Второ тромесечие од бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од BellaS, 19 јуни 2014.

1. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.980
    Допаѓања:
    13.748
    Зарем е можно така да ти кажат? Сите тројца доктори истото ти го кажаа или? Како можат ако е помало за две недели да ти кажат аномалија? Или нешто видоа на некој орган? Заостанува? Не можат туку така да ти кажат аномалија.

2. Божур

Божур Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2015
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    107

I jas mislam srcka da ne se razocaruvas ...Na drugarka.moja isto ja ispanicija vo 5 mesec koga besw na 4D za anomalii deka bebeto bilo so pogolema glava pa odese na dopolnitelni pregledi ali eve go srce 8 mesec ima skoro zdravo pravo si e... moze da si e taka po sitno bebceto... Ti samo misli pozitivno mora se da bide dobro!!!!!

На izmislena му/ѝ се допаѓа ова.
  3. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.886
    Milo veruvam deka nishto nemoze ni da te uteshi ni da napravi da se osekash poubavo. Samo ke ti kazam edno....na 3 mesta na 3 razlichni eho aparati ke pokaze sekogas razlicno veruvaj. Imalo mnogu sluchaevi kaj shto gi vodele kako pomali 1-2 nedeli pa se rodile mashala pravi bumbarchinja. Ne sekogash merkite se pravilni. Ne go pishuvam ova onaka za kolku da te utesham ili da te izlazam za da se osekash podobro, no navistina e taka. Imalo mnogu sluchaevi kaj shto dzabe gi vadele od pamet trudnicite. Anomalija na bebeto ke se videse uste na prviot skrining veruvaj. Mnogu bebinja malki sporo nadavaat na tezina i na rast pa posle 25nedela pocnuvaat naglo da napreduvaat, kako i nekoj sto se ponapredni pa posle 25nedela zabavuvaat i se ragaat so normalna tezina i dolzina a se mislelo deka ke se nad 4kg. Psihata e mnogu losha rabota za vreme na bremenosta, da znaesh deka i bebeto oseka sve. Veruvaj vo ubav ishod i veruvaj deka sve ke si bide super, daj si edna cel deka nema psihichki da padnesh i deka ne veruvash vo ova, zashto ne e vistina i deka devojceto ke se rodi na vreme, kako edno najibavo bebule i buckasto. Od se srce ti posakuvam kolku mozesh (iako znam e teshko i nikoj nemozeme da te razbereme sto ne sme go doziveale toa i nedaj boze na nikoj da se desi) molimte potrudise da veruvas deka e greshka kako i mnogu cesto sto ja pravat doktorite i deka sve ke e okey. Znam deka citash za ova na internet i molimte ne citaj nisto, sekakvi gluposti nekogas se pisuvaat i poloso ke napravis psihicki. Ne citaj i veruvaj deka ke bide sve super i na leto ke si najsrekna majka :* se izvinuvam na referatov.

На winter flower, pipi-corapa и izmislena им се допаѓа ова.
  4. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Не. Само еден тоа ми го кажа - Јовановски во Ремедика. Другите двајца ми рекоа не е страшно, ќе следиме и следната недела како ќе биде, ако на скрининг е ок нема место за паника. Во систина ми го измерија 10 дена помало, во ремедика 14. Не знам што да кажам веќе. И од доктори се разочарав и од се живо.

5. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Фала мила! Се надевам на најдоброто сценарио. Не дека е грешка - не може да е, туку едноставно дека бебушка така се развива и дека подоцна ќе си порасне како што е ред. Не читам на интернет, се заколнав уште кога излегов од ординација дека нема да читам затоа што само полошо си правам така.

На sofi2107 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.980
    Допаѓања:
    13.748
    Абе само од памет вадат. Така и братучетка ми истиов Јовановски за нешто во бременоста така од памет ја извадил(мислам за постелката беше нешто), па после излегло дека се било во ред. А скрининг за кога ти закажаа, за следнава недела што доаѓа?

7. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Не, за 3 недели од сега ми рекоа да направам. За 1 недела контрола ќе правам, да видиме тогаш какви ќе бидат мерките.

8. Pinky97

Pinky97 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    447
    Срцко со тебе сме тука,немој да се разочаруваш и да мислиш негативно,биди силна и издржи јас искрено верувам дека твојата малечка принцеза ќе биде добра и здравје боже за неколку месеци дека ќе ја гушкаш во раце и ќе бидеш горда мајка... со тебе сме сите тука и само јако и издржи со позитивни мисли ! :hug::l:

На MiloMalo и izmislena им се допаѓа ова.
  9. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Фала многу на поддршката. На сите до една. И уште еднаш - на ниту една не и посакувам да помине низ ова. Дури ни ако е грешка докторска. Мене косата ми побеле во рок од 5 саата. Еден цел прамен - сериозна сум.

На Божур и Pinky97 им се допаѓа ова.
  10. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    2.918
    @izmislena ќе биде во ред мила, само храбро и позитивно :l: Безброј гушки ти праќам :hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug:

На Pinky97 и izmislena им се допаѓа ова.
  11. Butterfly87

Butterfly87 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2010
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    635
    @izmislena 2 nedeli ne e strasna razlika voopsto. Mozebi i bebeto e zachnato pokasno. Kaj mene e taka i kaj nov doktor koa odam odma aaaaa malo e bebeto, pa se objasnuvame deka ne e tuku od sam start e edna nedela pomalku...
    Kako i da e za skrininzite bev kaj Dimchev, covekot e zver. Ne se sekiraj voopsto baska ima i licenca za skrining ne se opteretuvaj ke vidu ke izmeri se kako treba i ako ima prostot za panika on ke kaze. Znam deka sekoj doktor se si kazuva, no zatoa ima poveke i pomalku strucni. I za 2 nedeli nikoj nema da tr izlozuva na amnio. Treba odredeni delovi of teloto da se razvivaat razlicno, a loga celo bebe e taka se pravi dodaten pregled. Ajde sega uzivkaj si gali meshe i neka ne ti belee kosata lepoticata saka ja za zapoznae mama so ubava kosa :)

На sofi2107 и izmislena им се допаѓа ова.
  12. MissDaisy

MissDaisy Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    217
    Девојки да ве прашам, дали во 15, 16 недела ви се јавило чувство на тежина и притискање кај бешиката и чувство на постојано полна бешика, иако веќе сте се испразниле?

13. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.364
    Допаѓања:
    37.451
    Ми се јавуваше до кај 15-16 недела, одев во веце и излегував исто ко да не сум била. Матката врши притисок врз бешиката. Но, тоа чуство би требало да помине сега па се јавува после 7 месец. Не значи дека кај сите. А ако чувствуваш како мала болка можно е да прелада, мене за тоа матичниот ми рече да пијам увин чај и поретко мокрев и не чуствував ништо, но увин чај смее да се пие само по препорака од гинеколог, прво консултирај се.

14. MissDaisy

MissDaisy Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    217
    Фала ти @gjoker4e. :) Почнав да ги пијам mirtygil на база на брусница по препорака од гинекологот, исто и чај од 60% брусница. Се надевам дека ќе има ефект. :)

15. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.364
    Допаѓања:
    37.451
    Супер тогаш. И јас пијам чај од брусница меѓутоа мешавина со хибискус и не знам друго што имаше во составот, се надевам дека не е проблем што е мешавина бидејќи се немам консултирано со гинеколог, го зедов на своја рака во случај да имам уринарна инфекција.

16. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Д-димери 2500. Можно е ова да е проблемот со забавениот раст на плодот?
    До среда не можам ништо, контролата во ремедика ми е тогаш, а матичната ми рече дека мора од таму да назначат дали да примам клексан.
    Сега за сега сум покриена со аспирин 100.
    Срцево ќе ми пукне до контрола. Сепак имам некоја мала надеж дека се ќе биде добро.

17. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.980
    Допаѓања:
    13.748
    Не се разбирам баш со димериве. Колку е нормално? А тебе како ти рекоа, дека е помало за две недели или дека со некој орган има проблем?

18. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Помало кај еден доктор 14 дена, кај друг 9-10.
    Проблем со орган не видоа, а и што ќе видат на 3д ехо, за скрининг на 4д било рано.
    Д димерите во второ тромесечие до 1250 биле нормални како што ми кажаа, ама од трансфузиолог нема препорака за терапија, само пишува активирана секундарна фибринолиза.

19. Butterfly87

Butterfly87 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2010
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    635
    Која недела си????

20. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    по посл.циклус 19+1, по мерки пред 3 дена бев 17+3.