Стомакот е повеќе издуван отколку голем од бременост. Во овој период цревата се дуваат па од тоа и стомакот. После 5 ти месец стомакот кај бременостите доаѓа на површина оној правиот труднички . Ќе се навикнеш
Edno prasanje do tie so nosat maski bebenca.dali poveke jadat blago.jas ne bev ic po blagoto poveke sakav grizini cips soleni rab da recam.se slucuvase blago ednas vo nedelata da kasnam i toa malku.a sega imam zgolemena zelba znaci mozam celo cokolado da si sednam i da si go fuknam mi bara dusata.ima li nesto vrska masko zensko ili nema veze site trudnici se razlicni strav me faka ke se napravam 100 vaka ako si prodolzam so blago a sekerot u granica mi e.bas pred dva dena proveruvav krvna slika 4 mi e.
@Ellyy те прочитав дека од вчера си во второ тромесечие, а 14 + 2 си. Зарем од 13та недела не е веќе второ тромесечие? Јас сум 13 + 4, апетит многу мал. Јадам . не дека не . ама без некоја особена желба. Затоа па сладолед како ми се јаде, има друга како мене во сред зима сладолед да сака?
[ i jas sum isto so blagovo,porano mn retko kasnuvav blago,sega mi se slucuva da se razbudam i odma da baram nesto blago za kasnuvanje,ama mislam deka skoro kaj sekoja trudnica se javuva zelba za blago
Желба за благо имам огромна, машко носам, во првото тримесечие па и 4 ти месец многу слабо јадев, немав повратувања и гадења но она малку мачнини имав од се во организмот а и немав апетит нешто голем напротив. Од 5 ти па натаму ми дојде огромна желба за се и преголем апетит .. уште трае . Си давам и дозволувам се па здравје имам време за линија и враќање во нормала.
Of lele sakav 13 da pisam ccccc pametot mi leta na site strani inace i mene mi se jade sladoled od sekogas i sum jadela zimno vreme zaradi zajaknuvanje na imunitetot no mm ne mi dava mu e strav da ne nastinam
Znaci ubavo sum si broela vtoro tromesecie pocnuva od 14ta nedela ama miojot mozok nekje da funkcionira normalno pa sum zaostanala vo nedelite... pocnav premnogu i da zaboravam lugje ne e ova normalno... se izvinuvam na greskite
Мене некако ми нема логика 13та недела да е 3ти месец.Јас читам на календарот по недели на Систина, а и по пресметки нормално ми е 13та недела да е почеток на 4ти месец. Првите 4 недели се прв месец, вторите 4 до 8ма недела се втор месец, а 9та, 10та, 11та и 12та недела се трети месец.Зарем се сметаат 5 недели во трет месец ако и 13та се смета? Една недела секако некаде се прескокнува. Всушност ако почнеш да ги броеш по 4 недели по месец, излегуваат повеќе од 9.Веројатно некаде се бројат по 5 недели од месец. http://acibademsistinababy.mk/index.php/bremenost-po-nedeli/139-14-nedela
Trudnicki nad 25 ta ned kako se nosite so mrdanjata, prevrtuvanjata i klocanjata vo mesinjata? Mene me budi sabajle vo 5h i mnooogu tesko prezaspivam i denovite se poteski mi stanuvaat... Go osekam koga se vrti, pa butka na site strani )) kako e kaj vas situacija?
epa mamicki nie utre odime na vtoriot skrining,pa sigurno ke doznaeme i sto e,mn.sum vozbudena,so dusa cekam da go vidam bebceto kako mrcka epa cestitki,imas iden kikbokser
Od koja nedela pocnuva taka poveke da mrda.jas sum 20 mrda ama nezno kako vibracii taka kako da lazi nesto po stomakot kako da me skokotka.koga pocnuva pojako da e.i tato saka da go oseti ne samo mama.ljubomoren e
Cekaj draga moja i te kako ke go osekas od 23 ta ned, pogotovo ako si slabicka kako mene, ima dodeka odis po ul da primetuvaat luge hahahah barem kaj mene e taka! Abe zbesnuva uste od sega. Na pocetokot strav mi bese mn se prevrtuvase, so glava nadole nagore se vrtese, ama se naviknav veke ) Samo neka se zivi i zdravi!
jas okolu 18 go osetiv prv pat,potoa nekolku dena ne go osekav sega sum 21+4 i se oseka koga mrda,i koga ke klocne pojako se gleda kade kloca a i tato veke oseka koga mrcka maloto,kaj sekoj e individualno kaj nekoi porano kaj nekoi pokasno