1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Второ тромесечие од бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од BellaS, 19 јуни 2014.

1. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.541
    Utrogestanot ne ti smeta za brisevi mila.Jas sum so utrogestan veke 6meseci.Ispituvav brisevi

На Maeve и ada21 им се допаѓа ова.
  2. Maeve

Maeve Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2017
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    913
    Јас само цитирам доктори, врска немам дали смета или не :D

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  3. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.377
    Допаѓања:
    125.944
    Не верувам да чепкаат сега со толку скратен цервикс. Јас кога ми земаат брисеви го пијам утрогестанот.

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  4. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.450

А од каква бактерија вагинална или уринарна може да дојде до скратување и омекнување на грлото на матката?? @Libra88

@Maeve колку ти се покачени леукоцитите???
    Господ е голем ке ве чува и тебе и бебле и се ќе биде во ред.Таму си под надзор.Само одмарај си стресот елиминирај го колку можеш тешко е но дај си сила за тоа мало човечулче.Те :hug::*

На stevemila и Maeve им се допаѓа ова.
  5. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Незнам дали од некоја конкретна бактерија или од сите се крати.

На pile30 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.768
    Од секоја бактерија може да се скрати нажалост. Кај мене бар беше така.
    @Maeve пред колку време прими флостерон? Ти кажаа ли дека делува само 14 дена? Ако има поминато повеќе време барај нова доза , моли се и држете се со бебчо.

На karibian, stevemila, Libra88 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Maeve

Maeve Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2017
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    913
    Примив во четвртокот и петокот, а не знаев за дејствувањето.. ќе запазам датум баш.. фала ти!!
    :hug:

На ada21 и alisijad им се допаѓа ова.
  8. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    @alisijad озбилно ли ? Само 14 дена ? И после што , пак ли не му се развиени белите дробови ? Не ми е баш јасно :wasntme: мене ми кажаа на полна 31 недела да ми стават . А после 34 недела не се ставале .

9. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.768
    толку е, а најголемо дејство имаат првите 24 часа, ова првично на интернет го прочитав, и јас кога ги примав бев испаничена што ако се породам кога ке помине дејството, го прашав и докторот ме знаеше колку сум паничарка па не сакаше да ми каже, па откако настојував ми кажа 14 дена , истото потоа и акушерката што ме боцкаше ми го кажа, ете имаше господ па не се породив , уствари на крај напразно и испадна дека примив 2 дози.
    Значи кортикостероидите не ги зреат белите дробови и зрели да се цело време, туку само привремено ги созреваат.

На ada21 и Maeve им се допаѓа ова.
  10. Ambra20

Ambra20 Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2017
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    1.096
    Девојки, дали некоја од вас се сретнала со многу густ, растеглив и жолтеникав исцедок?
    Прв пат ми се појави пред 2 недели (тогаш како да имаше и малку кафена крв во исцедокот), отидов одма на ургентно, ми ги направија сите брисеви и крвна слика и освен ниска постелка ништо друго не константираа, но сепак ми сменија наместо утрогестан да земам дабростон.
    Од тогаш 2 недели сум на боледување и мирувам, но сега повторно го имам истиот исцедок.

11. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.377
    Допаѓања:
    125.944
    @Ambra20 јас би ти рекла да појдеш на др. ако не друго барем да ти ги сменат со утрогестан. Јас имав и темно кафен и светло кафен исцедок. За 2от ми рекоа дека е нормално. Која нед.си?

12. Ambra20

Ambra20 Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2017
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    1.096
    19+ сум и искрено многу сум извадена од памет. Ќе одам секако пак на лекар, но и таму ништо не ми кажуваат.

13. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.450
    Дали имате на моменти болки ко стрецкања кај јајниците?? Ме здоболува од синоќа лев па сабајлево десен јајник но издржлива болка и трае околу 1 мин.не е константна болка но брецкање имам еве од сабајле на 2-3 пати и ме наболнува при седни-стани.

14. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.742
    Јас имам сечење во стомакот понекогаш ама претежно во погорниот дел, над папокот. Не обрнувам внимание бидејќи мислам дека е нормално. Јас изгледа многу малку обрнувам внимание на болки кога се споредувам тука со вас. Може и позитивно ми влијаеше предавањето на кое бев - докторката кажа се дур е издржливо и трае кратко, не е ништо страшно. Константна болка не е за занемарување, треба да се јавиме на гинеколог.
    Ако сте во можност појдете на предавањата.

На joan, Melinda85, karibian и 5 други им се допаѓа ова.
  15. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.450

Ти Благодарам од се срце.Точно потполно си во право.Јас сеуште имам и затегнување во пределот на вагината ко да се тегнат лигаментите и јас се ги осеќам и од тоа ми фуфка за се :) Но да ќе гледам да одам на тие предавања обавезно ете влеваат позитива и поопуштени да сме.А и јас синоќа имав лево горе над папокот но цревата ни беа полни еве сабајлево веќе ги немам..Приметувам и гасови кога имам така ме забрецкува лево десно над папокот :)

На eli25, ada21 и kukla21 им се допаѓа ова.
  16. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    @alisijad фала ти на објаснувањето . А ти за што ги примаше ? Што беше индикација за порано да се породиш

17. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.377
    Допаѓања:
    125.944
    Ајде оди па пиши. Сигурно е се во ред ако имало нешто ќе кажеле :hug:

18. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.768
    јас бев со серклаж, но сепак се породив во 38+4 .

На ada21 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Maeve

Maeve Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2017
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    913
    Ми дадоа голема надеж, не сум била отворена, и со соодветна терапија ќе се сопре намалувањето, ќе си поседам троа тука во болница, па ако даде Господ ќе ме пуштат и дома троа да си поседам, тоа е најдобрата можна варијанта :) се' друго не прифаќам за сеа како исход :D

На stevemila, mal.ecka, forumce и 13 други им се допаѓа ова.
  20. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    @Maeve каква терапија ти дадоа ? Супер вести , ќе се зголеми не само што ќе се сопре . Ќе си мируваш до крај тоа е . Јас од почеток си лежам .:hug:

На stevemila и Maeve им се допаѓа ова.