Hmm. A da si odis pak na kontrola? Ne znam i kaj nas ne ne svakaat seriozno. Kao igra. Ama odi si pak i kazi im vo urgenten deka imas bolki grcevi. Kade tocno gi imas?
Па сега како боцкања во лев јајник... А претходно доле ептен... Не се јаки.. Ама сега со паникава... Инаку он ми кажа дека од инфекцијава можни се грчеви... Инаку во петокот бев на контрола се беше супер исто и вчера ми рече плодот е добар... Не ми се оди пак денес... Ми рекоа да одмарам и да ставам вагиналети..
Искрено ич.незнам кој дел од месецот би требало да е тоа.. послед менструација ми е 9ти ноември а обично на 29 30 дена добивав...
Прати ситуација како ќе биде,мислам дека немаш потреба од грижа. Мене ми имаат кажано во тој период дека може да чувствуваш мали болки и да те обележи малку крв.Ако не се силни болките уживај....
Јас бев на контрола во четврток,17+5 бев тој ден.И се пожалив за болки во ребрата,кои ме оставаат без здив,па ме виде на ехо,среќа што ги виде и бубрезите,оти не ми ишло на памет дека може од тоа да е .Имам хидронефроза,и камен изгледа,ама рече под итно на интернист,оти сум имала среќа што не сум добила некој напад од бубрези. Е сега не знам кај кого да се обратам,овие државниве се чекаат,а во петок тргнувам за Франција,па затоа сакав приватно да завршам работа овие денови? Дали имате некого да ми препорачате?
Mojata sestra imase vo 7 mesec od bremenosta napad na bubrezite I leza 7 dena na oddelenieto za ginekologija vo strumica primase infuzii. ako dobies napad ke mora infuzii da primas
Не би знаела кој интернист да ти го препорачам, но јас сум со хидронефроза и камен во бубрег, околу 5 тиот месец знаеше да ми се појави силна болка, буквално како парализирана. По препорака на интернист, повеќе чај од брусница, да не се изложувам на вибрации, повеќе вода и да си трпам, ептен ако болките станат неподносливи да одам во болница. Никако топли облоги бидејќи можат да предизвикаат вазодилатација и предвремено породување. И дека таблети во Мк за ова нема за бремени.
Mislejki se sto da pravam dali e se ok so bebusot denes si bev na vtoro mislenje Bebusot e ok placentata ok i pretka iako jas ne go osekam
Me boleshe mene od sumamed apcinjata sabotata gi piev dve naednas @Flora98 denes veke sum ok se stabilizira
Па добра сум еве лежам, не бев на работа денес, а по се изгледа ќе одмарам до петок. Ставам вагиналети полигинакс и во хоризонтала. Така ми кажа докторот вагиналети и мирување. Грчеви де имам одсабајле па после раат цел ден или обратно. Пијам по едно магнезиум може треба да почнам по 2 на ден. Фала ти на прашање а да и немам крварење од тогаш фала богу...
Aham milo mi e sto si podobra. Izbegavaj jaka hrana zacineta.. pozz Milo mi e sto si podobra. Magnesium se preporacuva po edno na den..jadi si pojke ovosje, kivi na primer. I odmaraj..
Vcera bevme da go vidime dzivdzan Porasnat e, celi 220 grama ima sega Soprugot bese za prvpat so mene na kontrola, pa imase i malku solzi, epten emotiven moment, a bebeto za nagrada celo vreme stoese so gazeto naprceno, edvaj likot mu go vidovme.Postelkata mi e na preden zid, se e vo red i so razvitokot na bebeto. Za bolkite vo stomakot mi rece deka e mozno do kraj da gi cuvstvuvam i deka ke ja sledime situacijata. Stomakot ne mi se stvrdnuva, samo imam bolki pocesto, pa ne znam dali e ok ili ne. Nekoj da ne imate iskustvo so ova?
@linguaragazza Јас имав често болки во стомак и сеуште ми се стврднува само кога ми е полна бешиката. Се вадев од памет и читав свашта, ама само од тоа било. Пиј си магнезиум, ќе ги смири болките. До вчера имав многу јаки болки во стомак и половина буквално неможев од кревет да станувам, и излезе уринарна инфекција дека имам, па со 2л чај од брусница и многу вода и многу мочкање, денес сум 80% подобра, фала Богу Вечер и јас ќе си го носам мм на контрола да си ја види убавицата конечно