Второ тромесечие од бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од BellaS, 19 јуни 2014.

1. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.225
    Допаѓања:
    17.943
    Не се секирај. Ако си покрупна, или ако плацентата ти е на преден ѕид ќе го почуствуваш подоцна во 20 и некоја недела :).

2. Peperutka-bt

Peperutka-bt Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2014
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    2.097
    Не се секирај. И јас покасно ја осетив. Ми беше страв да не не е нешто во ред. Осетив како кркорење на црева на почеток.

Ке има периоди да речеш леле нека одмори со клоцањето малку :)

Уживај во временоста и не де грижи за ништо

На Ellyy, eli25 и aleksandricka77 им се допаѓа ова.
  3. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.184
    Допаѓања:
    124.689
    Мене ми промртка во 17 недела и докторите не ми веруваат, викаат после 20 нед. рано е |( Инаку постелката ми е на преден зид. Некои и после 20-та осеќаат. Не се секирај воопшто :hug:

4. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.225
    Допаѓања:
    17.943
    Јас ја тешам александрија, а јас бетер неа (facepalm).
    21+4 сум и до пред некој ден го чуствував бебуш повеќе пати во денот и тоа како благи удари. Овие два, три дена доста поретко и тоа само како гасови. Дали дека бев поактивна, не знам. Малку се подзагржив, а на контрола сум за 3 недели. :(

5. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.184
    Допаѓања:
    124.689
    Изеди благо, напиј се кока кола. Штом го осеќаш добро е:)

6. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.184
    Допаѓања:
    124.689
    Малце да ја активирам темава. :) Синоќа мм заврши со страшна главоболка на дежурен , бев и јас и баткото изгледа се вознемири и мрткаше појако. Отсабајле го нема. А јас мислев дека навечер спие заедно со мене :)

7. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.048
    Честопати навечер кога ќе станам за во тоалет го осеќам дека мрда и е будно,исто така преку ден некогаш го нема да мрда неколку саати.

На orhideea и eli25 им се допаѓа ова.
  8. Annah87

Annah87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2015
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    719
    Мешиња, кога се влегува во 4ти месец. Со 13+ или со 14+. Секаде различно читам.

9. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.184
    Допаѓања:
    124.689
    Мислам со 14+

На Annah87 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. aleksandricka77

aleksandricka77 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2014
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    6
    Mamicki denes 20+4 sme i bevme na skrining i super napreduvame no me zacudi sto seuste go nemam oseteno da mrdka ili da kloca a na ekranot koga me gledase Dr. mozev da vidam kako mrdka so nodzinjata

11. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    Секој различно вика дека го осетил.
    Јас кога и реков минатата недела на докторката дека мислам дека го осекам, ме рече убаво ако можеш да распознаеш што е крчење на црева а што мрткање на бебо.
    Ама еве сега се ми е мирно во стомак, само по малку како притисок нешен од внатре осеќам и си умислувам дека е синко, дека се размрда од вафлата што ја изедов пред еден саат. :lol:

На pile30, karibian, Вереничка и 2 други им се допаѓа ова.
  12. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    22.047
    Баш така @Ano повеќето не разликуваат кога се работи за цревата за излегување во тоалет и мислат дека е бебчето уште во 17 / 18 недела, што според матичната нема шанси.А тоа е баш како играње на мешето, или клоцање :)
    Исто и со др.од Систина разговарав за тоа и вели како може едно малечко од 300 па и ете 500 грама да има толку сила да клоца и да го разбранува мешето.И тој истото го кажа, дека многумина не разликуваат кога се работи за цревата и мислат дека е бебето.
    После 20та недела почнува да се осеќа по малку бебчето.
    Ама ете кај секого е тоа индивидуално.

На Вереничка и forumce им се допаѓа ова.
  13. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.701
    Допаѓања:
    40.073
    И моето е хиперактивно кога го гледам на ехо, дури и чудно ми е што постојано мрда со нозете и рацете, ептен е интересно за гледање. Не сум го осетила, сметам дека е рано уште, 16+ недела сум. Како што кажаа погоре, уште е малечко и нема толку сила за да го осетеш кога удира. Баш преска со свекрвата го правевме муабетот за ова, она во 16 нед. го осетила прв пат, како тропкање. И јас имам почувствувано како тропкање, ама не мислам дека е од бебето, туку од цревата. Многу е рано тогаш да се почувствуваат првите движења, особено кај прворотките.

На Вереничка му/ѝ се допаѓа ова.
  14. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Еве јас баш пишав и во труднички дека го осеќав по малце и пред 18та недела, ама сега веќе видно ми се поместува стомакот и успеав дури и да го снимам. Матичниот ми велеше рано е пред 20та недела, ама изгледа кај секој е различно. Не можи од цревата така да ми се поткрени стомакот, 100% сум сигурна дека е од бебето. Различно е чувството на немирни црева и ова шо прв пат го осеќам во животот.

На pile30, Seduction, Вереничка и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.475
    Допаѓања:
    22.800
    Добар ден мамички, јас отсега овде ќе ве дружам.

На iki26, Seduction, Libra88 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.225
    Допаѓања:
    17.943
    Јас ич не се согласувам со ова.
    Почнав да го чуствувам уште во 14/15 недела. Како ептен нежен скокот, кој и те како е различен од цревата. Во 17/18 недела тоа чуство го немаше туку како некое минијатурно тапкање од внатрешна страна. Сега во 23 недела и некој ден и те како ми се бранува стомакот.

На pile30, stevemila, Ano и 4 други им се допаѓа ова.
  17. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Исто и јас во 15 го осетив потоа го немаше неколку дена и од 17 го осеќам секој ден, и секоја недела се посилно.

На stevemila, Ano и Seduction им се допаѓа ова.
  18. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.701
    Допаѓања:
    40.073
    Јас мислам и да го осетам, нема да знам дека тоа е тоа, а и дека имам проблем со цревата. На ехо баш се гледа како лудува, целото рипа, мава со раце и нозе, прекрстува нозе, претходниот пат дигнало рака поздравува ме, вика:Тука сум мамо. :D Леле колку го сакам. Во профил така кога го гледам во главата мислам дека на мене ќе личе. :D Мала шала. :P

На pile30, karibian, aleksandricka77 и 6 други им се допаѓа ова.
  19. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.225
    Допаѓања:
    17.943
    Ќе знаеш гарант. Поинакво чуство е.
    Јас бев најјака на првиот скрининг. Ни дадоа слика од фацичката и си викам многу некако чудно бебево. Се секирав да не има некоја маана. Хаха А тоа душичка уште не зачовечено, мама и го јаде газот. :D

На eli25 и forumce им се допаѓа ова.
  20. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    22.047
    Јас го кажувам тоа што и двајцата доктори ми го потврдија.Сепак знаат многу повеќе од мене :)
    Може ти го осеќаш и другите кои тврдат дека е така,јас не би можела да кажам за вас.
    На мене и сега ми подрипнува мешето како некој одвнатре да ме клоца ама знам убаво дека тоа не е бебчето и знам што е.
    Иако влегувам во 27ма недела сеуште многу по нежно од овие другите удари го осеќам него и точно си знам кога е тоа.
    Сепак , факт е дека мало бебенце од 400 грама не може да удре до толку да ти го разбранува мешето, или незнам колку и да е тешко во тие недели.
    Како и да е, секој си е посебна приказна за себе.