I mene isto nozete mu se kaj jajnikot i kaj besikata i me boli i mene..... ali sega vo sabotata bev dr mi rece deka e okey se i da ne se zamaram. Deka treba da se kaci da se pomesti ali toa e relativno glavata mu e kaj zeludnik skoro malku nad pupak a nodzinjata u besika hahahhaha
Ајде и јас да се чекирам во темава. 18+5 сум, носам ќеркичка и засега сме добро. Велат требало да почнам да чуствувам како клоца, но засега нема такво нешто. Само чуство дека внатре има нешто, дека нешто се случува.. и повремено ќе ме штрекне, веројатно ќе се истегне некој мускул..лигамент. Инаку гадењето веќе заврши и сега сме на нормална исхрана. Поздрав до сите мешиња во темава и со лесно нека ни е до крај.
Devojki deneska vlegov vo 14 ta nedela. Nekolku dena na momenti custvuvam nekoe nezno skokotkanje pod papokot. Mozno li e da e bebushot?
Здраво, случајно го најдов на фб ми искочи реклама http://www.hipp.com.mk/maslomasaza.html дали можеби некој го користи...да каже искуство? Јас го користам маслото на Еуцерин. Позззз
Ne sum go koristela i nemam iskustvo, no vo vrska so uljata..toplo go preporacuvam bebskoto ulje od Hemel, Baby Skin Oil, osobeno za onie so osetliva koza. Se koristi i za mackanje na mesko protiv strii, i otposle za masaza i nega na kozata na bebusko.
И мене ми треба вакво масло да си купам за стомакот за да не ми распука кожата. Може ли да ми препорачате некое и да ми ја кажете цената на истото?
Ova na Hemel e 200ml, 500 denari. Za Eucerinot nemam informacija, .. eve neka spodelat mamickite sto go koristele i se zadovolni
Ja preku rodnina go naracuvam, zacleneta e vo Hemel. A vo Sk imase specijalen stand na Hemel vo CityMall, od tamu mozes da si go zemes.
Ајде и јас да се приклучам Вчера бев на контролен преглед.Откривме и дека ке имаме девојче. Прва бременост ми е,докторот кажа дека е се во ред. Сега сме 17+0 ама уште не сум ја осетила во мешето. Засега не користам ништо за стомакот а сакам да почнам. Лека нок.
Bez gajle cim ti e prva bremenost i pokasno kje go setis a sto ne mora i da znaci. Jas so prvoto tek 21 va nedela go setiv ubavo kako mrda i kloca a pred toa nisto. A sega so ova vekje sum 17+4 i ubavo go osekjam pretezno koga miruvam i koga kje jadam
Da.. malku se voznemiriv koga citav deka drugite mamicki go custvuvaat mnogu porano, no koga mi kaza doktorot deka bebusot si e super, mi olesna. Sega nemam sto drugo osven da cekam strplivo koga ke klocne Cudno mi e zasto na ehoto malata nemozeme da ja fatime, mnogu e prgava..kloca, mava so race, se vrti..bega od ehoto, se krie, se brani. No samo na ekran se gleda, a vaka nisto ne custvuvam.
Ne se sekiraj nekoi duri vo 23ta nedela pocnuvaat da gi cuvstvuvaat bebcinjata... i mene mi e prva bremenost no jas mnogu rano pocnav da go cuvstvuvam so mm se smeeme gimnasticarka ili kik bokserka ke bide mnogu e jaka tesko mene do 9ti vaka no samo da se zivi i zdravi
Мешиња, јас втор ден сум настината, среќа немам температура. Дали некој има искуство со Оперил капките за нос во бременост??? Денес влегов во 20та недела и освен витамини, чаеви и инхалација со морска сол и вода друго не ми помага за затнатиов нос.
Mislam deka na trudnici ne se preporacani operilot, gi davaat tamu nekoj Aquvamaris kolku sto gi citam zenickite...
Јас кога нев болна гинекологот ми кажа дека смеам оперил. Јас издржав без, но препораката од него беше таа