1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Второ тромесечие од бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од BellaS, 19 јуни 2014.

1. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    5.011
    Е дефинитивно кај мене е многу пониско од папокот, 100 пати ми докажа бебушов од прееска :D нека си мава кај сака само нека е се во ред :)

На ***Bony*** му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    Ке се смени ке се сврти сигурно и да најважно е да е се во ред :)

На flower55555 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Менструални болки благи(не често,два три пати се појавија), и блага болка на карлица, долу кај коските од страна(незнам како да објаснам) ама така ми е кога ќе имам добиено. 16 недела сум, нормално е?

4. flower55555

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    5.011
    Kaj мене и сега во 18та недела знаат да се јават тие менструални болки :?: јас си мислам дека ми е од седењето 8h на работа... За 2 недели сум на втор скрининг баш ке видам шо ке ми речи докторот.. А и мислам сега дека се шири матката притиска на бешика и јајници па затоа се осеќаме така... Дај боже да е се во ред кај сите :l:

На Ladyyyy567* му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Ladyyyy567*

Ladyyyy567* Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2018
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    1.377
    Se dodeka se blagi bolkite e vo red,normalno e..se siri matka,karlica postepeno i vo krstot i grb ke pocnat da se cuvstvuvaat bolki,no se dodeka ne e intenzivno izrazeno e ok

Јас вчера се исфорсирав изгледа со чистење и џогирање,па ме фатија јакички болки може да кажам во крстот и ниско во стомакот,дури се исплашив(23 недела сум)а познати ми се таквите болки претпородилни со првото дете,па веднаш на доктор ,ме виде на ехо и вагинално фала богу се беше во ред,ми даде Ампицилин за болки но само едно се напив.Ми попуштија болките,иако и мене од седење на работа ми се појавува вкочанетост и болки во грб.А сега во бременост си треба и пазење сепак,па ќе гледам да не се форсирам многу со физичка работа ☺️

Последна измена од модератор: 3 декември 2018
    На kikin му/ѝ се допаѓа ова.
  6. flower55555

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    5.011
    Мене од седење ме фаќаат наеднаш како напади во половината страшно нешто и тоа после 5-6h седење :doh: а имам уште 2 до крај :D Со магнезиум ме пушта ама дури да почни да делува тешко мене.. Гледам во меѓу време да се раздвижам ама неможам секогаш, како ке истерам до крај со работава незнам..

7. Ladyyyy567*

Се зачлени на:
    5 септември 2018
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    1.377
    Ne kazuvaj od stoenje ima maki,ama toa sedenjeto veke stvarno aman..ispusteni veni,bolki vo kicma,oteceni noze uzas!..Odvreme navreme digni noze na biro ic da ne ti e gajle hihihi

Последна измена: 3 декември 2018
    На flower55555 и kikin им се допаѓа ова.
  8. flower55555

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    5.011
    Женски пак јас :)
    Абе денеска дали 5-6 пати сетив удирање на малово почнав да се загрижувам:( вчера машала на секое само шутираше а јас се топев и ми фали денеска.. Си дојдов си легнав и чекав, обично одма маваше ко ке бев во мирување, сега зедов со рацете го размрдав стомакот ме шутна 2-3 пати и изгледа пак заспа...
    Искрено страв ме фаќа:sweat:

9. YoursTruly

YoursTruly Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2015
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    230
    Ние имаме и такви и такви денови, некогаш е бебуш поактивен а некогаш позаспан.
    На доктор кога прашав дали е нормално рече да, демек исто како и ние, имаме различни денови и различно сме активни, некогаш демек реагирале бебињава и на храната што ја јадеме.
    Еве и др.членки нека споделат искуство ама мислам дека немаш простор за паника. :)

Едит: и јас одвај ја чекам секоја клоца, тоа ми е најубав дел од денот :inlove:

На Ladyyyy567* и flower55555 им се допаѓа ова.
  10. flower55555

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    5.011
    Е изгледа многу е уморен од вчера :D вчера мислам дека не застана, цело време мрдаше и затоа денеска ми фали :inlove: го размрдав ме мавна 2-3пати и пак заспа, па му пуштив музика се јави пак и пак се смири :inlove::D маж ми ме кара да не се губам да не му досадвам греота било сум го малтретирала :D ама нема поубаво жими се :inlove::sun:

На YoursTruly, Ladyyyy567* и Adeline им се допаѓа ова.
  11. Ladyyyy567*

Се зачлени на:
    5 септември 2018
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    1.377
    Не мислам дека е страшно,секој ден различно иако и јас се навикнав наутро и навечер обично кога мирувам на грб да почне со поинтензивни движења бебчо Има денови кога е помирно а понекогаш дури и на работа додека седам да почувствувам клоцкање

На YoursTruly и flower55555 им се допаѓа ова.
  12. Emilimi

Emilimi Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    163
    Немој да се плашиш некогаш и да мрда не можеш да го осетиш јас на ехо го гледав дека мрда со нозете но ништо не чувтвував тоа во 22 недела ваљда така било поставено и сега си викам кога ќе клоцне тогаш затоа што цела бременост до сега ми помина во паника

13. YoursTruly

YoursTruly Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2015
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    230
    @flower55555 значи имало и други како мене да не се секирам :lol: мене мм ми вика ќе го збрлавиш детето уште неродено, јас само му зборам, му објаснувам кој, што, како и се радувам кога ќе врати со некоја клоца, демек ме разбрало работава:rofl:

@Ladyyyy567* најјако е на работа, разговараш со странки, објаснуваш нешто а во стомак утакмици се играат, оди па не прсни во смеа :D тогаш ми е и највеќе жалче дека не можам да си го дружам бебуш..:inlove:

На NNA, flower55555 и Ladyyyy567* им се допаѓа ова.
  14. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.253
    Допаѓања:
    13.903
    Здраво женски
    Примате ново друштво? 13+ сум, мачнините почнувцаат да се намалуваат а ги имав преееемногу. Со првото дете воопшто немав, со ова многу. Ете нема правила, иста жена, ама друго дете, други табиети ќе има ова можда. Тоа имам за почеток да кажам. Само да се пријавам и да се надевам на добра дружба.

На ***Bony***, NNA, Adeline и 2 други им се допаѓа ова.
  15. YoursTruly

YoursTruly Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2015
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    230
    Добро ни дојде, со лесно да ни помине на сите и второто и третото тромесечие ;)

На kikin му/ѝ се допаѓа ова.
  16. flower55555

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    5.011
    @YoursTruly , @Emilimi ама после го жалев оти го будев, па и криво ми беше :D тешко нас со хормониве (facepalm)

@kikin добре дојде и со лесно :l:

На NNA, Emilimi, kikin и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Someday

Someday Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2017
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    1.773
    Добар ден дами.
    И мене прва бременост (15+6 )
    До сега бебица е супер. Среќна сум што конечно престанав да повраќам веќе два три дена се осеќам како нова :D Е сега мисли кои ме мачат се околу храната. Освен компири, леќа, грав и супа друго не можам да поднесам. Крвната слика пред некој ден супер арно ама се ме мава мисла дека не се хранам здраво. Шејкови со овошје пијам секој ден и претходно и сега. Ама ручеков ептен ми е оскуден. Па некое мислење нешто идеја или некоја што имала ваков проблем?

18. flower55555

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    5.011
    Да можиш барем мевце некое да вметниш во ручекот.. Мене ручекот без месо ми е незимслив, ко да неможам да се заситам без месо.. Таква сум од секогаш. Од овошје само мандарини јадам друго неможам, ама затоа зеленчук, салати можам по цел ден да јадам :lol:
    На крај гледај барем да не си гладна, па што можиш тоа јади си, со сила не бива :)

На Someday му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Someday

Someday Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2017
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    1.773
    Месо, јајца теорија нема. Колку што јадев од се претходно толку сега не јадам ни па мирис можам да им поднесам.
    Ништо значи ми останува истава исхрана .Се тешам дека крвната слика ми беше супер неќна.

20. ***Najsrekna***

***Najsrekna*** Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2018
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    641
    Како се справувате со полудените хормони? Јас во последно време се нешто сум нервозна,се нешто ми смета,се си земам за срце,се ми се плаче,се дешава и по 3 часа ништо да не гукнам:x(facepalm)
    Најмногу ме нервира мм,уште на самиот почеток му реков ако сум невозна немој уопште да ме чепкаш и не ми прај муабет и тој душава слуша.Ама па сега се нервирам што прави така,се нервирам што не пробува да ме смири или било што....и јас веќе не знам што сакам,де вака де така и пак незадоволна(wtf):headbang: