Второ тромесечие од бременоста

Discussion in 'Бременост' started by BellaS, Jun 19, 2014.

1. eli25

eli25 Форумски идол

На брисевите ми излезе чисто, на папот кандида. Чешање немам , исцедок онака еден ден појак друг воопшто нема. Др. ми рече ако се јави чешање канестен. Ама чудни ми се резултатите, во ист ден ги земав едните имаат други не??? Веќе сум 15 нед, викендот цел го одмарав и имав бодежи доле ниско. Од време на време, ќе ме штрекне не многу јако 2,3 сек. Па пак. И паники. Во петокот бев на контрола се е во ред. Магнезиум пијам, имам проблем со бавниот метаболизам и тоа дополнително ме штрека! Како е кај вас со болки? Мислев 2 тримесечие помирно е:(

2. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Да, да и кај мене така со брисевите. Уште од септември сум со зелен исцедок, и малку чешање, а брисеви чисти кои ги правев во ноември последно пред да забременам.
    Сега во бременоста ме гледаа двајца доктори, и констатираа дека се работи за кандида, ама немало многу. Сепак примав вагиналети кои никако не ми помогнаа. Сега утре правам и јас брисеви, па да видиме дали на нив ќе излези конечно кандидата шо секако ја имам. Искрено се сомневам во точноста на резултатите од брисевите :^)

3. eli25

eli25 Форумски идол

А ти каде ги правеше брисевите? Јас ги носев приватно демек точни да бидат . Која недела си?

4. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Јас ги носев во битолската микробиологија, од Битола сум. Инаку сум 13та недела пол овулација, а плодот ми одговара на 13+4

eli25 likes this.
  5. Ano

Ano Форумски идол

Јас колку што знам микробиолошките не покажуваат кандида. Таа се проверува со пап. А може и грешка сум

6. eli25

eli25 Форумски идол

На мојот рез.пишува кандида не е детектирана. Се открива. Затоа се чудам имам или немам....

7. Seduction

Seduction Популарен член

Немаш ;)
    Сега ги погледнав моите рез. исто пишува, не е детектирана .... а ми кажа докт. дека ми се чисти.

eli25 likes this.
  8. ada21

ada21 Популарен член

Здраво ,јас сум 15 недела и веќе 3 дена имам тапа болка како грчење и притисок во левата страна на стомакот. Како да ме штрекнува нешто.Незнам и јас точно како да објаснам. Дали некој имал вакво слично искуство. Можно ли е да биде од ширење на матката ? Премногу сум исплашена а преглед имам за 4 дена .

9. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Секоја болка е нормална доколку станува збор за издржлива болка. За да не е на премисла ако можеш отиди порано на контрола или јави се доколку имаш број од матичниот. Сите сме имале различен вид на болка, некои воопшто ја немале, ако е слаба нормално е воопшто не се грижи.

10. ada21

ada21 Популарен член

@gjoker4e па не е да не се издржува . Туку пак се осеќа и ме загрижува . Затоа прашав за искуство дали некој имал вакви болки.Ќе се јавам утре ќе презакажам прегледот за порано. Фала на мислењето ☺

gjoker4e likes this.
  11. aleksandricka77

aleksandricka77 Истакнат член

Devojki bi sakala da peasam dali e dozvolwno satiranje vo tekot na bremenosta?jas 15 nedela i 4 dena i sakam da si ja sredam kosava

12. eli25

eli25 Форумски идол

Мене ми дозволија фарбање ама со фарба без амонијак во 12 нед. Прашај го гинеколог сепак.

13. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Ќе се самоцитирам и овде,кажете ми ваше искуство

14. Butterfly87

Butterfly87 Истакнат член

Поинаку можеш да опишеш?

15. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Јас сум 21 недела не знам како да објаснам дали е истото или не но можеби ќе биде од некаква помош. Вчера за прв пат додека спиев осетив огромна болка дури и се разбудив. Повеќе беше како притисок како што рече во долниот дел кај матката. Најблиску што можам да ја објаснам болката е како болка кога ти е подуен стомакот кога ти се оди по голема потреба(извинете незнам како поинаку да објаснам :)) осеќаш притисок и сечење и некој напон. Денес повторно осетив таква болка. Утре сум на преглед па ќе прашам дали е нормално.

V.odolija likes this.
  16. V.odolija

V.odolija Форумски идол

@kiki-riki така некако ама без болка.Само стегање и опуштање во долниот дел.
    @Buttefly87 незнам ни јас како на друг начин да опишам.
    Значи баш стегање и пуштање на мешето ама во долниот дел на моменти.Прееска се напив магнезиум и престана.Дали беше случајно незнам , можеби треба да почнам по два пати да го пијам.
    Се надевам само дека не е нешто страшно.

kiki_riki likes this.
  17. Butterfly87

Butterfly87 Истакнат член

@kiki_riki i @V.odolija да не имате запек? А инаку и јас некаде од тој период осеќам некакви промени ама повеќе како тегнење на стомакот тежење надоле кратки болки во јајниците чудни некако како штрекања. Не сум прашала ама не ми се секој ден не се повторуваат секој ден. Ако сум поуморна појаки ако не сум уморна и ги нема...

V.odolija likes this.
  18. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Мислам дека не е страшно. Јас се тешам дека сега го осеќам бебето па си викам може тоа си удира внатре па сега дека се поголемки осеќаме некој притисок и напон :) Се трудам секоја болка и нова состојба да си ја објаснувам со тоа дека доаѓа до промена на телото, се шири матката, бебето расте само да не си правам стресови но некогаш е невозможно. Ете пр. мене најмногу ме плашат соновите. Обавезно вака кога имам закажан преглед неколку вечери наназад сонувам кошмари поврзани со состојбата на бебето.

@Butterfly87 порано на почетокот да, но сега ми се регулира редовно си одам.

Last edited by a moderator: Apr 2, 2017
    Butterfly87 and V.odolija like this.
  19. Ellyy

Ellyy Истакнат член

Moe mislenje, ne e strasno, toa se povremeni kontrakcii... postepeno teloto se sprema za poragjaj i jas go imam istoto cuvstvo togas i matkata ja osekjam tvrda pa posle se opusta.

V.odolija likes this.
  20. eli25

eli25 Форумски идол

Женски што симптоми имате? Јас сум 15 нед и 3 дена, градите не ме болат скоро ич, гадењето исчезнува (1,2 пати во денот) и повремени штрекања што имам во матката. Не ми се спие како порано .... Се осеќам поубаво а и поопуштено иако стравот е цело време тука....