Хахха ме насмеа. Такви се, малку чудни, ама не се уште оформени како што треба. Смешни се. Јас се сеќавам брат ми кога се роди пред неколку години, ми личеше на вонземјанец, така и си го нарекував, со крупни сиви очи и мала глава.
Докторот кога ми ја даде сликата од 4д ми вика марсовче е сега, да не се изненадиш . За осеќањето и мене ми рекоа двајца лекари дека е рано, тоа беше 16,17 нед. Ама јас знаев дека тоа е тоа, многу е поинакво од кркорење на црева. Едноставно знаеш дека е човечето во тебе. Не се тоа удари, нежни треперења сеуште. Такво чувство не сум имала порано.
ха ха ха ,не прави скининг подобро направи го на друго место можеби сте го направиле веќе незнам кој ви го препорача докторов ако сакате во чаир одете кај друг доктор од лично искуство кажувам
Ај да си прашам и јас во 6 ти се влегува со 22 или 23 недели? Гледав на твое бебе што е табелата пишуваше од 22 и дека 6 ти месец има 5 недели
Gotovo bev kaj nego uste oddamna na skrining samo kaj nego imase otvoren termin nikoj ne mi preppraca plud nit doktori znam pa zatoa prasav no nikogas nemojte da se zafrknete da vi zakazuvaat kaj nego ili bilo za sto kaj nego nikako ne go biva ama ic za nisto nit znae na skrining za anomalii da gleda ni nisto... kolku sto jas znam bebe kako izgleda so dve race dve noze i glava tolku i toj.... katastrofa!!! Za drug pat zdravje sledna bremenost ke si odam privatno ako nema termin za kaj nekoj asalen.
@V.odolija не зборувам јас за потскокнување на стомак. Тоа знам дека е рано. Зборувам за нежно чувство како голицкање
Најверојатно постелката односно плацентата ти е сместена на преден ѕид. Кога е на преден ѕид истата допринесува многу спречување на чуството на бебето да знаеш . И понатаму нема да се осеќа интензитетот и отпечатоците на бебето ради постелката. Ќе осеќаш ама не толку колку што осеќаат оние трудници чија постелка е на заден ѕид. Без грижа, и бебето знае да биде умно бебе па да е поспано и да не се движи многу . @eli25 Обично каков е ритамот на бебето во текот на бременоста така и ќе биде кога ќе дојде на свет . Од искуство. Но, после некоја недела тоа се менува. Моево риташе во 11, се активираше и клоцаше премногу тоа време сите 9 месеци што се вели па кога се породив тоа време ни беше "весело" по дома со плачки и вознемиреност исто како и во стомак. Но после некоја недела како што кажав менува.
@vitamina Ако е вистина така тешко мене моето од 24 часа 20 клоца особено секое утро од 6 до 7 мислам дека од стомак ќе излезе од што прави акробации хаха
Со полни 22 или 21 + , се влегува во 6ти? Јас сум сега 21 + 1 значи 22 недела . Малку не ми е јасно и мене
Мешиња од која до која недела се прави испитувањето за скриен шеќер. Денес докторот ми даде упат ама сум 23 недела и ми рече за недела две да одам. Да не е рано?
Фала ти на брзиот одговор и плус ми рекоа од 8 сабајле да бидам таму ни да јадам ни да пијам, се надевам само нема да чекам многу.
женски бев на контрола и матичната ми рече дека имам мек цервикс и бебето било мн долу. знае некој да ми објасни што значи тоа? иначе сум 18та недела
Требало да ти каже дека мора да мируваш, одење до тоалет и утрогестан. А од каде примети дека е мек имаше исцедок или? Цервиксот ти го мереше?
Mamicki dali e preporaclivo da se pie caj od magdanos?pocnav da otekuvam (solena i zacineta hrana ic nejadam) po celo telo,a pritisokot sreka mi e vo red
ме прегледа вагинално и ми мереше нешто. ми рече само да не се оптеретувам многу и на контрола за 3 недели ако е исто ке ме стави на боледување ама за пиење на, апчиња ништо не ми рече освен магнезиумот
Обично утрогестан даваат....а на работа одиш? Мене цервиксот ми беше ок ама виде таму некои знаци дека почнал да се крати и ми даде боледување и утрогестан....