И јас истото го велам, човекот си знае што збори.. Тоа е најбитно! Јас сум задоволна од стариот Органџиски повеќе отколку од младиот искрено да ти кажам.. Објаснува детално и смирено и не употребува трилион примери од други пациенти, што ужасно ме нервира кај младиот доктор..
@stevemila да да прават скрининзи , мислам дека е 5000 ден , дека и на 5д гледа. Имам една блиска следеше кај него бременост задоволна е.
Мами што сте биле во систина кај димчев, на 4д ви дадоа ли цд...една другарка вика и дале...љубопитна сум, задутре ќе идам.
Абе најмалце битно за цд-то...јас се порадував ќе ми даде...ќе видиме во среда, ама дека на некои даваат како и да е битно бебчо да го видам. А цена, мене ми рекоа 4100
4000 кошта 5д скрининг, имаш ценовник на нивната страна, цд мислам се доплаќа, а уосталом сликите ти ги праќаат на мобилен..
Dopler na krvotok(papocna vrvca ti pravea?Gledam na cenocnikot plus 3000iljadi e.Ili toa se pravi dokolku se vide deka ima nekoj problem?!Cd gledam 500 den se doplaka
Не, не, тоа не го испитуваа, сите можни мерки на плодот ги направија, ама за папочната врвца не се сеќавам да правеа детално испитување, само провизорно ако се гледа тоа со 5Д..
Здраво на сите. Веќе сум 24 недела и почнав со купување ма алишта. Сакам да ве прашам со кока големина почнавте да купувате. Во тритекс 56 ми изгледаат многу мали. Што мислите вие?
I moite se 56 majka mi so mi gi donese od ch.Taman za koga ke se rodi.Ne veruvam deka ke rodam dete 4kg
Здраво @eli.karameli Јас за од 1ви до 6ти месец имам по нешто земено. 50ка ти е за новороденче до 1 месец, 56 е од 1-2 месец , 62 мислам дека беше од 2-4 месеци... Е сега мислам дека 56ка си е таман за почеток, јас само 1 комлетче зедов од 50ка и неколку бодиња, повеќето ми се од 56ка па нагоре дека на почеток сите кажуваат дека мн. брзо растат бебчињата.
Купи си 3-5 боди 56 бр. ќе ти се најдат првите 1-3 месеци. Потоа во зависнот од бебето ќе видиш како напредува и ќе земаш поголеми бројчиња. Сигурно ќе имаш и од повојница кога ќе ти носат. Јас лично за малата сите можни боди ми се од Jumbo, по 120 ден. ги земав. 1-2 ако имав од Тритекс. Скоро сите ми се здрави и останати и за другата цуцка здравје на есен И за баткото планирам од Jumbo да купам но сега ми е рано се летни се, некаде крај на Август-почеток на Септември ќе купам.
Мене супер ми се покажаа,од боја не губи, знаат да се протегнат после 7-8 перења но само неколку имам такви. Верувај имам над 30 боди што по кратки/кимоно, што по долги за есен и зима и на скоро ниедни маана им немам најдено. Знам има и мајки кои не се баш многу задоволни, но јас никогаш не би сменила да купам боди од друго место. Ако сакаш слика ќе сти ставам од ланските боди на малата, некои инсе точни и сега и ќе си ги носи бар месец дена
Jas imam kupuvano mnogu alista od jumbo za poklon.I site majki se prezadovolni.Za mojata kukla uste od tamu neam kupeno. Prvoto ti e dolzina na bebeto,vtoroto mesec ,a tretoto brojce na primer na bodi
Јас имав земено многу комплети и бодиња 56 Многу кратко се користи тоа бројче и толку мало бебе не се прља па да треба многу да имаш Доволно се неколку за првите два месеци,за некои бебиња и пократко Повеќе требаат 62/68 е нив ги носевме подолго
Во почетокот не го осеќав секој ден. зборувам околу 20 недела. Не се сеќирај за тоа. А за болката незнам. Зависи каква ти е болката.