Јас сум скоро 24 полни недели и од пред една недела мн почнува да мрда и да клоца, сега дури и се гледа стомакот како ми подрипнува а за будење не ме буди сама си станувам рано во 7 зашто во 10 навечер легнувам , сите ми викаат да поспивам повеќе ама неможам, пробувам навечер да седам покасно да гледам филм ама се успивам и маж ми ме буди да се префрлам во спална За јадење благо не сум нешто мн а машко носам, до 12недела имав голем апетит и мн кисело, а после тоа ми се намали апетитот и немам некоја посебна желба за јадење. После празнициве треба да испитам крв,мокрача и скриен шеќер, исто и хемостаза со д димери и фактори на ангиогенеза
Леле не да сакам сладолед. Видов дека има во Сити мол па се надевам ке лижам во скоро. Сладолед од банана. Мммм И сливи и лубеница сакам ама нема никаде.
Инаку за недели и месеци најдов еден калкулатор, пишуваш која недела и ден си и ти пишува кој месец си http://calcuworld.com/pregnancy-calculators/convert-weeks-into-months/
Да , го разгледав. Всушност од 9та до 13та недела се смета трети месец.Тоа се пет недели.Истото е и во 5ти , 6ти и 9ти месец, сите имаат по 5 недели.
Мене ми е втора бременост, утре полнам 25 недела, ве читам за д димери и се чудам зошто никогаш не сум ги правела? Јас ниту тој тестот за скриен шеќер не сум го правела.
За д динери доколку има потреба, а за скриен шеќер мислам дека е задолжително од 24 до 26 недела мислам дека се прави така имам прочитано, го има и на страната на систина
Zdravo i od mene i srekjna nova na site Zdravje, srekjna, ljubovv .... Inace jas niso ne jadam blago prvite 3 meseci po 1 kocka temno cokolado i toa ne sekoj den, a sega znam lebce so nutela da si kasnam ali vo globala jadam mng malku blago max 2 kocki cokolado i tolku. Mozebi ponataka kje jadam, inace jadam soleno kiselo povekje od prethodno, site mi vikaat deka e masko zatoa sum jadela malku blago a povekje kiselo i selono
И јас не јадев ич благо првите 7-8 недели, ама тоа дека се пазев - не дека не ми се јадеше ) Сега си јадам исто како и претходно. А ми кажаа дека веројатно машко е - на следна контрола треба да се потврди. Инаку ниедна желба ми се нема променето, не знам шо е тоа што го зборат труднициве - ова ми се јаде многу, ова ич. Среќна нова и од мене, мешковци, најсреќна...
јас Д димери немам проверено цела бременост... матичната ми рече дека се испитувале доколку имало потреба, ако постелката имала лакуни
A da prasam so kg do aj ste? Kacivte nekoe kilce ili slabo? Jas do 3 mesec ista bev i sega od 14 nedela do sega 19+3 4 kg sum popravena .... nekako mng mi se vide za eden mesec
Ni jas ne sum strvna do sega ednas samo za palacinki me fati taka strv si napraviv i tolku. Nisto ne baram onaka duri i mi nudat nemam zelba da zemam. Sakam taka i da ostane do kraj hahah da ne bidam kako krofna hahahahahah
Zdravo mesinja Srekna Nova i se najubavo! Sakam da ve prasam sto vitamincinja piete ovoj period...ima mn virusi...jas piam samo premama ama mekite kapsili t.s. omega 3 ne...nemozam mn mi se gadi od niv...i po edna na den sumliva magnezium...mislam deka ova ne e dovolno.
Omega 3 i da pies ne ti pomaga vo prevencija od virusi... Jas prenatalni ne pijam se uste, samo magnezium i vitamin c od 1000mg.
Насабајле на гладно околу 9 часот пијам МагЦитра 1900, обавезно пијам прво чај, па природен сок од калинка, портокал и зависи кога како мандарина, киви и сл. После околу 13 часот јадам една лажица мешавина од мед и мелени лешници, бадеми и сусам со Ц витамин од 1000 (на carlifonia)... со ручекот пијам фероглобин заради крвта, па после кај 19 часот пијам фемибион2.. и преку денот важно е да се пие што повеќе вода и течности