Вистинa си летa времетo кaкo вчерa дa гo прaвев тестoт.и јaс тoa велaм нa суте дa не се зaмaрaте мнoгу.сите бременoсти се рaзлични гaлете меше и уживaјте
Mozno e ako gi namalile,sega treba da zeman i jas mi zqvrsija pa ke prasam kolku se,inaku super stom si gi nasla po takva cena
Jas 18 go osetiv prv pat,posle toa go nemase ne go osekav duri i bev zagrizena i vo 21+ nedela pocna ubavo da se oseka i toa se gleda i se poznava kade mrda
Ама мамички кај пополнички и послаби не е исто,а зависи и од бременоста мене докторот ми кажа дека околу 20 недела + - некој ден ќе требало да почнам да го осеќам, иако јас мислам дека веќе си го осеќам мажево како пливка
Taka e.sekoja bremenost e razlicna nemozeme da se sporeduvame zavisat poveke faktori.edno samo imame zaednicko site trudnici a toa e deka nosime bogatsva vo nas a se drugo e razlicno i mrdanje i lezenje i prdenje hehe
Zdavo, Dali u vtorovo tromesecnje ste imale krvarenje od nos...eve kaj mene veke dva dena po nekolku pati vo denov...a i imam glavobolka...maticniov mi e na odmor...a porucek planiram da odam kaj zamenata...da vidam sto kje mi kaze.
Imav jas da pred nekoj den ama nisto strasno ne e.imam citano deka pukat kapilarite vo nosot i zatoa doaga do krvarenje.mene i nasabJle koga mijam zabi plukam krv od nepcata.ama nekoj den taka ne sekogas.i maticniot mi kaza deka mozno e takvo nesto vo bremenost.jas mislam nema mesto za panika
Jas samo so ke prasav za istoto. Poslednive nekolku dena imam krvarenje ama ne mi tece tuku koga ke mi se zatne nosot (a cesto mi se zatnuva sea poso sum bolna) na duvanje mi tece krv i krvavi mrsuli. I toa ne nekolku pati vo denot tuku mnogu pocesto.
Od 17+1 veke se vodi kako 18 nedela i fakticki si vlezena vo 5 eve jas sum 22+3 se vodi kako 23 nedelq i mi pokazuva 6 mesec i mene toa me bunese ama na toj calkulatorot taka mi presmeta
Јас читав дека е нормално. Се шират крвните садови и обично докториве давале вит.ц дополнително за да се поднамали. Не верувам дека е нешто страшно штом е нормално во бременост. Мене и ова ме загрижува пошо многу често ми се затнува носот и веќе осеќам како од крв да ми се затнува а не од мрсули
http://calcuworld.com/pregnancy-calculators/convert-weeks-into-months/ Ja po ova se vodam 17+5 mi dava prv den od 5 mesec
@Lea_85 , @izmislena ... во бременоста било честа појава и мене ми крвари секој ден... а за главоболка мене ми помага масажа со руска вода
Lele i mene mn mi se zatnuva nz dali od nadtinka ili od bremenosta.si spricam jas aqua maris ama ne mi pomaga momentalno ke go odzatne posle pak zatnat.nemozam da disam se nerviram ustata partali mi e deka na usta disam i mi se susi
A i krv ti se sobira ili samo onaka ti e zatnat? I ja sum partali veke 10 dena sum bolna i zanigde...prethodno mi bese podzatnat ama onaka niso strasno
Mnogu koga duvam moze i krv da duvam.inace povreke kako voda si tece.i cel den da si duvam ima za duvanje a pak zatnat nz so ke se pravi vaka.taman mi se odzatna 3 dena ete pak me fati Aman veke od ovie zimi ic gi nekam radi nastinkive
Мaмички oд кoгa пoчнaвте дa купувaте рaбoти зa бебетo?мене некaкo рaнo ми е.си велaм тaму 8 кoгa ке сум тoгaш дa пoчнaм.