Второ тромесечие од бременоста

Discussion in 'Бременост' started by BellaS, Jun 19, 2014.

1. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Сега сум 16+. Исто значи во 15 недела болки во кичма ама мислам тие ми беа од што сум премногу згрчена и не правам некакви покрети во случај да не наштетам нешто(facepalm)и при крај на 15 недела започнаа тие бодежи,ретки ама ме преплашуваа.:whew:

2. maja8

maja8 Популарен член

@flower55555 а тоа со седењето со скрстени нозе секогаш заборавам да прашам дали е штетно. Ама никако не можам да се одвикнам. Мојава болка е во предниот дел некаде под папокот и најчесто се јавува кога ќе менувам положба, тебе кај те боли?

@Happyinlove беше ли на лекар да се консултираш за болките?

3. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

@maja8 да вчера бев на редовна контрола се си беше во најдобар ред,за болките во матка ми рече горе долу се нормални се шири матка но да не траат онака да се менструални. Магнезиум да земам редовно опушта мускули

maja8 likes this.
  4. flower55555

flower55555 Популарен член

@maja8 многу знам и јас кај мe боли :D ниско долу па и се шири болката кај препони незнам шо да мислм... ете и на @Happyinlove и кажале не е нормално да траат менструални болки, па си велам недај боже да е нешто ке приметиме не ќе се трпи
    Screenshot_20181128-134548.png
    И овде си пиши дека нормално е да чувствуваме тензија а и ко што вели маж ми како сакаш ти да си бремена без ништо да осетиш :x:D

5. Ringishpil_

Ringishpil_ Популарен член

Еве и ме и мене 20+2:P, помина долгоочекуваниот втор скрининг што толку се плашев.
    Се е во најдобар ред ,докторот провери и измери се ,ми објасни,пропорциите соодветни со неделите, постелка на преден ѕид само заборавив да прашам колку тежи а и др не ми спомна.По третпат потврдено маженце на мајка:hug:нема дилема, ако мама на почетокот забегуваше и гледаше се што е розево,незнам осеќав дека ќе е женско ама се лажев(facepalm)ај за второ здравје.
    А колку само глупости ми минеа низ глава, повеќе од што се живо и диво читав на нет,како на пример ударите ги осеќав ниско долж јајниците и мислев бебуш е ниско поставен или дури еднаш сонував дека и цервиксот ми бил скратен:headbang:свашта ,па прекинав со јога(facepalm),а денес видов дека баш ножињата му се таму поставени па нормално е:rofl:
    А за болките јас си ги имам стандард ,некаде 15,16 беа доста присутни како тегнење ги осеќав а еве сега последниве денови мешко како камен, мислам готово веќе нема каде да расти бебево,ќе експлодира,плус и долу ниско имав притисок како грчеви и странично плус,ама др вели нормално е се се шири,бебка расти,а па за половината да не зборам си ме боли уште у старт,ама си трпам.
    Ај се и изнапишав доста уште ова да прашам деновиве сум ептен напната се ме нервира и тоа е нормално во бременоста нели:lol:мм за греота тој си крка се, пошто нема кој друг,странство сум ама ај ќе ме трпи нема друг избор
    Поз мамички(highfive):l:

NNA, Santaa, ***Bony*** and 5 others like this.
  6. anita123

anita123 Истакнат член

Мамички споделете ве молам искуства за бактерии во урина некако како да почна да ме пржи мокрачата ?? Дали смее увин , некои членки пишуваат дека можи некои не ,само брусница моментално пијам ?

7. paleska3

paleska3 Популарен член

Добро вечер идни мами,

Ние го поминавме вториот скрининг, бебушка си е во ред, си одговара на неделата, ги гледавме детално органите, убаво си се храни и ни кажаа дека ќе имаме девојче, на среќата и нема крај :inlove:. Јас се пожалив на зголемен исцедок па направивме брис но докторот веднаш ми кажа дека од око личи на кандида и ми дадоа канестен вагинални и плус надворешно маст. Сепак ми рече да не секирам дека не е опасно и сосема честа појава во бременост.еден ден ставам од вагиналните и веднаш осетив подобрување. Инаку јас сум добра, уште си спијам без проблем, се радувам на секој удар што ќе го почувствувам :sun:, како монат деновите се повеќе и повеќе се осеќа.

Santaa, Martka, anita123 and 9 others like this.
  8. srekice

srekice Популарен член

А провери уринокултура? Јас чекам резултати а матичната ми кажа слободно два литра увин да пијам но да го правам со три филтер кесици .

9. anita123

anita123 Истакнат член

страв ми е увин да пијам, некаде пишуваат дека е штетно и не знам :worried:
    правев уринокулутра пред еден месец немаше ништо сега ќе видам пак ..

10. Ringishpil_

Не е штетен увинот воопшто,мене матичната ми рече дека може ама сепак да не е замена за вода преку ден,до кило може,и повеќе од 4 дена да не се пие,исто и други познавам што пиеле

anita123 likes this.
  11. flower55555

Женски јас со нови вести :D
    Од 90% женско, излезе 100% машко :D:inlove: Мајкин син да е жив и здрав :inlove:

Meckicja, lackygirl, Martka and 11 others like this.
  12. maja8

maja8 Популарен член

Ајде честито :) Во која недела тоа ти потврдија за 100%?
    Инаку знам и др случаи каде прво цело време викале женско и на крај машко испаднало. Е за обатно мислам дека не е возможно да се случи. Така да вие што ви кажале женско не земајте здраво за готово :D

13. flower55555

Сега во 17+5 :D Фала ти :l:

maja8 likes this.
  14. anita123

anita123 Истакнат член

Што шомага за болки во половината а најмногу ме боли насредина назад,сношти не можев ни да спијам и стомакот ме болеше и од лева и десна страна дали се проширува или не знам :(

Кас пред да правам брисови баш имав исцедок дента какп зеленкаст дури и ништо немав на брисовите ако не си сигурна дека имаш кандида поубаво не употребувај вагиналети

Last edited by a moderator: Dec 1, 2018
  15. paleska3

paleska3 Популарен член

И на брис излезе кандида, веќе ми е подобро се намали исцедокот.

16. flower55555

Женски каде обично на почеток ги сеќававте движењата на бебчињата? Јас некако деновиве мн ниско ги сеќавам се надевам нормално е :)

17. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Под папокот од прво ;)

flower55555 likes this.
  18. Ringishpil_

Долж јајниците,и јас мислев дека ми е ниско ама на последниот преглед видов дека така си лежи беше бочно поставено со ножињата накај десниот јајник :)

flower55555 likes this.
  19. flower55555

Море јас уште пониску од папокот

@Ringishpil_ е баш таму :D

Ringishpil_ and lackygirl like this.
  20. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Кај папокот дефинитивно а сега секаде кај и текне таму мава :lol:

flower55555 likes this.