Правев во 12 недела низок ризик беше ама не беа сите 1:10000 И сеа ме праќа пак Отоци само дигај нозе повисоко
Nezz ni jas a tek u 5 samoso vlegov .... i jas na rab sedam i doma so obvrski sega pred ng po aktivna setanje proslavi iskacanki.... i posle umiram doma hahahahaha Da kje porbam i jas taka denes rekov niso ne praam kje idam doma i kje odmaraam, samo denes mi e den za odmor od utre sekoj den posle rab nesto imam plan
da ne ti e radi godinite? na edna moja drugarka nad 33 godini imase i pravese pak i toa aminosinteza poso i ona skoro 6 mesec bese i + preku krv vo avicena i vo germanija i ig pratija cekase 2 nedeli povraten odogovor i izleze deka se e super.
Абе 29 имам незнам више сите ми го испогледаа детево од што ме уплашија секаде бев веќе знам кој др какво ехо има супер викаат дека изгледа. Биохемиските ми беа пониски односно PAPP беше нешто намален. И сеа паника не е лесно... читам приска 2 е 66% точна и затоа прашувам дали има некој кој правел
Stavaj oblozi, pomagaat... isto i listovi od zelka ako sakas hard core lecenje Jas deka sum doma celo vreme pa polesno mi e - ama konduri tesko mozam da oblecam a i tie sto gi oblekuvam posle 200 metri me ubivaat
И ќе сакаш ли да споделиш со мене што мислење имаше др за тоа. Јас читам дека е 66% сигурен не ми има логика малку приака 1 е 80% овој вика 66% Приска 1 ми е low risk... Збунета сум мноогу прво дете ми е
Приска 2 се вика бидејќи се прави во второ тромеселие. Јас го правев во второ бидејќи гинекологот не ми кажа дека се прави во прво и кога, а јас дознав дека сум бремена во 12 недела и некако се наеднаш ми дојде сенемав информирано за бременоста и мене ми е прво. Штом покажала low risk мислам дека нема потреба да се правино ете ако рекол докторот направи ја макар што нема логика бидејќи како што кажа со помала точност и ако не покажало на пример точно во прво тромесечие сигурно дека нема да покаже поточно во второ. Ти прашај го докторот зошто ти рекол да ја правиш и која е поентата кога е со помала точност. Исто така побарај мислење од втор доктор. А доколку си била веќе на прв скрининг и таму не се видело некоја аномалија или некое сомневање нема потреба за приска 2, но сепак ете направи ја да бидеш на чисто и обавезно барај второ мислење од некој доктор кој е подобар.
Фала @gjoker4e убаво ми објасни. Др ми направи паника во прво тромесечие биохемискиот (само тој параметар) беше низок тогаш бев на уште 3ца доктори (сите ми го видоа детето ) Е сега кога го прашав ми вика ја негледам причина да одиш ама за да не се паничиш ти... е сега ја немаше да се паничан ако не ни кажеше ама сеедно ќе одам утре и тоа е тоа Фала уште еднаш. Колку си бремена?
Дaли некoј знaе кoлку чини втoриoт скрининг вo Ремедикa? Јaс ќе идaм нa ГАК нo вo секoј случaј ќе oдaм и вo Ремедикa кaкo нa втoрo мислење. Штo си е сигурнo, сигурнo
И јас бев пред 2недели во ремедика на втор скрининг 3700 беше Вчера бев на контрола се е во ред 590 грама е бебушот Ме прати да испитам крв, мокрача и скриен шекер па ме интересира до која недела можам да го правам зашто сега фаќаат празници па планирав по нова година да го правам тогаш ќе бидам 23 и некој ден па да не биде касно ми објаснија дека треба неколку дена да внесувам повеќе јаглехидрати
Тоа ти е на клиника ако одош на приватно немораш да јадеш чоколади и слично 12саати нема јадење идеш те боцкаат на гладно пиеш гликоза и те боцкаат пак за 2 саати. На приватно у авицена се закажува ѕ адриа лаб не. Не плаќаш со упат од матичен гинеколог
Здрaвo и oд мене мешињa убaви кaкo сте.дa прaшaм дaли ве буцкa нештo пoд ребрo еве некoлку денa oд деснa стрaнa нaпред кaј желудникoт блиску ме буцкa нештo.не е јaкo aмa се нервирaм не е убaвo чуствoтo.дaли oд штo се кревa се нaгoре се стеснувa прoстoрoт пa тaкa ми е ств нз.пoсле прaзници сум нa кoнтрoлa ке прaшaм кисс зa сите
Auuu ne da bucka po zeludnik jas mislam kako nesto da saka da mi probie niz zeludnik no ne ispaniciv sepak se sirime organite se pomestuvaat normalno e da imame nesto takvo... tie se del od nestata ko ni se slucuvaat no ni nasite majki ne ni gi kazuvaat Inaku jas sum od vcera vlezena vo vtoro tromesecie no simptomi skoro nikakvi osven sto mi se jade vo 4 sabajle i sto nokje me fakjaat kiselini... osven sto stomakot uste sega mi e golem iako mi e prva bremenost ne znam kolkavo ke bide mesevo vo april koga ke pravime svadba
Тoa е зa вaквo бoгaтсвo ке трпиме се.кoјa неделa си? ке ти е гoлемкo меше aмa штo ти е гaјле.кoгa ке ти се смaчи ке си седнеш кoгa ке ти се игрa ке си игрaш.тaкa дa гледaј бебуш дa си рaсте a зa свaдбa ич дa не се секирaш.ке се прчиш сo меше пoштo бoгaтсвo нoсиш