Mene hemoglobinot mi e 11,sega sum 23 nedela ama utre koga ke gi nosam rez kaj maticen ke vidam sto ke rece,ama mislam deka e nizok na granica na normala
Мене ми беше претходниот месец 9 железото, а хемоглобинот 125...Ми рекоа дека е ок, макар што мене ми се чини ниско железото. Утре пак ќе испитувам, па ќе видиме...
epa jas trebase na kraj na mesec da proveram koga kje idam so rez od 2 skining so se pravi vo 22 ned ali denovive mi se vrtese mng i prebleduvav ne se oskejav ic dobro i vikam aj kje idam da proveram porano.... mislam deka trebalo da ti dade nesto pak sega od 5 mesec bebeto sve ziva posebno zelezoto na moja drugarka taka ne i dadoa nisto demek ok e niso strasno i padna na 4ka uzas....
Јас цело време му се лутев на др. Што ми даваше за железо сируп па тотхема уште од одма ама он цело време ми вика паѓа нагло после 5ти затоа и стварно сеа ми падна нагло ама пошто ми беше доста високо сега ми е 16.2 што е супер... ваљда знаат повеќе од нас
Јас сум на контрола следната недела така што претпоставувам дека ќе ми дадат, затоа кротам сега ) Инаку мене ми паѓало на 3 железото и пред бременост, погрдо нешто нема. Нон стоп ми се вртеше
Zelezoto go odrzavam bez sirupi i tableti na prirodna baza. Ke si zemesh od apteka seme od kopriva , sekoe sabajle vo chashka jogurt ke stavash. Imash upatstvo na samata kesa po kolku lazicki i na kolku ml. I si staviv vo edna tegla priroden med ( od medarite) vo nego staviv izblendirani ( cveklo, aronija i seme od kopriva) i plus od toa po edna lazichka ( ama so drveno lazice ke zimash, zashto med se zima samo so drven pribor,silikon ili plastika) . Krvnata slika mi e super skoro 7mi mesec sum. Probaj eden mesec i vidi kako ke deluva.
A da prasam uste nesto, treba da pravam 2 skrining za anomalii na srce pa da spodelite iskustvo kade pravevte vie ? Ja sakav kaj Elena vo remedika ali na boleduvanje bila i vikaat posle 5 fev kje dojde a mene mi e toa docna neli do 22 nedela se pravi. Na GAK imam eden doktor se mislam dali kaj nego da pravam... vrska mi e za poragjaj i od 6 mesec kaj nego kje odam na kontroli mi rece da mu se javam na 20 januar da mi kaze koj den da odam da mi go napravi pregledot...
епа така мислев да направам да идам сега кај мојов на ГАК во 22 недела а во 24 да идам кај Димчев нема да е доцна... И штетно за бебево ако го гледаат два пати ?
Не е штњтно 3д и 4д. Штетни се оние срарите еха штоо се ама и тие не ае толку многу. Да не се гледаш секој ден тоа е тоа.
Дa се пријaвaм и јaс прaвев испитувaњa нa Д Димери и ми се 961 a сум 18+4. Ги прaвев зaштo нa кoнтрoлa ми видoa лaкуни. Мaтичнaтa ми рече декa биле нoрмaлнo пoкaчени и декa немa терaпијa зa сегa, ќе си следиме нa ехo. А зa втoр скрининг зaкaжaв нa ГАК кaј Артa Бинa, ми јa пoфaлијa декa билa пoсветенa мн a ќе oдaм и вo ремедикa, пoсле 10.02
И јас во петокот испитував во 25 недела ми беа 620 помалку од минатиот пат, а и крвната слика ми е во ред, а фактори на ангиогенеза наредната недела
Здраво колешки Би сакала да ми помогнете да разрешам една дилема со вас бидејќи сите сме во тој период. Јас сум 16+1 имам правено инвитро и сега за сега е се во ред, но последниве неколку дена имам зголемена желба за односи а поради инвитрото досега од страв немавме односи. Прашав матичен гинек. он ми рече до 3 месец никако прашав кај приватниот ми рече може по 14 недела. А јас имам голема желба а уште поголем страв да не се случи нешто потоа. Читав по интернет и секаде пишува дека е дозволено и препорачано е но никаде не се спомнува за инвитро освен ако е ризична бременост.... Така да ве замолувам да ми помогнете со вашите размислувања.
Kako ti si mislis taka. Jas iskreno ne bi. I mene ginekologot mi rece deka mozam, no prethodno imav dve neuspeshni bremenosti i zatoa nemame odnosi. Jas za bepceto ke izdrzam i do 9 mesec da nemam. Imam zelba normalno, no bebeto mi e pred se. Toa e moeto mislenje.
Nezno i poleka mislam deka ne bi stetelo,a i ako doktorot ti rekol deka mozes,i bremenosta ti se odviva normalno milsam deka nema da bide problem,prvite tri meseci se najrizicni,jas imav nisko postavena postelka iprvite 3meseci ni rekoa ne smeeme.Vo 4 mesec pocnavme da imame,a i znam kolku e golema zelbata i hormonite vrijat,taka da mislam deka ne bi trebalo da imas problem,ama ako se plasis i mislis deka moze da nastetis na bremenosta podobro da nemas
Мешиња....ве собира ли облеката или си купивте трудничка облека. Јас баш прашував по другарки имало некој бутик во буњаковец кај камот...у план ми е да отидам деновиве...зошто старата облека не ме собира...мислам на панталони
Па искрено ништо немам најдено таму...има маички и блузи ама се со сликички...а мене ми треба нешто по класично за на работа.