Второ тромесечие од бременоста

Discussion in 'Бременост' started by BellaS, Jun 19, 2014.

1. Божур

Божур Истакнат член

Pa nezz za hemo status sea kje vidam bash dali dr de vo red.

W
    Eve sega gledav vo hemostatskiot sistem hematokritot mi e pomal 35 treba da e a mene mi e 34.6, i trombinsko vreme vo sekundi 16.1 e minimum mene mi e 15.37. Drugoto mi se vo granici na normala. Mislis deka radi toa mi gi prepisale?

Last edited by a moderator: Apr 2, 2017
  2. Ano

Ano Форумски идол

Не сум до толку упатена. Знам само дека имаат врска и некои од параметрите од хемостатскиот статус. Mене ми гледаа и некој друг параметар . Ако можеш да добиеш уште едно мислење, убаво би било да се консултираш иако мислам дека немаш зијан и ако ги ставаш, освен што треба да се боцкаш.

Божур likes this.
  3. Божур

Божур Истакнат член

Sp
    Spored tabelava so mi ja prati pod 500 treba da se dokolku ne si bremena. Kaj mene go nemaat smeneto stoi > 500 deka treba da bide, a rez mi e 828. Izgleda ne procitale deka sum bremena 28 nedela pa da smenat. Gledajki vo tabelava vo 3 trimestar od bremenost do 1700 moze da bidat kaceni i e normalno. So znaci mene 828 mi e normalno, dokolku oni gi smenele parametrite od kolku do kolkh e dozvoleno vo bremenost.

4. Ano

Ano Форумски идол

Soglasno tabelava super ti se. I mnogu e verojatno deka napravile previd. Kako i da e tvoe e da odlucis.
    Vo sekoj slucaj steta nemozes da imas. ima zeni sto gi primaat zaradi genski mutacii bez pokaceni d dimeri.

Божур likes this.
  5. 2ndLuck

2ndLuck Истакнат член

Isto bese I kaj mene taka dimerite, samo aktuvirano parcijalno mi bese ponisko malku. Jas gi primam clexanite, 14 komada :( Sega vo petok vajda ke idam na kontrola da vidam sto ke kazat. Inace isto sme I jas sum 28+2 denes :) Sto ti pisuva vo naodot?

Se javiv na transfuziologija prasav, zakazano e interno na 10.03 vo 12:30h a doktorot pisal da se javam vo 16h, vajda posto e vtora smena toj togas, taka mi kaza taa od salter. E sea dali da idam od 12:30h ili od 16h :)

Last edited by a moderator: Apr 2, 2017
  6. pipi-corapa

pipi-corapa Истакнат член

Јaс вo 22 неделa ги прoверувaв ми беa 1290 и ми пишувaпе вo нaoдoт декa се сooдветни нa гестaцискa неделa и не ми пррепишaa никaквa терaпијa. Бaш кoгa бев вo Систинa кaј Димчев ми рече декa ми се дoбри ддимерите. Инaку искoментирa декa клексaнoт ги дaвaле кaкo витaмин ц ... Ствaрнo незнaм еве мене пoвисoки ми биле oд тебе aмa не ми дaдoa никaквa терaпијa. Бебуш си рaсте супер дури и пoнaпреднo е зa 200гр... Мене резултaтoт ми гo читaше др Сaмoникoвa oд трaнсфузиoлoгијa

Божур likes this.
  7. eli25

eli25 Форумски идол

А да се јавиш уште еднаш да прашаш:D да не треба во 12 да те боцкаат па он да ти чита резултати. Чудно.... Ако не иди си кога докторот ти рекол тогаш и ќе си завршиш работа.

2ndLuck likes this.
  8. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

:inlove::hug:

Seduction likes this.
  9. Mia.milicka

Mia.milicka Истакнат член

Бев на редовен преглед, 18та недела сум и докторката ми рече дека бебето е со главата надолу и во долниот дел на стомакот. Тоа ми го објаснува притисокот на бешиката и болките кои што се појавуваат периодично. Исто така провери да не случајно сум отворена, но се беше во ред во тој поглед. Ми препорача да одмарам повеќе и да не седам згрчено, за да му дозволам на бебушот да смени позиција. Сега јас постојано ми е мисла. Дали некој има искуство со нешто слично?

10. Annath

Annath Форумски идол

Секаде прават д-димери, ама нема секаде трансфузиолог кој ќе даде мислење и ќе посочи терапија ако е потребна. Затоа што има повеќе фактори, за терапијата најчесто одлучува трансфузиологот, а не гинекологот. Гинеколозите поим немаат за трансфузиологија, верувај.
    Затоа приватно се прават само во Хемолаб, и јас таму правев, 2200 е.

2ndLuck likes this.
  11. Божур

Божур Истакнат член

eve tebe ti pisale deka se ok vo 22 nedela a jas vo 28 kade treba da bidat do 1700 t.e toa e normlano neli spored tabelata sto ja najdov tuka nekoja devojka ja imase spodeleno mi pisale da primam... ne mi e jasno. Sekako dr nedela sum kaj mojot so kje me poragja pa kje vidam so kje bide :)

12. *Mila24*

*Mila24* Популарен член

Sreken 8mi Mart na site. Sakam da be prasam treba da odam da mi zemaat mikrobioloski brisevi no mi e misla jas stavam utrogestan vaginaleti I dali toa utro da stavam da ne pokaze green rezultati. Vo misla sum sto da pravam :worried:

13. Ano

Ano Форумски идол

Јас утрото пред брисевите го испив. Можеш така слободно.

14. Black girl

Black girl Форумски идол

Мене кога ми земаа брисеви, вечерта и сабајлето не ставив зашто истекува нели бело потоа.

karibian and *Mila24* like this.
  15. *Mila24*

*Mila24* Популарен член

Da pa zatoa I prasav oti istekuva below neznam dali da stavam vecerta I sabajleto ili da go ispijam. Speak fala na odgovorot :)

16. eli25

eli25 Форумски идол

Мене ме револтира тоа што му носам резултати од трансфузија а ми вика ми треба и мислење од хемолаб. Истите анализи зошто да ги повторувам? Кога и тој од хемолаб самиот работи на трансфузија? Нема смисла.

17. Божур

Божур Истакнат член

Jas koga trebase da pravam brisevi dr mi rece 3 dena da gi pijam pred da odam za bris.

Ano likes this.
  18. Ano

Ano Форумски идол

ете видиш. мене никој не ми потенцираше. Јас по некоја логика заради исцедокот од нив самоиницијатвно го испив само последното. :@

19. Annath

Annath Форумски идол

Тоа да, не знам зошто така ти рекле. Јас проверував и во бременост и после породување, оти не можев да чекам термин на државно.

20. eli25

eli25 Форумски идол

Дали ве болеле коските на карлица? Веќе неколку дена ме наболнуваат а навечер зошто спијам на страна ептен осеќам па ќе се свртам на грб. 16+4 сум .