Не ги пијам јас ни трудничките уште, тоа ми беше зборот. Ми рече од 4-5 месеци натаму. Веројатно на следната контрола за околу 2 недели ќе ми даде...
Јас пиев фолна на почеток до 4 ти од 4 ти и некој ден започнав со прегнанси кер и сеуште ги пијам. Чат пат кога имав потреба пиев магнезиум но не често.
Искрено, и многу скапи се и витамините. Премама дуо пијам и се 850 денари и плус утрогестан 450 денари и аспирин 100 и нешто денари. Па и нашите мајки ништо не пиеле па сме родиле ние здрави прави. Ама ај си викаме сега е друго време, па за бебенцата ќе направиме се
Те разбирам. Не дека не си во право. Точно дека трудничките се скапи па и затоа се и сосема доволни онаму каде што се е во ред и нема потреба од друго. Јас сум задоволна, ноктите и косата ми се видно згуснати и пораснати . Но пак апчиња е апчиња а природно природно.
Јас магнезиум морам зашто имав јаки грчеви и контракции поради кои имав омекнат цервикс... И јас ги земав од еуро фарм во супер тинекс првомајска 890 ми ги наплатија а се распрашав и во други аптеки таа цена ми ја кажаа
Iskreno da vi kazam ako imate nekoj sto odi za Srbija neka vi kupi Pre mama duo od tamu kaj, kaj nas Alkaloid kjaruva 300 denari a vo Srbija edna kutija e 620 denari... eve vi fiskalna za dokaz, jas deneska si se snabdiv za fevruari.
Devojki da ve prasham bidejki site aplikacii, tabeli pa i google razlichno kazuva vo 7mi mesec se vlaga so polna 27ma nedela (27+0) ili so vlaganje vo 27ma nedela (26+0) ? Imajte ubava vecer
Вo врскa сo муaбетите зa витaмини јaс ги пијaм сaмo Pregnacare Plus имaaт пoвеќе витaми вo нив, плус oмегa3, a зa ценa се oкoлу 900и нештo не се сеќaвaм тoчнo. Тaкa дa не примaм ништo нaстрaнa oд нив
Од апчиња ги пијам само овие на сликава, околу 350 ден ги земав пред една недела во зегин и магнезиум по едно на ден
Iskreno ne znam sto pravat so cenive... i mene sega me zacudi kako od rakav da si gi vadat... vo sekoja apteka prasav site mi kazuvaat deka nemale poevtini znaci ne gi predlozuvaat tie sto im se trosat.... mene ne mi e bitno kolku pari ke kostaat no sakam da si gi znam opciite nekoj mesec moznostite ni se kratki site si trgame denar na strana plus jas se spremam i za svadba i za bebuso... no mm bese za Srbija i vika eve tuka se 600 den istite pre mama duo... a kaj nas site gi davaat po 900 den... stvarno ne mi e jasno aptekive ne rendaat kako sakaat ocigledno
Женски абе кога почнавте движењата на бебуш да ги осеќате? Јас еве 18 недела уште малку 19 - ништо не осеќам. Мислев дека осеќам до пред некое време ама тоа кркорење на цревата било, вчера сфатив Јбг... прво ми е, поима немам кога и како треба да се почувствува тоа нешто...
Мaмички кaкo сте мрдaaт ли бебушки или им студи си седaт у тoплo мoетo пoчнa сегa пoвеке.инaче дo пред некoј ден тaкa нежнo мрдaше сегa секoј ден пoсилнo и пoсилнo гo чуствувaм кисoви
И јас истото уште го чекам. Доктор ми кажа зависи до секоја бременост ама околу 20та недела требало да почнат да се сеќаваат
Јaс 19 негде бев кoгa пoчнa првиoт пaт.тaкa нежнo беше кaкo брaнoви вo стoмaк.рaнo е уште кaј и дa е ке пoчне ке гo oсетиш.седи сегa уживaј пoсле ке немoжеме дa спиеме oд штo ке мрдa хaхa