Второ тромесечие од бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од BellaS, 19 јуни 2014.

1. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.761
    Ај па пиши ми што ќе кажат... Јас сум тек наредна недела...

Е јас со дневниве од почеток сум... нели тоа зголемен изцедок и се ко мокра сум по 4, 5 на ден ги мењам... пробав без нив ама бетер ... гледаш не ми текнало на тие.. баш ќе пробам.. Дека и јас едно време осеќав чешање ама намачкав 2 пати канестен и помина..

Некој друг да е 15та недела?? Јас денес 14+6 од пред неколку дена почнаа ко истегнувања мали грчеви читам нормално е ама јас сум си паничар голем па се штрецнувам на секое.. Некој друг вака да си се олесниме? :D

Последна измена од модератор: 21 февруари 2018
    На jule84 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. baby 5

baby 5 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2016
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    5.167
    Каде се тие грчеви мила? Прво ли ти е? Такви истегнувања прави бебко мрда ама ако си прворотка нема да ги распознаеш :)

На *Milicka* му/ѝ се допаѓа ова.
  3. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.449
    Допаѓања:
    5.411
    Ajde jas pak gi pravev mikrobioloshkite brisevi i izleze deka imam kandida i klamidija pozitivno kolku sto se razbiram toa znaci deka imam. Iskustvo so lecenje na klamidijata taa me plasi.

4. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Јас сум од денес полна 16+1.Ваљда е тоа веќе 17та :?: ?
    Го осеќам стомакот кога ќе кивнам, накашлам или при нагли станувања.
    Нешто друго посебно не осеќам.
    Секое штрецање на долниот стомак си го сфаќам како нормално, зашто се шири матката.
    Веќе малце (многу малце, ама ја си го гледам) ѕирка и мешко, мора да се чувствува нешто. Нормално е. Расте.:l:
    Обавезно пиј магнезиум. Тој помага при такви чувства @*Milicka*

Јас деновиве живеам за прегледот наредната недела. Одбројувам денови. Па ме облева те среќа што ќе го видам, те страв, дали е се во ред.
    Ама ваљда тоа е мајка.:)

На linguaragazza, *Milicka* и baby 5 им се допаѓа ова.
  5. cimparka

cimparka Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2018
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    997
    @*Milicka* нормално е, и мене на почетокот знаеја да ми се јават такви грчеви, одмор и магнезиум.
    Туку сакав да прашав кој магнезиум го користите, мислам од која фирма и од колку мг? Јас од 250мг, гинекологот ми препорача 2 од сабајле, две навечер, но во упатството пишува едно дневно, па од страв си пијам по едно. Инаку немам грчеви, болки.. 27+5 сум

На *Milicka* и Flora98 им се допаѓа ова.
  6. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Јас пијам магнезиум директ прашокот - 375мг. Едно на ден.

На *Milicka* му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Coco31

Coco31 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2017
    Пораки:
    1.846
    Допаѓања:
    7.049
    Јас пијам по две на ден. Едно сабајле едно навечер од 250 мг на Natural Wealth

8. Flora98

Flora98 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2017
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    248
    Jas si pijam magnesium direkt toa sto e so b complex ama pa ne gledam nekoj efekt. 26+5sum ama koga stanuvam sabajle nekako nozeve me bolat.i pri spienje kao da mi se zdrvuvvaat.

9. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.761
    Прво ми е да, некогаш ко клукање кај јајникот осеќам, а некогаш ко истегнување незнам како да опишам. А веќе имам стомаче :)

На Tukituki и baby 5 им се допаѓа ова.
  10. mirandaa

mirandaa Форумски идол

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    24.757
    Sosem e normalno toa.I mene mi e prva bremenost i cuvstvuvav takvi istegnuvanja uste vo 13 nedela koga bev.A nabrzo posle toa i dvizenjata na bebeto pocnav da gi cuvstvuvam mnogu poveke.Duri se cudev dali e mozno tolku rano. No se gledaa i nadvor kako ispaknuvanja na stomakot .So maz mi so saati nabljuduvavme dali se toa dvizenjata na bebeto, cudno ni bese vo tolku rani nedeli. :D E sega veke vo 25 nedela po cel den mrda , udira ,a navecer najmnogu .A od bolki znae ponekogas od stranata da me zaboli , kaj kolkovite i tuka da cuvstvuvam kako istegnuvanje i malku napor.No i toa e normalno se konsultirav so doktorkata.Taka da doprva ke ti sledat uste nekoj promeni ,no ne se sekiraj se toa e normalno.
    Koga ke pocuvstvuvas taka sedni odmori ako si na noze i namesti se vo polozba sto najmnigu ti odgovara za da ne gi osekas tie bolki , no ne e nisto strasno ,neizdrzlivo.

На miss-bootylicius, Flora98, TeddyGrey и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. CurlyBlossomGirl

CurlyBlossomGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2018
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    3.918
    Zdravo Feminki ve citam od mnogu odamna, no sakav da vi se pridruzam vo diskusiite. Bremena sum so moeto vtoro bebence 18+1 pa da spodeluvame samo ubavi migovi. Vo vtorovo tromesecie vo vtorava bremenost se cuvstvuvam poletna i super mi e. Imajte prekrasen den idni mamicki. :*

На Asja, karak, mirandaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Ti19943

Ti19943 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2017
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    51
    Dali piete nesto za pokacuvanje na hemoglobinot?? Malce mi e namalen...

13. НМарија

НМарија Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2015
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    205
    Ме интересира и мене :) ја сменив неколку за железо ама хемоглобинот цело време ми се намалува

На Flora98 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Flora98

Flora98 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2017
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    248
    I mene mi e slab hemoglobinot ama nisto ne pijam.si jadam pojke kivi i samo toa haha..

Da ve prasam jas. Dali nekoja od od vas sto e od skopje ima iskustvo so nekoj ginekolog od gak. Se mislam da se dogovaram so arta bina za porogaj ama ne ne znam.vie sto mi predlagate? Nekoe vase iskustvo?

Последна измена од модератор: 27 февруари 2018
  15. *Ench@nted*

*Ench@nted* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 јануари 2018
    Пораки:
    2.049
    Допаѓања:
    26.291
    Какао, црно чоколадо со над 70% какао, семе од коприва со мед, спанаќ, цвекло...

На TeddyGrey му/ѝ се допаѓа ова.
  16. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.449
    Допаѓања:
    5.411
    Sledniot pregled mi rekoa kardiovaskularen posle 21-22 nedela e Sega koga se pravi izmegu 21-22 ili posle 22 da cekam da pocne?

17. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.767
    Допаѓања:
    145.269
    Кардиоваскуларен?
    Втор скрининг или? Кардиохрафија на срце кај бебе?
    Ако е тоа, околу 24 недела мислам беше.

На karak му/ѝ се допаѓа ова.
  18. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.761
    Женски здраво. Некој да имал инфекција? Вчера се извадив од памет имав јака болка во јајник и отидов во тоалет немаше ништо прво после на станување 2 капки свежа крв. Одма на ургентно таму се беше во ред со бебето и кога ме виде вагинално ме здоболе ептен ми вика имаш инфекција и ми даде вагиналети полигинакс. Инаку урино култура чиста а брисеви чекам уште резултати. Е сега ме зачуди што ми рече дека.може и брисевите да ми бидат чисти но тоа незначи дека немам инфекција... Некој со слично искуство?? Уште неможам да се смирам вчера одма се испаничив коа видов а чудно само 2 капки и после се бришам ништо нема ко да не ни капнале. Инаку сум 16 плус 3.

Последна измена: 4 март 2018
    На kukla21 и Flora98 им се допаѓа ова.
  19. Flora98

Flora98 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2017
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    248
    Hmm samata krv te stava vo pvo panika. Ama cim bebusot e dobro ne se sekiraj. Sig e nekoja infekcija.pis si brusnica.koja nedela si?

20. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.761
    16та недела и 3 дена.. Ќути одма на најлошото помислив... А имав жолт исцедок се ми викаа и матичнава дека е нормално пиј чај од брусница.. Ама не е така.. И еве сега се грчеви осеќам дали на психичка база незнам...