@V.odolija.. Денес бев на редовен преглед и го прашав гинеколог за проблемот кој го дискутиравме вчера. Ме праша дали често мокрам му кажав дека да па ми даде да проверам уринокултура дека можно било тој притисок и болката да се од некоја бактерија.
Доколку немаш некоја болка мислам дека не е ништо страшно дека е нормално почесто мокрење во бременоста но сепак на толку испитвања не е на одмет да се провери и ова
Осеќам болка во долниот дел кај матката како некој притисок како подуеност кога имаш потреба да одиш во вц но неможиш заради запек ( немам запек редовно одам, чувството на запек беше најблиску со што можам да ја споредам болката). Болката не ја осеќам цело време но кога ја осеќам е многу болна како притисок и сечење со нож па неможам да се мрднам од местото додека не помини. Прв пат ми се случи некни од сон се разбудив,а после тоа во текот на денот и денес уште неколку пати. Инаку не ме пече кога мокрам само што имам зголемен вагинален исцедок, мокрам многу често но количински многу малку а притисокот кој го осеќам секој пат е како да немам цел ден одено во вц.
И јас денес бев и и кажав за тоа слично како стегање и опуштање на мускул и дека на момент ми се стврднува мешето.Ме праша од кога такви контракции и сакаше да ми препише добростон но кога ме праша за болка и кажав дека немам болка туку само стегање и пуштање не ми препиша ништо,рече може да е и за излегување во тоалет. Како и да е, ме замисли и ме исплаши малку па незнам ќе чекам да видам како ќе биде понатаму. Иако јас секако имам приметено дека еден ден да не отидам во тоалет почнува да ме стега мешето но ова почна од пред една недела.
Да се надеваме дека ова што ни се случува е нормално јас денес однесов мокрача па ќе чекам резултати понеделник.
@kiki_riki Читам на страната на Систина во 20та недела се јавувале лажни контракции кои се создаваат од ширењето на матката.Ги пишува во 21ва недела од бременоста.
Нема проблем само да се бебушките добро. Моето е за два три дена по напредно во тежината,сега така ми кажа докторката а и претходниот пат беше така. Рече чим е по напред не е страшно, да не е под тежината.
И јас исто еден ден да не отидев во веце ме стегаше стомакот и ми беше многу тврд па и бебето не мрдаше доволно, веднаш штом отидев во веце стомакот добар и бебето раздвижено.
Devojki edno prasanje-vcera i glavata mi pukase od bolka i pritisokot mi bese padnat.kafe se napiv otkako mi se pojavija bolkite na glavata no ni toa ne mi pomogna,a apce mi bese strav da se napijam bidejki neznam sto e dozvoleno.Sakam da prasam dali dokolku pijam poveke pati kafe ( i kolku kolicinski) ke gi izbegnam glavobolkite i toa sto mi paga pritisokot.Izvinete za dolgiot post
daleku od ubavo e da se prepolnuvas so kafinja i toa da ti bide lek za bolka t.e toa ne ni moze da ti bide nekoj "lek* nekoas da pomaga osvezuva kafe ako ni e nizok pritisokot no da se prepivame so niv Ne! pa i vo bremenosr uste pomalce ili zdravje koga ke se rodi ne e ubavo da se se polnis so kofein toa ke poprecuva spanje sve i ne e ni zdravo za tebe ... next time pri vakvi rab kasni si nesto kiselo limon ili vo edno fildzance razmati malce sol i goltni go odma ke te kreni osvezi dokolku ne sakas tabl da pies a ako epten ti e neizdrzliva glavob napij seslob paracetemol toa e dozvoleno ne e stetno da se pie i vit c si mozis ... mn podobro otkolku da pies premnogu kafinja toa ne e dobro mila .. ni tabl ne se ama koa ke vidis probaj od ovie opcii podobro i jas sum so nizok pritisok i uvek vaka so soleno kiselo neso probuvam da se osvezam i deluvas bas dobro
Prasav za kafeto bidejki ne sum nekoj kafedzija i mnogu mnogu kafe nepijam a nekade procitav po netov deka kafeto pomaga za nizok pritisok zatoa i prasav.fala na sovetot