Јас бев многу стегната и исплашена ама спекулумот не беше воопшто мал, докторот се брзаше да заврши со брисевите, денес заминувал на одмор... Ме преплаши цела ситуација, се мислев дали да одам кај друг доктор на ехо да го видам бебушот дали е во ред ама неможев веќе да се стресирам по чекални. Сега лежам, се смирив малку. Се убедувам себе си и мм дека се е во ред..
Мојот матичен баш внимаваше да најди најмал спекулум и да биди внимателен и баш коментираше дека некои доктори се многу груби и користат ист спекулум и за жени кои родиле и не. Јас бев исплашена поради лошо искуство на моја другарка која буквално со солзи излезе од ординација и тој го осудуваше докторот а не другарка ми дека била крекава како што и рекол нејзиниот матичен. Тој дури и се развикал како планира да раѓа ако се плаши од ова. Не дека мене не ме здоболе малце, ама немав крв па сметам добро сум поминала. Инаку досега одев за пап кај друг доктор и сметам дека тој имаше уште помал спекулум што одвај го чуствував. Па дури еднаш се обрукав и го прашав толку ми зеде? Досега никогаш не сум крварела, се надевам дека нема и за наредните брисеви.
Несакав пак да буричкаат внатре, доволно ми беше стрес.. Главата ми прска цел ден, на устата херпеси два ми се направија од што се испотресов. Немам крварење сега се напив дупла доза Дабростон по препорака на друг гинеколог и следен четврток ќе одам пак за ехо, крв и урина.
Mojot maticen gin mnogu vnimatelno mi zema bris sega duri I ne osetiv koga mi zema oti samo edno stapce bese
Јас пијам премама уште од 6 недела и во нив има фолна. А пред да останам бремене и на почеток пиев само фолна од алкавит.
Докторот на почетокот ми препорача да земам само фолна, ја пиев до 9та недела некаде па купив фемибрион 1, од 14та недела се префрлив на Фемибрион 2.
Во овие капсуливе што ги зимам Vital Pregna има фолна ама во помала количина,мислев да купам плус посебно пакетче ама не зимам..иначе си пиев и јас до пред 3 дена ама доста е фала женски
Јас пијам фемибион 2, во нив има фолна. Пред тоа земав фемибион 1, не сум пиела фолна плус. Пијам утрогестан уште, и лактогин секој ден. Пијам и флорадикс сируп за железото, и магнезиум директ навечер.
Nez mene taka mi kaza dr trajkov do 12ned da ja pijam a I gin mi go kaza istoto pred nekojden Samo da si prodolzam mi rekoa so femibion dva dovolno bilo od vtoroto tromesecie
Јас од 5 недела до сега (16) само Премама пијам, доволно било ми рече докторот и фармацевтката во аптека истото ми го рече. И ќе ги пијам до крај па здравје и за доење понатака.
zenski dali nekogas vi se stvrdnuva stomakot i dali e toa normalno,znaci bez bolka ama kako optegnat go osekas nekogas.
fala ti @duffi, sega procitav na stranata na sistina za tie lazni kontrakcii pisuva deka pocnuvale od 20 nedela,da ne se panicam znaci