И јас убаво си настинав... Си спијам со зимска капа и волнено елече. Малаксана сум,неможам да станам. Дозволен ли е ангал спреј за грло? За болка во грло што е подобро/дозволено?
Мајки здраво Мислење ако мозе 17 недела сум имам болки слаби доле и сеуште бебушот не го чуствувам,мачнините ми поминаа подобра сум Ок е сето ова или да одам до лекар И уште нешт денес кога кивнав ме пресече доле се извадив од памет нема опасност нели
Нормално е се тоа. Ако си прворотка може тек и после 20 недела да почнеш да го чувствуваш, за мачнините е индивидуално. Ама после 13 недела нормално е и да преканат кај нагголем број на жени. И тоа си кивањето ми се има случувано, а исто и при нагли движења. Нормално е и тоа се шират лигаментите.
Жени, имате ли киселина? Кога Ви се појави? До сега немав мака, 25+, од пред 3 дена имам на што и да каснам Грлото ме жежи, нема спас
Хелооо...веќе 18та недела сум...ме интересираа во која недела понатаму кои испитувања следат? За скрининг од 18 до 22 недела закажав на 21ва недела..најверојатно не е многу касно ..што мислите?
Мене во 13 ми земаа брисеви и тогаш го правев и првиот скрининг. Инаку 15+4 сум, денес имам закажано контрола кај гинекологот, може ли да го дознаам полот или уште е рано? И дали знаете како ќе ме гледа? Абдоминално или вагинално?
Cerviksot se meri I abdominalno ne mora vaginalno mene za tie 25 ned ned kolku sum bremena so sonda me imaat gledano samo ednas
Mene mi go meri I maticnata I vo Sistina abdomenalo. Ima vrska nesto toa so nedelite ? Posleden pregled mi bese 15ta nedela.