Второ тромесечие од бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од BellaS, 19 јуни 2014.

1. Butterfly87

Butterfly87 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2010
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    635
    Јас не @Божур рече дека пие цитерал за железо и ме збуни

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. anjathesaint

anjathesaint Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2011
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    110
    Јас сум 23+3, минатата недела во 22+4 бевме 570 грама :)

На Божур му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Божур

Божур Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2015
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    107
    SITERAL pecatna greska sum napravila :)
    a mesecov mi dade feroglobin. otkako gi ispiv tie 20 kesicki pravev pauza 2 nedeli pa proveriv krv isto stanje hahaha i mesecov ovie mi gi dade pa kje vidime kako kje bide :)

Последна измена од модератор: 2 април 2017
    На Butterfly87 и joy1 им се допаѓа ова.
  4. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.276
    Допаѓања:
    22.143
    @Божур ај баш пиши како ќе ти оди првата и втората недела со фероглобинот.На мене ми направи голем проблем со тоа што не можев да одам во тоалет.Ги сменив со сируп на природна база Флорадикс ама хемоглобинот ми е ист намален.Сега почнав со мед и семе од коприва.

5. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    Немаш потреба од ништо друго,само мед таан и семе од коприва ,секој ден по 1 лажичка. Гарантирано за 1 месец ќе бидеш изненадена од крвната слика.

6. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.276
    Допаѓања:
    22.143
    @ada21 јас имам една мала тегличка со мед и семе ама без таан е.Здравје наредниот месец ќе направам и со таан штом така.

7. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    @V.odolija ако може и без таан . Следниот пат може да ставиш а и не мора ☺ битни се семките. На мене за 1 месец со 10 единици ми се покачи железото.

На V.odolija и Божур им се допаѓа ова.
  8. Божур

Божур Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2015
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    107
    kje probam i so ova. Ja sekoj den cedam cveklo morkov aronija portokal i limon. jadam blitva spanak jajca, salati.... toa sto mi kazaa za zelezoto ama na krvna slika nema podobruvanja si stoi isto. samo hemoglobinot mie pokacen min mesec mi bese 11 sega 12 :D a zelezoto mi e 9 i min mesec i ovoj.

На V.odolija му/ѝ се допаѓа ова.
  9. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.276
    Допаѓања:
    22.143
    Иначе на мене ми оди накај долната граница хемоглобинот не е под границата ама мора да се покачи.Исто многу се исплашив кога докторката ми рече продолжи со сирупот зошто гледам и еритроцитите малку се намалени ама не е страшно.:( За хемоглобинот знам дека кај многу трудници е така ама тоа со еритроцитите баш ме загрижи,не дека се разбирам којзнае колку ама го мислам цело време.

10. Butterfly87

Butterfly87 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2010
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    635
    Јас пијам фероглобин и сум ептен задоволна. Јас от тотхемата немомам во тоалет.

11. aleksandricka77

aleksandricka77 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2014
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    6
    Devojki da ve prasam dali osven pesanje e dozvoleno i nekoi polesni vezbi?jas sum 14 nedela i 5 dena ili pak orbitrek da se vezna

12. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.433
    Допаѓања:
    37.663
    Првенствено вежбите не треба премногу да ги оптоваруваат стомачните мускули. Вежбај умерено и самата ќе приметиш кога е доволно, се разбира ако се работи за нормална бременост. Јас почетокот вежбав со теговите на мм не знаејќи дека сум бремена, потоа играв латино танци, цело време се движев дури и претерано, но се до сега до 8ми месец сега малку олабавив со се многу побрзо се заморувам.
    Воглавно умерено вежбање кое не ги оптеретува премногу стомачните мускули и консултација со гинеколог доколку не станува збор за нормална бременост. :hug:

13. Ellyy

Ellyy Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    381
    Допаѓања:
    377
    Zdravo idni mamicki, jas sum 21+5 poslednive dva dena mi otekuva desnata raka no vecerva mi otece i desnata noga... nekoj sovet nesto sto da pravam pocnuva da me zagrizuva sto cela desna strana mi otekuva????

14. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.433
    Допаѓања:
    37.663
    Најдобро е ако си во можност да се јавиш кај матичниот гинеколог или веднаш да отидеш на доктор.

15. Vanjce09

Vanjce09 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    37
    Jas sum 14+3. Vo kontrolnite brisevi mi izleze mikoplazma. Dr. Mi prepisa antibiotik. Dali nekoj ima iskustvo. Citam po internet deka e rizicno ako se ima vi bremenost. Ve molam pisete. Pozdrav mamicki.

16. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.215
    Допаѓања:
    124.928
    Јас ја имав во првата бременост кја за жал заврши лошо во 5та нед. Наводно тоа била причината но јас не мислам така .штом до сега се е добро се ќе биде. Од две дози сумамед не ми се излечи туку со доксициклин и вагиналети полигиналс. Не читај се и сешто веќе си 2 триместар примај терапија, повеќе јогурт витамини и ќе ја снема :)

На Vanjce09 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Vanjce09

Vanjce09 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    37
    Fala Eli25. I jas imav takov slucaj prviot pat, 8 nedela go izgubiv. Mikoplazmata ja izlecivme togas ama ete sega pak se pojavi. Se nadevam se ke bide ok.

18. Aneta27

Aneta27 Активен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2017
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    28
    Здраво идни мамички, јас сум 14 недела сега,бев на преглед во 13 и бебчето се криеше неможе да се види дали женско или машко,следниот преглед ми е во 16 недела :rofl: едвај чекам да видам што е иначе имам само 17 години, сеуште одам во школо :$ е сега сакам да ве прашам имам болки од страна на стомакот и јас ја прашав општата матична докторка и таа ми рече дека е од тоа што се ширела матката а после го прашав и матичниот гинеколог и ми кажа дека тоа нема врска со бебето дека можеби доаѓа од бубрезите. Дали сте имале ваков случај и ако имате некое искиство кажете ми. Фала :)

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Ellyy

Ellyy Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    381
    Допаѓања:
    377
    Ne e strasno toa normalni se tie bolki prvite meseci e normalno da imas tapi bolki organite ti se pomestuvaat poradi sirenjeto na matkata sekoj milimetar e bolen podocna moze i da ne go osekjas toa... so lesno maci.

20. Aneta27

Aneta27 Активен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2017
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    28
    Фалаа :)