И мене стално кога одам на контрола ми е висок 140 со 80 и дури и метилдопа ми рекоа да пијам ако не се симина. А дома низок 90 со 60 едвај функционирам и секако не пијам ништо освен магнезиум. Голема е веројатноста дека и тебе можеби ти се крева од возбуда и страв, контролирај си дома ситуација. Инаку во која недела правеше скриниг. Мене во 16+5 бебе ми беше околу 170/80 грама и ми е страв да не е мало за таа недела. Сега и јас треба да одам на втор скрининг, па се мислам во која недела да го правам.
И мене метилдопа ми дадоа по потреба да пијам и да го контролирам. 22 + 2 го правев скринингот докторката ми рече дека најдобро 22 недела се прави. добра ти е тежината нормална за таа недела немој ич да се плашиш.
Немав киселини и мачнини 2 недели, сношти и денес ми се вратија и тоа навечер само, гастрогард малку ми помага 1 сат 2 потоа пак почнува
Еве ме и мене во Второ дајбоже да биде како до сега,викаат нели второ тромесечие е најлабаво,вака така ако се е како до сега мене цела бременост полабаво неможеше пу,пу да не се урочам.Иначе сакав да ви кажам тоа што ниеднаш немам повраќано ми кажаа дека било тоа што со мм сме иста крвна група и нели и детето ќе биде иста па не ми се јавува како страно тело и затоа не ме тера воопшто на повраќање,мислам дека има логика ова,ми го кажа една пријателка не е докторка ама таа не повраќала исто па така и кажале на доктор кога била бремена.. Минатата недела кога бев на прв скрининг ми рече Др дека е девојче демек 80% па ќе видиме нареден преглед дали ќе потврди Јас планирам уште сега детската соба да ја цртам со некои балончиња и слончиња а за купување многу е рано понатака...Дај кажете ми за мене кај да си најдам облека каде има кај нас продавници за трудни?
Гледаш можно е тоа со крвните групи и повраќањето и јаС не поврнав ниту еднш а иста крвна група сме со мм.. најубавото тромесечие уживај мамииии
Гледаш мене не ми текнало тоа со крвната група а има логика. И јас и мм сме иста и сестра ми и зет ми и мајка ми и татко ми беа иста и никоја не повраќавме. А за овлека види во Вајкики, макар што мене ниш не ми се допадна и уште терам во старите, само што се шетам со откопчен патент кај што мислам дека никој не ме гледа.
Jas povrakav samo prvoto tromesecie sega veke ne sega samo temp me isplasi ama Dr mi vikaat nisto ne e strasno mi zemaa denes bris od nos I od grlo I krvna slika I ke cekam rez utre polnam 16ned od bremenosta Nema vrska toa povrakanjeto so krvnite grupi majka mi I tatko mi bea ista krvna grupa pa majka mi za sestra mi koga e bila bremena e povrakala na pocetokot
И ние сме иста крвна група со мм и јас не повраќам кој знае можи и има некоја врска. Јас сум др недела на контрола одвај чекам да одам, да видиме како е бебуш А дотогаш страв ми е, само нешто ме боли, алергија ми се појави, па малку настинав се ми е хаос
Јас и сопругот не сме исти крвни групи па и јас не повраќав, со исклучок на 2-3 пати кога имав направено лоша комбинација на храна. Ми се гадеше да, но без повраќање. Утре ќе одам на први брисеви, малку ме фаќа страв дали е се во ред...
Ќе биде, јас бев многу уплашена бидејќи имав уреаплазма во декември па ја лечевме и сега одвај ги дочекав резултатите и беше негативна. Камен од срце ми падна.
Јас мислам нема врска, ние со сопругот сме различна крвна група, и воопшто немав ни лошење ниту повраќање.
Нема врска повраќањево. Сите три бремености ми беа дијаметрално спротивни. Од повраќање на буквално се, дури и водата, па до ниту едно повраќање.
Бев денес за брис, искрварив многу.. се преплашив, кога станав од боксот имаше локва крв, ми се слоши, докторот ми кажа дека не е ништо страшно, дека цервиксот е мн нежен, дека нема да продолжи со крварење. Додека чекав ред сестрата да ми запише следен термин ми се слоши пак, врела па ладна пот, црно пред8 очи.. Ме легнаа во собата за цтг, лежев 5 мин и си заминав дома. Стигнав дома избезумена, дали е се во ред сега, дали бебето ќе биде во ред... Од докторот добив само совет да мирувам денес...
Не беше дамка, обилно крварење, кругот што остана на столот кога станав беше прилично голем.. затоа толку се исплашив, инаку и предходно крварев кога ми земале брисеви уште пред да останам бремена, но сега количината на крв беше ×10 од предходно. 15+3сум, сега не крварам веќе, се проверив сто пати откако си дојдов дома..
Мене ми се случи истото примив прогестерон депо и за два дена исчезна крварењето овие 3 дена лежи си што повеќе..
Мене не ми е јасно како ве раскраваруваат со што ве бркаат како ве гребат па тоа е памукче... до сега и кога не бев трудна не сум имала крв од земање брис како така трудна жена со локва крв па тој знае ли каков стрес е за трудница тоа... добра си сега? Се смири крварење? Те боцнаа прогестерон депо?
Колку без осет се докториве тоа чудо. Три бремености секој преглед ме прегледуваа со спекулум и плус со рака секогаш брцаа, секогаш брисеви и пап во текот на бременоста, само еднаш ми се чини една точка кафенко имаше. Ништо друго. Осетлив цервикс, кузнее колку грубо работел.