@Maeve не си прај стресови ,оди и на 2ро мислење . Мене така ме исплашија па лежев строго 2 недели пред да одам на 2ро мислење и наместо 28 мм ми озмерија 38 мм . Незнам дали лежењето помогна и утрогестанот за толку кратко. Сега пак лежам повеќе се пазам и продлжувам со утрогестан 2 по 200 и магнезиум 2 по 375
Епа здравје, ќе видиме во понеделник што ќе кажат на ГАК, итен упат ми дадоа за таму, да се направеле серија испитувања и ако е потребно и серклаж.. Гзот врзан за кревет и идење само до вц, ништо друго!
@ada21 помага утрогестанот. Јас со 3,2 цервикс ставав еднаш утрогестан, и за 1 месец кога ми измерија 4,2 викам докторе да не сте грешка? Три пати мереше да ми докаже Рече утрогестанот и магнезиумот завршиле работа. Плус не бев на строго мирување. Одев до продавница, ручек дома, прашина.
@eli25 кешки нека е се како што треба, да е се во ред, што треба се' ќе сторам, нели, кој не би? Само да излезе се' во ред, си се потсмирив малце, ќе видиме што ќе кажат и второ мислење. Туку ме исплаши мојов матичен, познат е по тоа што е арогантен и директен, и си кажа се' од А до Ш worst case scenario, па тупи си ја ти главата муабетов. 6ти месец сум, он ми искоментира нешто као ќе ми пукне водењакот ќе се породам уште сеа, епизода од Вовед во Анатомија, Бог да чува..
@Maeve незнам колку си не следела неколку тука бевме испаничени баш од матичните. Мене освен за цервиксот ме испаничи и за постелката дека е до отворот на цервиксот, ќе имам крварење, не дај боже предвремено. Јас одма отидов во ремедика три пари мереа се во ред. Ми даде слики со мерките и рече носи ги да ти ги види матичниот. Др. рече дека матичните само креваат паники и нон стоп доаѓаат на 2 мислење кај нив исто испаничени. Така да не сфаќај се здраво за готово п.с. кој ти е матичен?
Мене па обратно, во приватна ме испаничија и ме избезумија, матичниот убеден е дека немам проблем. Абе тешко нас.
@eli25 Баш затоа ќе се обратам на ГАК во понеделник, а после тоа планирам да одам и кај др. Органџиски во Штип, бидејќи забременив со нивна помош.. А матичниот ми е од југот на државата, и важи за еден од најдобрите во околијава, познат е по арогантноста, ама сите се тепаат за кај него
@Maeve @Libra88 јас лично не сум била , но во струмица го фалат многу . Специјалист е баш или ..? По муабетот за најлошо сценарио не ми стои баш ок , добар доктор треба да ти каже решение и што понатаму , а не да те вади од памет . Ок сега да не претера со лажна надеж , но ова со пукање водењак . Напрај си ги брисевите пак и ќе си лежиш , штеди се ептен и без стрес А каква апаратура има ? И скринизи закажуваат кај него
Мене ми се чини дека гласно размислуваше, или сакаше да ја сфатам сериозноста на ситуацијата. Има 4д колку што знам, од апаратура, и за разлика од порано сега однесувањето му е сменето на подобро, барем на моја кожа така сум осетила.. а за професионалноста, познавајќи какви се' доктори ги има овде, и што се' се немам изнаслушано за нив, не би го менувала овој, па колку сака нека ме кара..
Важи за еден од подобрите во околината бидејќи нема други гинеколози, прави скрининг, има 4д. Но во последните неколку години е станат толку препотентен и арогантен што не секој може да го поднесе. Затоа си одам во Скопје на редовните контроли.
@Libra88 Точно така, нема гинеколози, или и тие што ги има изненадувачки без понашање, да не речам.. Затоа јас главните прегледи ги правам во Штип кај Органџиски.. А за Гетов, ти велам, последниве година дена не сум си заминала од негова ординација изнервирана, да продолжеше како на почетокот, одамна ќе го баталев..
Еве ме мене, само што се вратив од ГАК, се погоди еден млад доктор, не знам колку е способен и дали да го сфатам неговото мислење за веродостојно. Еден дел од цервиксот отворен, еден затворен , 14мм со 26мм не објасни кој колку е, нити во извештајот ги запиша мерките.. Препорака, строго лежење дома, за серклаж ми било рано, за две недели на контрола.. и нормално утрогестан.. се ми се чини ќе барам трето мислење..
@Maeve лежи примај терапија и ќе истераш до крај. Ако одиш на трето мислење појди ремедика или систина.
@Maeve од каде си? Оди на 3то мислење ама ако си од друг град не ризикувај пак пат до скопје . Со скратено грло строго најстрого мирување треба . Само за до вц и да седнеш да јадеш на маса . И туш се разбира Ставај ги и утрогестанот ќе видиш за 2 недели ќе има голема разлика .
@eli25 дефинитивно ќе се придржувам кон терапијата и мирувањето, и онака станувам само за до вц и за јадење @ada21 од Гевгелија сум, а планирав второ мислење да одам во Штип, и онака главните скрининзи ги правам таму кај Органџиски.. Цел пат го прележав во кола кога доаѓав накај Ск Се искичмив, али шта је ту је
Kako si zadovolna od Organgiski?Jas se mislam.da pravam vtor skrining sega kaj nego.Poblisku mi e.I jas sum so skrateno grlo pa nemozam da se maltretiram do Sk.Plus dr so mi pravese ivf vika da.odam vo drzavna.Horor mi e tamu.Aj ako sakas pisi mi vo poraka kako si zadovolna od Dr
Можда Гетов има некоја доза на ароганција,али дека човекот не збори од ракав,стварно не збори.малку е повеќе директен ДА, но за стручност и те како е стручен. Има 7000 пациенти , ретко да слушнам поплаки. Ама сепак пожелно е и второ мислење, секој може да погреши,нели?!