Lezam ama morase da i zemam na cerka obleka za gradinka,peese pesnicki pa site isto da bidat obleceni Inaku poveketo vreme mi e vo lezejne
Zdravo vtorotromesecje zenski. Jas sum sega 22+5 nedela. Nekolku dena imam Bolki kaj jajnicite I preponite pa malku se isplasiv. Dali se soocuvate I vie so takva maka? Thanks
Да. Тежината на плодот си го прави своето. Се додека се издржливи и поминуваат во некоја одредена положба нема страшно.
Па не баш. Да не те лажам. Не сум многу повеќе од тебе , ама на периоди е кај мене. Има денови лесна сум си ко пердув, има денови се ме боли па гледам да одмарам. Не пијам ништо, оти таа болка е од претискањето на беба.Пробај да издржиш и одмараш. Некогаш од болка мислам ме печат препоните. ама тоа е што е. Тек ќе тежи бебето.
Apcinja vo princip treba da se izbegnuvaat osven koga e nuzno. E sega za bolka vo preponi, kicma, kolkovi itn ne se pie nisto sem vitamini i masaza
Пред два дена бевме на ехо.17+6 недела.Од утредента,т.е од вчера почнавме 19 недела.Бебето беше тешко 222 грама.Сеуште неможе да каже точно докторов што е.Личи како да е женско,ама не е 100 % сигурен.Со првото јасно кажа машко.Со ова уште малку пола бременост ќе дојде и уште не се знаеСамо нека е здраво и живо,па што сака нека испадне.Битно ние едно мало слатко фустанче купивме од мерак па ако испадне машко,ќе го подариме на некое друго девојче
Здраво на сите, 15+1, ИВФ бременост, ви се придружувам во групата. Цела ја исчитав ...корисни информации сте споделиле. Го поминав првиот скрининг кај Д-р Димчев и презадоволна сум од докторот. Одам паралелно на прегледи, и во Систина кај Д-р Поповиќ, и кај матичниот. Со нетрпение го очекувам секој нареден преглед. Ве поздравувам.
Поздрав девојчиња Јас сум 16+6, бременост ивф, добро е бебчето, пол се уште ми немаат кажано. Одам во ремедика и кај матичната. Испитував д-димери, фактори на хемостаза добро е се. Меѓутоа, на вагиналните брисеви излезе дека имам кандида и уреоплазма позитивна.Ми препишаа полигинакс вагиналети и азитромицин таблети. Некој искуство да ми каже?
Штом ти дал доктор, не се секирај. Примај си ја терапијата и се ќе биде добро. Кога бев за брисеви за микро, имав многу бел исцедок. Докторот се посомнева дека е кандида, па ми даде вагиналети Микотрит 3. За три дена се повлече и исцедокот и чешањето. Резултатот од микро излезе негативен на кандида. Инаку, те читав во Вештачко оплодување . Знам дека имаше крварење на почетокот. Мило ми е што се е во ред.
Zdravo. Jas sum 16nedela. Ama od denes primam po dva pati clexane.. ama aspirinot mi go prekinaa maticnata pred 3nedeli zatoa sto mi se pojavi eden hematom.sega sum vo dilema dali treba da pijam i aspirin ili ne? Vcera zaboraiv da ja prasam dr na transfuziologija..hmm