Второ тромесечие од бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од BellaS, 19 јуни 2014.

1. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    13+5 vtoro tromesecije:):l::inlove:

На joan, podravka, MissDior и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Naturel

Naturel Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    250
    Допаѓања:
    494
    Мамички кога почнавте со купување на бебушките. Јас сум скоро 5 месеци и веќе почнав од кеиф да купувам по нешто. И моево ќе се роди во Март уште е ладно од вас поискусните што да купам потопло за носење јас абер немам прво ми е. И дали да купувам до 3 месеци за носење или се што купувам да земам до 6 ?? Ништо незнам (facepalm)

На Meckicja и duffi им се допаѓа ова.
  3. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    6.565
    @Naturel слично поминав и јас. Не знам кој број да барам алишта.
    Сакам да земам од 0 до 3, ама тие другите бројки 56 или нешто погоре, некако ме бунат.
    Кои бројки на облека се за првите месеци?
    Инаку јас мислам немам потреба сега за сега од над 3 месеци, важно ми е кога ќе се родат да не се голи и боси :D

На Meckicja, pile30, Naturel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Јас ди зедов и од 0-3 и до 6 месеци имам еден комплет, ќе докупам уште. Да не ми е се за таа возраст

На TheGetmaki, podravka, Naturel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.767
    Допаѓања:
    145.269
    Купувам и јас по нешто.
    Имам и 50ки. 0-1м.

А маж ми и деверот се родени по 4 кг и 60цм. Ако личи на нив, ќе ги користиме многу малку или ич.:D Ама мерак голем, многу се мали и цакани.:inlove:

На pile30, Momichka, mal.ecka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Jas imam 50,52,56.I nesto 46ka.Na zolva mi i vikav da gi smeni deka 46ka se mali.Ama znaes kako mi se najdoa.Samo tie i se taman.Deka se rodi gluvce.Pocnuvam 50ki sega da i oblekuvam ne i se veke tolku golemi.Za pocetok vi trebaat 50ki i 52ki

На Meckicja, Naturel, mal.ecka и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    6.565
    Јас вчера прв пат прошетав низ неколку дуканите. Си поминав средно жалосно.(facepalm)
    Дека не сакаме пол да знаеме, барав неутрални алишта. Уште во првиот дукан кога ме запна оваа продавачката што било. Велам барам неутрално, да одговара и за машко и женско.
    И јас гледам комплетите, оваа сега јас ќе погодам што е. Велам ти благодарам, нема потреба.
    И завршив и излегувам кон надвор и оваа вика по мене, знам што е, машко е, машко е. (facepalm)
    Си велам жено, по 6 месеци медитација ама не планирам ни ронка енергија да трошам на тебе. Ама ќе си го видам тилот дали да ќе се вратам назад :D

Добро, барем едно монтажно креветче порачивме.
    Добив едно столче, еден транспортер, еден релаксатор, сега уште некој да се понуди и таман комплет да соберам :lol:

На eta, kukla21, Ano и 7 други им се допаѓа ова.
  8. Naturel

Naturel Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    250
    Допаѓања:
    494
    :D:D:D:D Сите сме со слични маки (слатки). Секои излегување купувам по нешто. Си купив две три боденца за до 3 месеци, и неколку за до 6 месеци. Знам дека овие до 3 одма ќе ги одрасти па затоа ќе купам помалку од нив, нешто за носење и ќе ми подарат од внук ми само уште незнам што само така ми рекоа :D а мене не ми се чека 8) Нема да купувам многу, ќе купат и мајка ми и свекрва ми по нешто. Од идниот месец ќе се насочам на спремање на креветчето и граничниците макар што тоа последно ќе го комплетираме онаму кај 9ти месец. и коритце и слично , ќе си тргам пари оти упте ми е рабо за такви работи нема ни каде да ги чувам уште од сега

На stevemila и duffi им се допаѓа ова.
  9. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.767
    Допаѓања:
    145.269
    Момичка јас единствено во Мина Бу што бендисав по нешто, имаат на Карамел, на друго место шаренила ,тулови ,светки и што ли не.
    Среќа маж ми патува па порачувам по него.

Или моите хормони се на макс периодов :rofl: или стварно нема ништо кај нас, посебно за мажиња.

На kukla21, stevemila, Naturel и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Naturel

Naturel Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    250
    Допаѓања:
    494
    Да точно е тоа, за мажиња нема ништо ама баш ништо

На duffi му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    6.565
    @duffi ако не се лажам Мина Бу треба да е на чаршијата. Не стигав до тој дел. Немам сила толку "многу" да одам :$ Од кај матичен до Глобал стигнав и мм ме собера :lol:
    Абе и мм шета, дистрибутер е, немам проблем дали е дукан од Тетово или Битола. Ама последен пат му порачив пластични фиоки. Се врати дома со кафеави кои целосно наликуват на складилиште за кромид.(facepalm)
    Од секогаш имал одличен вкус, ама мислам дека намерно ми направи така за да не го замарам повеќе :lol:

На Ano, pile30, stevemila и 4 други им се допаѓа ова.
  12. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.081
    Допаѓања:
    117.842
    Aми уште пo еднo oд сите тие рaбoти? :inlove: :inlove:
    0-3 купив јaс, зa пoгoлемo пoтaму бoже здрaвје.

На Naturel и Momichka им се допаѓа ова.
  13. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    6.565
    Епа @fana , тоа се зезам, дека по едно добив:lol:. Сега се скриени и не им кажувам на другите блиски роднини дека имам. Ако се понудат, ќе прифатам се. :lol:
    Само овде на форумот можам искрено да си зборувам, во реалноста пола вистина си ја премолчувам :lol: Си креирам екстра занимација :wasntme:

На stevemila, Bebulleee, kukla21 и 4 други им се допаѓа ова.
  14. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    A zosto kriete deka se dve?

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    6.565
    @wannaBeMomma пред некоја години се закачивме со кумот за имињата. Никако не успеавме да најдеме решение.
    Во неколку наврати наидовме на недоразбирања со воздрасните во фамилијата за слични теми и некако дојдовме до заклучок со мм, колку помалку знаат остатокот на фамилијата, толку подобро за нас, помалку мешање.
    Кога дознавме дека се две, спонтано се појави оваа желба да го чуваме ова како тајна. И супер ми е. Многу повеќе ќе ми досадуваа ако знаеа дека се две :$

На mal.ecka и wannaBeMomma им се допаѓа ова.
  16. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Јасно :)
    И кај нас имаше фрки за името од страна на фамилијата на мм, ама дознаа кај им е местото и за второво никој не се осмелува да каже нешто :)

На Momichka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Svaka ti cast kako uspevas.Jas bi viknala od sreka na glas da cue cel svet.Ama bas me zabole za tie so mislat i kako mislat.A ime neka si staat koga ke rodat tie.Moe dete moe ime

На jule84, mal.ecka, Skorpija25 и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    6.565
    хахаха @stevemila :hug:
    Вооптшо не ми е проблем. Кога јас сум среќна дека се е во ред со малите, ништо друго не ми е важно.:inlove:
    Знам дека одредени ситуации би ми донеле немири и неспокој, а во моментална ситуација не би можела да се справам силно и црвсто како кога не бев трудна.
    Така да, секој планиран стрес е одложен.
    Па нели, единствено што можам да направам за малите да растат подобро е да имам една добра хармонија и спокој на организмот. Максимално се фокусирам на ова и елиминирање на надворешните
    фактори. Овие 9 месеци си можам. :wasntme:

На mal.ecka, Naturel, stevemila и 6 други им се допаѓа ова.
  19. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Kolku li sakam da pocnam so kupuvajne:$
    Ama mojata bremenost e na rizik i od strav ne sakam da brzam,uste vtorovo tromesecije ke pocaka a potoa zdravje ke si pocnam:$

Inaku pred nekoj den onaka na brzinka pominav od edna prodavnica:inlove:ubavini nemozev da im se donagledam na tie ubavi slatki mali odelca za bebijna:inlove::inlove:

На mal.ecka, S.Snezana и Naturel им се допаѓа ова.
  20. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    А зошто не лежиш?! Ќотек :)

На mal.ecka и MarioliMia им се допаѓа ова.