Edit: све што примав преку инфузија сега ми пребација да примам преку апови и си чекам да кажат ајде на ехо..
не знам зошто не ми стигаат нотификации, иако ја надгледувам темата @Maeve се ќе биде срцка во ред, а и подобро да си под надзор таму во болницата за не дај боже знаеш дека си во сигурни раце.
Знам бе пустото, ама ко шо ми стои уште 2-3 недели ќе сум тука, џабе ми даваа надежи, сакале да се на сигурно 100%.. а времево не врви...
Уште не, чекам да ме викнат.. докторката е упорна да дочекам 32 недели тука, да не ризикуваме да ме пуштат дома, а јас се осеќам супер, немам болки и мислам дека нема да има проблем и дома да си лежам де.. ама тоа е само мое мислење, ај да видам мерките денес шо ќе кажат па здрави живи... Едит: преглед денес нема, после 10тина дена, пошто мојата докторката нема да е тука, а во меѓувреме ако ме прегледа некој друг, ќе ви пишам...
@Maeve која е твојата докторка? Ќе те прегледа некој друг сигурно . Ако достигнал цервиксот над 25мм ќе те пуштат , ако не за твое добро седи таму нека те надгледуваат . До каде стаса , која недела си?
Доктор Ливринова ме прими и она ме води.. знам дека ќе ме прегледа некој друг кога ќе дојде ред, и се молам да стигнал до 25 мм.. она прво рече ако е до 15 ќе те пратиме дома, ама ништо не излезе, не ме прати, рече ќути и лежи тука, после рече ќе чекаме да се сврти со главата надолу, па тоа може да е и на крај на бременост ако ја дочекам.. збунета сум искрено, не знам што да мислам на контрадикторностите што ги изнаслушав овие две недели дур сум тука...
Слушај ги докторите најдобро. Сепак во нивни раце си најсигурна. Знам дека е досадно лежењето плус во болница ама за нашите мали правиме се. Јас и ти сме тука некаде со неделите така да ни остана уште малку. Ќе издржиш. Јас зашо со ивф првите три месеци нонстоп лежев. Ама гледај брзо поминува времето. Си викам кога беше јануари кога ја дознавме веста со мм дека ќе станеме родители а сега еве јуни. Така да слушај таму совети и гали мешко
Слушам се' што ќе кажат, и се трудам да сум најдисциплинирана шо можам.. како така ќе пројде времето, броено е... јас спомнав еднаш, и дома лежев, па збор не изустив да се пожалам.. тука е малце потешко, ама и тоа ќе помине.. Иначе 29та и еден ден, не сум ти одговорила гледам...
И јас кога лежев во болница беше премногу досадно, времето не минеше. Но за бебушите се ќе правиме што ќе ни речат. Подобро така, отколку совест да те јаде после дали ке стигнеш на време до Скопје. П.с. Те молам пиши ми во ЛП бидејќи пробав јас неможам да ти пишам.
Незнам зашто не ми стигнуваат нотификации од неколку теми а ги следам и пишувам @Maeve мнооооогу ме израдува со напредувањето и мило ми е.Господ е голем ќе ве чува.Верувам не е лесно ич таму но супер си што си позитивна и тоа те држи и само таква да си бидеш.Позитивната мисла ги отвара убавите порти.Таму си во сигурни раце и верувај им и прави ко што ти велат.Те гушкам чувај се ја имаш од нас сета поддршка и голема среќичка која ти ја упатуваме
Фала ви на сите позитивни мисли што ми ги праќате, јас се молам да стигнам до 32 недела, тоа е најново шо ми кажаа, ако е повлечена инфекцијата, цервиксот опраен, тука ќе сум до 32 недела дека нели до тогаш е најкритично за малото, па ако е се ко шо треба, последниот месец дома ќе си лежам...
@Maeve ќе стигнееш не се секирај , биди позитивна како до сега . Уште 3 недели се , ќе поминат . И јас ги чекам тие 3 да влезам во 9ти.
Gospod e golem ni gi slusa molitvite i ke bide se vo najdobar red.Ke izdrzi toa slatko junace ke vidis.Samo ti bidi si smirena so pozitivna misla kako sto si do sega.Lezi se mora se da izdrzime za nasite bebulinja.Citkaj si zanimavaj se mozokot malce opustisi go...I da ti kazat da sedis ke si sedis tamu si posigurna od domce.Ti ja pustam srekjickata i te gushkam
Ne srce ne sum lezela nikogas.Ova mi e prva bremenost po 5 invitra neuspeshni.Sega sum 16ta nedela.Samo se socuvstvuvam so site i davam poddrshka na sekomu zosto vo takvi momenti e mnogu potrebna i takvo covece sum si po priroda
@pile30 ох душо извини сум те смешала , знам дека некоја пиша дека исто лежела но неможам до толку да памтан . Пуста расеаност . Те гушкам
Чул те Господ, вака- така ќе издржам јас, шо не поминало па и ова ли нема да пројде... живи и здрави па се' се заборава!
Јас сум 18 недела пред 6 дена ми испадна нешто како бело прање помешано со крв кое беше прилично големо, бев на преглед ме гледаше докторката и со вагинално ехо и на стомак и се беше добро ама ништо до сеа ми нема спомнено за должина на грло или други работи...и ја еве си читам и тоа моето слично као мокузен чеп кој паѓа пред породување и сум ногу испаничена, дали е можно сеа да испадне тој чеп и дали доколку испаднал ке го видела тоа докторката ? ..а имам и болки коа се слаби и се некаде кај јајниците...