Магнезиум инфузија, грам на час, клексан, клиндамицин и утрогестанот да продужам да го ставам.. четврти ден како нозеве немаат допрено под
Супер сум, за цело ова време ниедна болка не сум имала.. Чекаме да видиме со какво темпо ќе се оправи ситуацијава, не знам колку време отприлика треба за да се оформи цервикс, али нешто спомнаа докториве денес дека можно е за недела дена да ме пуштат ако е се' како што треба.. мене ми е чудно за толку бргу да се оформи цервикс боже мој.. малото е на косо завртено, го чекаат да се сврти како што треба, и така, сума сумарум одлично сум, немам мака, денес влегувам во 28 недела
Добри вести!!! Цервиксот после една недела мирување е 13мм, што значи пораснал дупло!! Малото ко за 28+4 е кило и триста... ми олесна, пресреќна сум за добрите вести!
@Maeve ме израдува , баш ми е мило , продолжи така , ќе биде се подобро и до 40та недела да си стасате . Уште ли си во болница? Ич ич ли не стануваш ? Во вц?
Уште сум да, ќе почекам да видам шо ќе кажат на визита пак, можно е да си поседам уште малце, али многу зависи малото дали ќе се сврти ко шо треба.. не станувам ич! Ни до вц, одењето на ехо ми беше прво станување овие 7 дена... Ќе издржам уште колку треба, не е проблем.. како така, ќе издржам, радосна сум многу и сакам наредната контрола да е уште толку повеќе средено!!
@Maeve а како му е сега положбата . Зошто го чекате да се сврти? Со тебе сме , пишувај ни кога ти е досадно ќе те дружиме , те гушкам
Свртено е карлично, и сеа ме чуваат во случај да прсне водењак да можат да ме однесат право во сала, дека ако сум дома, дур да дојдам од Гевгелија свашта може да се случи.. јас ве мислам, ама од лекарствава само спијам и ретко нешто да се случува за да пишам, како и да е, е гушкам, ќе ве известам пак кога ќе има некоја новост..
@Maeve не мисли на лошо , нема да пукне водењакот . Ќе си седи бебче кај мама . Сигурно веќе и бактеријата ти е излечена па нема опасност . Се ќе си биде во ред
И јас така мислам, докториве сакаат да се предпазливи и мислам ќе чекаат наредно мерење да видам и јас и тие уште попозитивен резултат и да ме пратат да одмарам дома.. бактеријата мислам дека е излечена бидејќи мокрам поретко во споредба од порано кога на секоја голтка вода трчав во вц.. Здружените позитивни мисли ми помагаат многу!
@Maeve ич не се секирaј oдмaрaј си и гaли меше ние сме сo тебе a и гoспoд сите не чувa и нaс и бебките. Ти пoсaкувaм се нaјдoбрo
И јас така велам, Господ е голем и помага, а се сака и дисциплина Ве поздравувам со позитивна мисла и ви посакувам на сите се најдобро!!
Од денес не сум на антибиотици, строго само на магнезиум, а во петок идеме пак на ехо, па ќе ви кажам што како..
Од кај да знам.. имав по странските портали сретнано едно мислење од некоја американка: Need to share this with u all... I had drastic increase in my CL today. Hard to believe.. @22w-2.6 cm(OB off) @22.3w-3.1 cm(u/s at MFM, high resolution), asked to take it easy, but could go to work @23.4w -3.4 cm(@mfm) called it normal, no rest suggested but asked me to minimize being on feet @25 w- 2.5 cm(@ OB off) doc was not worried but I minimized staying on my feet, but was going to work which involves sitting before a computer @26.4 w-1.2 cm (@OB off ) had UTI,sent to hospital and got admitted @26.5w-9 mm HBR started, 2-4 ctx/ hr @27.4 w-6 mm @28.4 w- 1.1 cm @29.5 w-2.8 cm Шта речи на ово ако је истина..
@Maeve само позитивно. Верувам може да се среди. Како инаку после бременост се враќа во нормала? Би требало притисокот да има некакво влијание врз него.. Полека само и лежи
Лежам не сум мрднала од кревет... само си чезнеам да ме пуштат дома да си лежам.. неможноста основна хигиена да извршам ме полудува...