Второ тромесечие од бременоста

Discussion in 'Бременост' started by BellaS, Jun 19, 2014.

1. Maeve

Maeve Истакнат член

Edit: све што примав преку инфузија сега ми пребација да примам преку апови :) и си чекам да кажат ајде на ехо..

pile30, mariz, forumce and 6 others like this.
  2. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

не знам зошто не ми стигаат нотификации, иако ја надгледувам темата :!:
    @Maeve се ќе биде срцка во ред, а и подобро да си под надзор таму во болницата за не дај боже знаеш дека си во сигурни раце.

mariz and iki26 like this.
  3. Maeve

Maeve Истакнат член

Знам бе пустото, ама ко шо ми стои уште 2-3 недели ќе сум тука, џабе ми даваа надежи, сакале да се на сигурно 100%.. а времево не врви...

4. ada21

ada21 Популарен член

@Maeve те прегледаа ли денес? Што кажаа?

5. Maeve

Maeve Истакнат член

Уште не, чекам да ме викнат.. докторката е упорна да дочекам 32 недели тука, да не ризикуваме да ме пуштат дома, а јас се осеќам супер, немам болки и мислам дека нема да има проблем и дома да си лежам де.. ама тоа е само мое мислење, ај да видам мерките денес шо ќе кажат па здрави живи...

Едит: преглед денес нема, после 10тина дена, пошто мојата докторката нема да е тука, а во меѓувреме ако ме прегледа некој друг, ќе ви пишам...

Last edited by a moderator: Jun 24, 2017
    eli25, ada21, Ano and 1 other person like this.
  6. ada21

ada21 Популарен член

@Maeve која е твојата докторка? Ќе те прегледа некој друг сигурно . Ако достигнал цервиксот над 25мм ќе те пуштат , ако не за твое добро седи таму нека те надгледуваат .
    До каде стаса , која недела си?

eli25 likes this.
  7. Maeve

Maeve Истакнат член

Доктор Ливринова ме прими и она ме води.. знам дека ќе ме прегледа некој друг кога ќе дојде ред, и се молам да стигнал до 25 мм.. она прво рече ако е до 15 ќе те пратиме дома, ама ништо не излезе, не ме прати, рече ќути и лежи тука, после рече ќе чекаме да се сврти со главата надолу, па тоа може да е и на крај на бременост ако ја дочекам.. збунета сум искрено, не знам што да мислам на контрадикторностите што ги изнаслушав овие две недели дур сум тука...

8. karibian

karibian Популарен член

Слушај ги докторите најдобро. Сепак во нивни раце си најсигурна. Знам дека е досадно лежењето плус во болница ама за нашите мали правиме се. Јас и ти сме тука некаде со неделите така да ни остана уште малку. Ќе издржиш. Јас зашо со ивф првите три месеци нонстоп лежев. Ама гледај брзо поминува времето. Си викам кога беше јануари кога ја дознавме веста со мм дека ќе станеме родители а сега еве јуни. Така да слушај таму совети и гали мешко:hug:

stevemila, pile30, iki26 and 2 others like this.
  9. Maeve

Maeve Истакнат член

Слушам се' што ќе кажат, и се трудам да сум најдисциплинирана шо можам.. како така ќе пројде времето, броено е... :hug: јас спомнав еднаш, и дома лежев, па збор не изустив да се пожалам.. тука е малце потешко, ама и тоа ќе помине..

Иначе 29та и еден ден, не сум ти одговорила гледам...

Last edited by a moderator: Jun 23, 2017
    eli25, iki26, Libra88 and 2 others like this.
  10. Libra88

Libra88 Популарен член

И јас кога лежев во болница беше премногу досадно, времето не минеше. Но за бебушите се ќе правиме што ќе ни речат. Подобро така, отколку совест да те јаде после дали ке стигнеш на време до Скопје.
    П.с.
    Те молам пиши ми во ЛП бидејќи пробав јас неможам да ти пишам.

stevemila, eli25, Maeve and 1 other person like this.
  11. pile30

pile30 Популарен член

Незнам зашто не ми стигнуваат нотификации од неколку теми а ги следам и пишувам :(

@Maeve мнооооогу ме израдува со напредувањето и мило ми е.Господ е голем ќе ве чува.Верувам не е лесно ич таму но супер си што си позитивна и тоа те држи и само таква да си бидеш.Позитивната мисла ги отвара убавите порти.Таму си во сигурни раце и верувај им и прави ко што ти велат.Те гушкам чувај се ја имаш од нас сета поддршка и голема среќичка која ти ја упатуваме :*

stevemila, Seduction, eli25 and 2 others like this.
  12. Maeve

Maeve Истакнат член

Фала ви на сите позитивни мисли што ми ги праќате, јас се молам да стигнам до 32 недела, тоа е најново шо ми кажаа, ако е повлечена инфекцијата, цервиксот опраен, тука ќе сум до 32 недела дека нели до тогаш е најкритично за малото, па ако е се ко шо треба, последниот месец дома ќе си лежам...

stevemila, kukla21, pile30 and 2 others like this.
  13. ada21

ada21 Популарен член

@Maeve ќе стигнееш не се секирај , биди позитивна како до сега . Уште 3 недели се , ќе поминат . И јас ги чекам тие 3 да влезам во 9ти.

Seduction, eli25, Maeve and 1 other person like this.
  14. pile30

pile30 Популарен член

Gospod e golem ni gi slusa molitvite i ke bide se vo najdobar red.Ke izdrzi toa slatko junace ke vidis.Samo ti bidi si smirena so pozitivna misla kako sto si do sega.Lezi se mora se da izdrzime za nasite bebulinja.Citkaj si zanimavaj se mozokot malce opustisi go...I da ti kazat da sedis ke si sedis tamu si posigurna od domce.Ti ja pustam srekjickata i te gushkam

karibian, Maeve and ada21 like this.
  15. ada21

ada21 Популарен член

@pile30 а ти душо со каков проблем си ? Зошто си лежела во болница?

16. pile30

pile30 Популарен член

Ne srce ne sum lezela nikogas.Ova mi e prva bremenost po 5 invitra neuspeshni.Sega sum 16ta nedela.Samo se socuvstvuvam so site i davam poddrshka na sekomu zosto vo takvi momenti e mnogu potrebna i takvo covece sum si po priroda :*

17. ada21

ada21 Популарен член

@pile30 ох душо извини сум те смешала , знам дека некоја пиша дека исто лежела но неможам до толку да памтан . Пуста расеаност . Те гушкам :hug:

pile30 likes this.
  18. Maeve

Maeve Истакнат член

Чул те Господ, вака- така ќе издржам јас, шо не поминало па и ова ли нема да пројде... живи и здрави па се' се заборава!

stevemila, baby 5, Seduction and 4 others like this.
  19. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

@Libra88 имаше пишано дека лежела :)

ada21 likes this.
  20. Jagotka1234

Jagotka1234 Активен член

Јас сум 18 недела пред 6 дена ми испадна нешто како бело прање помешано со крв кое беше прилично големо, бев на преглед ме гледаше докторката и со вагинално ехо и на стомак и се беше добро ама ништо до сеа ми нема спомнено за должина на грло или други работи...и ја еве си читам и тоа моето слично као мокузен чеп кој паѓа пред породување и сум ногу испаничена, дали е можно сеа да испадне тој чеп и дали доколку испаднал ке го видела тоа докторката ? ..а имам и болки коа се слаби и се некаде кај јајниците...