Нормална и честа појава велат дека е затнат нос во бременоста заради задебелување на слузницата на носната празнина. Пробај со испирање на носот со морска сол или Марисол капки од аптека,се надевам ќе помине
Zdravo mamicki Ja sum 16+2,do sega nemav nikakvi problemi od tipot macnini,povrakjanje.Imam konstantno nizok pritisok i visok puls ama mi rekoja deka e normalno do 100 da odi pulsot vo bremenost.Poslednite analizi na krv pokazaa nisko nivo na zelezo pa pijam seme od kopriva izmesano so med za podobruvanje.E sega pred edna nedela gi cistev usite,bidejkji gi cistam na odreden period mnogu mi sozdava samoto ushe i posle nekoj den od cistenjeto vo levovo uvo cuvstvuvam kako pulsiranje od vreme na vreme vo tekot na denot,najcesto sabajle i navecer koga sum vo soba i koga e potivko,kako da si go slusam sopsvenovo srce odnosno otcukaite vo levovo ushe.ISto taka koga se navednuvam da zemam nesto ili se svrtam naglo na levo kako nekoj sum kratkotraen slusham vo istoto uvo nesto slicno na sum koga stavate skolka na ushe takov zvuk.Bev povtorno na pregled za useto i mi rekoja deka ne e za cistenje deka mi bilo hormonski i zaradi bremenosta mi se javuva.No mojot ginek.veli deka nema nikakva vrska megju bremenosta i otcukuvanjata vo uvo,deka e toa problem so uvoto.Dali nekoja od vas imala vakov problem vo tekot na bremenosta?Procitav se i sesto na net i stvarno se ispanicev.Vi blagodaram odnapred
И официјало догуравме до 2ро тромесечие 14 + 1 денеска и полна со енергија, апетит и фала богу без никаква мака Мешко си расти и баш убаво се познава, абе неможам да му се изнарадувам 90% е девојче, а инстинктот мој вели 100% како и да е живи и здрави да ни се, секако ке си ги сакаме и ке им се радуваме најмногу Поздрав женски
Женски со втора бременост, кога ги почуствувавте првите движења на бебче? некаде сум читала дека во втората порано можат да се почуствуваат. П.С. На ехото за приска се криеше не можеше да се види што е, ама бидејќи било со скрстени нозе ми викаат се срами како девојчен нека е само се во ред, другп не е важно
Терам 25+6 дена, многу малку имам шкртнато во темава а уште малку здравје ќе се префрлам во трето тромесечие Јас од симптоми, освен нагло пораснување на мешко, појава на киселини и затнат нос со малку кварење друго проблеми нема. Ама затоа па имаше многу убави работи: во 16 недела дознавме дека е бебушка, во 20 недела почнав убаво да ја осеќам, и сега не поминува ден без да ме поклоца по малку госпоѓицата, и конечно си бевме интимни со сопругот . ПС. Не знам за вас ама јас чувствувам голема жед за вода посебно навечер, пред спиење ми се случува да испија и литро вода, ама затоа си станувам два пати минимум навечер
И јас сум како тебе баш ми е мило, исти симптоми имаме и тоа со водата, 2 литри на ден најмалку пијам плус пред спиење а знам и да станам да пијам, како камила сум
И јас да се префрлам тука, оваа недела 14+3 сум. Во исчекување на како што сите викаат најјлесниот период од бременоста,па според мене бременост и не е така лесна работа исполнета со уживање,сама така си наметнав со моите стравови,што ако?само прашалници. Не се оправдувам најдобро е на ништо да не придава значење,хорор ми е секоја контрола дали е бебто е во ред... фала богу сега за сега е се како што треба. Немав мачнини,само поспана бев. Па сега чекам да го почуствувам,убедена сум дека тоа чуство ке ме олабави
Не е раничко да го осетиш? Мада индивидуално е кај секоја жена јас го осетив во 15 недела прв пат и тогаш веќе се осетив како трудна знаев дека е тука дека е добра и така е и ден денес, ке се олабавиш и ти кога ке ти се јави, држам палци за што поскоро
@Eni.r @Meckicja blazesi vi tolku rano sto go osetivte, jas 15+4 uste ja nemam seteno ili pa nemam primeteno Da ni se zivi i zdravi samo i bez nikakvi stravovi se ke si bidi vo red @Happyinlove .. Losoto zad nas, sega treba samo maksimalno uzivanje
Кај секој си е индивидуално, некои и во 20 недела за прв пат ќе го осетат бебчето. На почетокот е исто како кога ти кркорат цревата па затоа е тешко да се распознае дали е бебето или цревата . Во врска со тоа дека второ тромесчие е најлесно, кај мене се докажа како точно. Прво ми престанаа мачнините и повраќањето. Второ ми се врати апетитот, на почетокот секое јадење ми беше невкусно. Трето се враќа енергијата и она најбитното почнуваш малку психички да растеретуваш дека се ќе биде во ред. Не е дека стравот изчезнува еве сега следната недела треба да го правам вториот скрининг и повторно ми е страв, но за нијанса е намален во однос на прво тромесечие. Дај боже на сите да ни е со лесно и да родиме здрави, прави бебчиња
@Happyinlove и јас сум 14+3. Инаку кај мене е на преден ѕид постелката и читав тука дека веројатно покасно ќе го осетам. Ама затоа на ехо мрда како лудо.
Мене на заден ми еа за мрдање,претање не верував дека во 12 недела се толку активни јас и ти ептен исто сме само моето од сам старт е маалце понапредно,на скрининг 1 недела плус беше,ама се водиме по последен циклус
Хехе и кај мене беше на прво ехо 1 недела понапредно, ама сега на последно ми земаа мерки и само 4 дена е понапредно сега. А не ми се верува дека е порано зачнато, може да е ден два порано повеќе не е. Значи ти уште во 12та го осети? Блазе тебе
Ааа не,го немам осетено сеуштепоследно во 12 недела на скринигот кога го видов не верував дека толку рано се активни т.е мрдаат . Кога ке го осетам ке се преродам мислам
Ете јас прееска го сетив првиот удар, првото треперење в стомак и незнам како ама бев сигурна дека тоа е тоа се стопив наеднаш Си вели чекај да мавнам еднаш оваа мајка ми само се жали по форуми од мене
Дали имате денови каде што стомакот ви е мек и кога ке седнам имам две витки незнам каков треба да ми е,кога сум станата си е заоблен,легната рамен,седната со витка. Нормално е така