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2015
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    107
    da ne ti e radi godinite? na edna moja drugarka nad 33 godini imase i pravese pak i toa aminosinteza poso i ona skoro 6 mesec bese i + preku krv vo avicena i vo germanija i ig pratija cekase 2 nedeli povraten odogovor i izleze deka se e super.

4. Butterfly87

Се зачлени на:
    19 февруари 2010
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    635
    Абе 29 имам незнам више сите ми го испогледаа детево од што ме уплашија секаде бев веќе знам кој др какво ехо има :Dсупер викаат дека изгледа. Биохемиските ми беа пониски односно PAPP беше нешто намален. И сеа паника не е лесно... читам приска 2 е 66% точна и затоа прашувам дали има некој кој правел

5. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Stavaj oblozi, pomagaat... isto i listovi od zelka ako sakas hard core lecenje :D Jas deka sum doma celo vreme pa polesno mi e - ama konduri tesko mozam da oblecam a i tie sto gi oblekuvam posle 200 metri me ubivaat

6. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.391
    Допаѓања:
    37.552
    Јас правев меѓутоа немав правено приска 1.

7. Butterfly87

Се зачлени на:
    19 февруари 2010
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    635
    И ќе сакаш ли да споделиш со мене што мислење имаше др за тоа. Јас читам дека е 66% сигурен не ми има логика малку приака 1 е 80% овој вика 66%
    Приска 1 ми е low risk...
    Збунета сум мноогу прво дете ми е:)

8. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.391
    Допаѓања:
    37.552
    Приска 2 се вика бидејќи се прави во второ тромеселие. Јас го правев во второ бидејќи гинекологот не ми кажа дека се прави во прво и кога, а јас дознав дека сум бремена во 12 недела и некако се наеднаш ми дојде сенемав информирано за бременоста и мене ми е прво. Штом покажала low risk мислам дека нема потреба да се правино ете ако рекол докторот направи ја макар што нема логика бидејќи како што кажа со помала точност и ако не покажало на пример точно во прво тромесечие сигурно дека нема да покаже поточно во второ. Ти прашај го докторот зошто ти рекол да ја правиш и која е поентата кога е со помала точност. Исто така побарај мислење од втор доктор. А доколку си била веќе на прв скрининг и таму не се видело некоја аномалија или некое сомневање нема потреба за приска 2, но сепак ете направи ја да бидеш на чисто и обавезно барај второ мислење од некој доктор кој е подобар.

На kara1 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Butterfly87

Се зачлени на:
    19 февруари 2010
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    635
    Фала @gjoker4e убаво ми објасни. Др ми направи паника во прво тромесечие биохемискиот (само тој параметар) беше низок тогаш бев на уште 3ца доктори (сите ми го видоа детето :) )
    Е сега кога го прашав ми вика ја негледам причина да одиш ама за да не се паничиш ти... е сега ја немаше да се паничан ако не ни кажеше ама сеедно ќе одам утре и тоа е тоа :)
    Фала уште еднаш. Колку си бремена?

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  10. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.391
    Допаѓања:
    37.552
    Јас сум 23+6 :inlove:

11. pipi-corapa

pipi-corapa Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2012
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    34
    Дaли некoј знaе кoлку чини втoриoт скрининг вo Ремедикa? Јaс ќе идaм нa ГАК нo вo секoј случaј ќе oдaм и вo Ремедикa кaкo нa втoрo мислење. Штo си е сигурнo, сигурнo :)

12. esen16

esen16 Активен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    98
    3 700 ден платив за втор скрининг во ремедика пред месец ипол

На pipi-corapa и izmislena им се допаѓа ова.
  13. Kika(1)

Kika(1) Активен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    132
    И јас бев пред 2недели во ремедика на втор скрининг 3700 беше
    Вчера бев на контрола се е во ред 590 грама е бебушот
    Ме прати да испитам крв, мокрача и скриен шекер па ме интересира до која недела можам да го правам зашто сега фаќаат празници па планирав по нова година да го правам тогаш ќе бидам 23 и некој ден па да не биде касно ми објаснија дека треба неколку дена да внесувам повеќе јаглехидрати

На pipi-corapa и izmislena им се допаѓа ова.
  14. Butterfly87

Се зачлени на:
    19 февруари 2010
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    635
    Тоа ти е на клиника ако одош на приватно немораш да јадеш чоколади и слично 12саати нема јадење идеш те боцкаат на гладно пиеш гликоза и те боцкаат пак за 2 саати. На приватно у авицена се закажува ѕ адриа лаб не. Не плаќаш со упат од матичен гинеколог

15. mikimaus123

mikimaus123 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2016
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    139
    Здрaвo и oд мене мешињa убaви кaкo сте.дa прaшaм дaли ве буцкa нештo пoд ребрo еве некoлку денa oд деснa стрaнa нaпред кaј желудникoт блиску ме буцкa нештo.не е јaкo aмa се нервирaм не е убaвo чуствoтo.дaли oд штo се кревa се нaгoре се стеснувa прoстoрoт пa тaкa ми е ств нз.пoсле прaзници сум нa кoнтрoлa ке прaшaм кисс зa сите :* :*

На kara1, Poppins и Butterfly87 им се допаѓа ова.
  16. Ellyy

Ellyy Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    381
    Допаѓања:
    377
    Auuu ne da bucka po zeludnik jas mislam kako nesto da saka da mi probie niz zeludnik no ne ispaniciv sepak se sirime organite se pomestuvaat normalno e da imame nesto takvo... tie se del od nestata ko ni se slucuvaat no ni nasite majki ne ni gi kazuvaat :)
    Inaku jas sum od vcera vlezena vo vtoro tromesecie no simptomi skoro nikakvi osven sto mi se jade vo 4 sabajle i sto nokje me fakjaat kiselini... osven sto stomakot uste sega mi e golem iako mi e prva bremenost ne znam kolkavo ke bide mesevo vo april koga ke pravime svadba :worried:

На mikimaus123 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. mikimaus123

Се зачлени на:
    13 септември 2016
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    139
    Тoa е зa вaквo бoгaтсвo ке трпиме се.кoјa неделa си? ке ти е гoлемкo меше aмa штo ти е гaјле.кoгa ке ти се смaчи ке си седнеш кoгa ке ти се игрa ке си игрaш.тaкa дa гледaј бебуш дa си рaсте a зa свaдбa ич дa не се секирaш.ке се прчиш сo меше пoштo бoгaтсвo нoсиш
    :* :*

На Ellyy му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Ellyy

Ellyy Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    381
    Допаѓања:
    377
    14+2 sum edvaj cekam juli da dojde da si go zemam bebusot vo pregratki :inlove:

На izmislena и mikimaus123 им се допаѓа ова.
  19. Butterfly87

Се зачлени на:
    19 февруари 2010
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    635
    Мамиии СРЕЌНА НОВА ГОДИНА!
    Здравје напрво, па среќа разбирање љубов да не пратат цела година!!!

На Божур, izmislena, kara1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. mikimaus123

Се зачлени на:
    13 септември 2016
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    139
    Zdravje samo ke si gi zememe.samo pozitivi misli i sve ke bide u red :* sega uzivaj gali mesi :)

На Ellyy му/ѝ се допаѓа ова.