Второ тромесечие од бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од BellaS, 19 јуни 2014.

1. Karmina1989

Karmina1989 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2012
    Пораки:
    471
    Допаѓања:
    751
    Здраво мамички, јас од денес сум 14 недела и го започнувам второто тромесечие, со истата леснотија како што го поминав првото посакувам да го поминам и второто. Ајде да ја раздрмаме малце темава, хехе нешто слабо активни. Која недела се одредува полот, јас нареден преглед сум во 16+2 дали мислите ќе можат да одредат пол. Сакам да му купам постелнина, меѓутоа да знам пол за бојата да знам каква да одберам. На кај 6 месец планирам да купам количка и креветче, односно поклон ќе се од бабите дедовците, ама да ги одберам, што мислите рано ќе е. :?:Бацки до сите бебушки и мамички.:*

На Bella*, simona_baby, Meckicja и 7 други им се допаѓа ова.
  2. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Ако реши бебето да се покаже, ќе го видат што е. Мене ми кажаа во 17та, така се падна да е прегледот тогаш.
    Ако се крие, ништо. А за гледање ќе се види.
    Јас купив се на крај на 7ми месец. Бар покрупните работи. За ситници, малце по малце, уште купувам.
    Добре дојде во второ тромесечие, кажуваат дека е најубаво и стварно е така. Уживај :)

На simona_baby, Meckicja, babydust и 6 други им се допаѓа ова.
  3. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.086
    Допаѓања:
    24.356
    Мене во 12 недела ми рече дека му личи на машко ама рано беше да потврди :) сега сум 15+3 и почнав да јадам некои работи кои неможев првото тромесечие да ги поднесам. Иначе стресна ми е работата и секој ден сум под нерва а знам дека не треба да се нервирам, ама со луѓе работам и сите различни барања не можам никој да поднесам :worried: Па и жешково ја отежнува целава ситуација :) одвај чекам да дојди 3 јули да одам на ехо да си го видам бебчето се надевам се е во ред.
    На колку време одите на ехо? Мене на 1 месец ми рече докторот.

На simona_baby и lavica82 им се допаѓа ова.
  4. Karmina1989

Karmina1989 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2012
    Пораки:
    471
    Допаѓања:
    751
    Па и јас толку открилика еднаш месечно ми иди, бев на 01 јуни сега наредно на 05 или на 10 јули. И јас одвај чекам да дојди јули да си го видам пак бебенцето :inlove:

На Meckicja, Snowhite2 и lackygirl им се допаѓа ова.
  5. lavica82

lavica82 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2017
    Пораки:
    634
    Допаѓања:
    661
    jas odam na dve nedeli

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Snowhite2

Snowhite2 Активен член

Се зачлени на:
    31 август 2017
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    258
    Jas sum 15+5 vcera bev na pregled mi rekoa deka lici na masko:hug::inlove:

На simona_baby, duffi, lackygirl и 3 други им се допаѓа ова.
  7. mamaJana

mamaJana Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    7.266
    Јас последно бев на 5ти јуни, за скрининг и приска.
    Следно ми закажаа брисеви следната недела ќе бидам 15 + 3, после точно 3 недели од скринингот. Колку што приметив така и брои, после секои три недели контрола.
    Кога бев на скрининг ми рече дека му личи на девојче, но многу е веројатно да е во грешка затоа што беше прерано 12 + 1 бев.

Инаку вчера малку повеќе се изнервирав на работа па после и дома, главата ми прскаше од болка ама не се напив ништо. Сабајлево се разбудив облеана со врела пот, нервозна, како да не сум спиела воопшто ноќта, а спиев од 22ч до 7ч со прекини, мм ме разбуди два-три пати, ми кажа дека неправилно сум дишела, како да снемувам воздух, како да сум преплашена од нешто...

Се надевам дека ќе ми се смират кошмарите, премногу вознемирена сум уште пред да си легнам од страв што ме чека ноќта па сабајлето кога ќе станам сум како претепана, неможам да издржам цел ден на работа ненаспана...

На simona_baby му/ѝ се допаѓа ова.
  8. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.086
    Допаѓања:
    24.356
    Јас бев на 30 мај на болница за Приска, а 31 мај за скрининг кај матичниот и тогаш и брисеви ми зеде, потоа по 2 недели на 13.06 бев со резултатите и пак брис ми зеде за уреаплазма бидејќи претходно немаше реагенс и го прашав за ехо ми рече ако си правела пред 2 недели нема потреба пак и сега е на одмор до 02.07 па ми рече дојди таа недела одма од 3.07 натаму. Ама јас не сум стрплива и се плашам плус дали ќе биди се во ред :| За глава секој втор ден ме боли и не пијам ништо до сега.

На simona_baby и lavica82 им се допаѓа ова.
  9. saramila09

saramila09 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    3.637
    Што убаво читам дека уживате во 2риот триместар.. јас никако исто како првиот повраќам неможам да јадам со сила многуууу ми се спие неможам глава да кренам од перница стомакот веќе почна да расте многу се приметува ноќе неможам на мира да спијам навикната сум на стомак да спијам па сега неможам дури и се плашам ноќе да не легнам па да не му се случи нешто на бебуш..17та недела сум докторот кажа машко личи ама ќе видиме до петок имам термин во систина па ќе потврдиме.. со среќа Мамички убав ден :inlove:

На simona_baby, lackygirl, baby 5 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. elii93

elii93 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2018
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    119
    Јас денес влагам 22 недела утре сум на 2 скрининг. Последно на преглед бев 19 недела и полот уште не можеа да ми го потврдат зошто бебе седи нога над нога :D. Еднаш машко еднаш женско ми викаат. Утре сигурно ке ми кажат на скринингот. Мака немам никаква освен што имам многу отоци на нозете испитав протеини албумини супер беа и на 17.07 ми закажаа за димери зошто тогаш има термин. позз мамички :inlove:

На simona_baby и lackygirl им се допаѓа ова.
  11. lavica82

lavica82 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2017
    Пораки:
    634
    Допаѓања:
    661
    @elii93 kaj kogo ke pravis skrining,jas ispituvav albumini i proteini i mi bea malku poniski od toa so treba.a nemam se uste otoci.ama mene sekogas i pred bremenost mi bea tie vredonsti sekogas poniski.dali i na nekoj drug mu bile poniski

12. elii93

elii93 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2018
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    119
    Во Гостивар ќе правам кај матичната она прави и ако нешто рече не и се свиѓало ќе ме прати и на второ мислење. До сега задоволна сум од неа па се надевам дека и скринингот ке помине добро. А за отоци од 5ти месец имам отоци а резултатите добри ми се. Може да ми е и од што пијам мн вода минимум 3л на ден пијам

13. lavica82

lavica82 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2017
    Пораки:
    634
    Допаѓања:
    661
    bravo so mozes tolku voda da pies jas edvaj po 1.5 ako ispijam.i mnogu malku proteini vnesuvam,meso mnogu retko pa zatoa moze i mi se poniski albuminite i proteinite

14. elii93

elii93 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2018
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    119
    И јас месо не јадам многу ама па сабајле најчесто јогурт а вечер по 2 чаши млеко пијам. Јади и леќа, грав, урда имаат и тие протеини и црвеното месо има мн протеини

На lavica82 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. lavica82

lavica82 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2017
    Пораки:
    634
    Допаѓања:
    661
    fala mila ke gledam da vnesuvam sto poveke od ovie namirnici.za deset dena ke proveruvam pak krv pa ke vidime kako stoat rabotite:)

На elii93 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.626
    Јас ќе ви се прифружам тука од понеделник:inlove:

На Meckicja, mamaJana, elii93 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.615
    Допаѓања:
    17.551
    И јас го видов мојот бебуш вчера 15+3 сме.Цели 111 гр.И дефинитивно е пак машко,што ли ќе прави мама дома со три мушкарци.Уште сега си замислувам како по цел ден се гледа фудбал,се зборува за коли.Му викам уште сега на мм да ми спреми едно собче надвор од куќава и онака ќе носат девојки дома па често ќе ми даваат црвен картон.Да бидам искрена потајно во себе сакав девојка да биде ама да ми се живи и здрави секако нив највеќе ќе ги сакам,а и кој ќе смее да ме пипне покрај толку мушкарци.За разлика од брат му ова бебе е доста активно во меше цело време прави салта мрдка претка.Ама ја се тешам првиот син во стомак беше бубалче а сега прав хулиган па со ова мора да е обратно :) Следно гледање ќе ни биде на скринингот.Се е супер освен моето железо :( мора да поработам на него

На lackygirl, Coco31, Snowhite2 и 5 други им се допаѓа ова.
  18. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.893
    Допаѓања:
    11.286
    Баш водата помага за намалување на отоци, ако јадеш солено може да ти е од тоа, мада во бременоста телото е склоно кон задршка на течности ама намалување на внесот на сол не е на одмет.

На elii93 и Meckicja им се допаѓа ова.
  19. elii93

elii93 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2018
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    119
    Да се пофалам и јас девојче ќе имам ми се исполни желбата прво девојче :inlove: бевме на скрининг супер е се цуцка расте 502гр е органите и се добро развиени. мене притисокот ми беше покачен 140 со 70 може и од возбуда ми даде да пијам апчиња и да мерам 3 пати на ден за да следиме како ќе биде. :l:

На lackygirl, Coco31, karak и 4 други им се допаѓа ова.
  20. lavica82

lavica82 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2017
    Пораки:
    634
    Допаѓања:
    661
    meri go doma pritisokot pocesto,sigurno od vozbuda tamu ti se ima pokaceno.i mene stalno koga mi merat tamu mi e pokacen a doma do sekogas mi e normalen daj boze taka i da prodolzi posto od toa imam najmnigu strav i meram doma pocesto i jas

Последна измена од модератор: 21 јуни 2018
    На elii93 му/ѝ се допаѓа ова.