Е дефинитивно кај мене е многу пониско од папокот, 100 пати ми докажа бебушов од прееска нека си мава кај сака само нека е се во ред
Менструални болки благи(не често,два три пати се појавија), и блага болка на карлица, долу кај коските од страна(незнам како да објаснам) ама така ми е кога ќе имам добиено. 16 недела сум, нормално е?
Kaj мене и сега во 18та недела знаат да се јават тие менструални болки јас си мислам дека ми е од седењето 8h на работа... За 2 недели сум на втор скрининг баш ке видам шо ке ми речи докторот.. А и мислам сега дека се шири матката притиска на бешика и јајници па затоа се осеќаме така... Дај боже да е се во ред кај сите
Se dodeka se blagi bolkite e vo red,normalno e..se siri matka,karlica postepeno i vo krstot i grb ke pocnat da se cuvstvuvaat bolki,no se dodeka ne e intenzivno izrazeno e ok Јас вчера се исфорсирав изгледа со чистење и џогирање,па ме фатија јакички болки може да кажам во крстот и ниско во стомакот,дури се исплашив(23 недела сум)а познати ми се таквите болки претпородилни со првото дете,па веднаш на доктор ,ме виде на ехо и вагинално фала богу се беше во ред,ми даде Ампицилин за болки но само едно се напив.Ми попуштија болките,иако и мене од седење на работа ми се појавува вкочанетост и болки во грб.А сега во бременост си треба и пазење сепак,па ќе гледам да не се форсирам многу со физичка работа ☺️
Мене од седење ме фаќаат наеднаш како напади во половината страшно нешто и тоа после 5-6h седење а имам уште 2 до крај Со магнезиум ме пушта ама дури да почни да делува тешко мене.. Гледам во меѓу време да се раздвижам ама неможам секогаш, како ке истерам до крај со работава незнам..
Ne kazuvaj od stoenje ima maki,ama toa sedenjeto veke stvarno aman..ispusteni veni,bolki vo kicma,oteceni noze uzas!..Odvreme navreme digni noze na biro ic da ne ti e gajle hihihi
Женски пак јас Абе денеска дали 5-6 пати сетив удирање на малово почнав да се загрижувам вчера машала на секое само шутираше а јас се топев и ми фали денеска.. Си дојдов си легнав и чекав, обично одма маваше ко ке бев во мирување, сега зедов со рацете го размрдав стомакот ме шутна 2-3 пати и изгледа пак заспа... Искрено страв ме фаќа
Ние имаме и такви и такви денови, некогаш е бебуш поактивен а некогаш позаспан. На доктор кога прашав дали е нормално рече да, демек исто како и ние, имаме различни денови и различно сме активни, некогаш демек реагирале бебињава и на храната што ја јадеме. Еве и др.членки нека споделат искуство ама мислам дека немаш простор за паника. Едит: и јас одвај ја чекам секоја клоца, тоа ми е најубав дел од денот
Е изгледа многу е уморен од вчера вчера мислам дека не застана, цело време мрдаше и затоа денеска ми фали го размрдав ме мавна 2-3пати и пак заспа, па му пуштив музика се јави пак и пак се смири маж ми ме кара да не се губам да не му досадвам греота било сум го малтретирала ама нема поубаво жими се
Не мислам дека е страшно,секој ден различно иако и јас се навикнав наутро и навечер обично кога мирувам на грб да почне со поинтензивни движења бебчо Има денови кога е помирно а понекогаш дури и на работа додека седам да почувствувам клоцкање
Немој да се плашиш некогаш и да мрда не можеш да го осетиш јас на ехо го гледав дека мрда со нозете но ништо не чувтвував тоа во 22 недела ваљда така било поставено и сега си викам кога ќе клоцне тогаш затоа што цела бременост до сега ми помина во паника
@flower55555 значи имало и други како мене да не се секирам мене мм ми вика ќе го збрлавиш детето уште неродено, јас само му зборам, му објаснувам кој, што, како и се радувам кога ќе врати со некоја клоца, демек ме разбрало работава @Ladyyyy567* најјако е на работа, разговараш со странки, објаснуваш нешто а во стомак утакмици се играат, оди па не прсни во смеа тогаш ми е и највеќе жалче дека не можам да си го дружам бебуш..
Здраво женски Примате ново друштво? 13+ сум, мачнините почнувцаат да се намалуваат а ги имав преееемногу. Со првото дете воопшто немав, со ова многу. Ете нема правила, иста жена, ама друго дете, други табиети ќе има ова можда. Тоа имам за почеток да кажам. Само да се пријавам и да се надевам на добра дружба.
@YoursTruly , @Emilimi ама после го жалев оти го будев, па и криво ми беше тешко нас со хормониве @kikin добре дојде и со лесно
Добар ден дами. И мене прва бременост (15+6 ) До сега бебица е супер. Среќна сум што конечно престанав да повраќам веќе два три дена се осеќам како нова Е сега мисли кои ме мачат се околу храната. Освен компири, леќа, грав и супа друго не можам да поднесам. Крвната слика пред некој ден супер арно ама се ме мава мисла дека не се хранам здраво. Шејкови со овошје пијам секој ден и претходно и сега. Ама ручеков ептен ми е оскуден. Па некое мислење нешто идеја или некоја што имала ваков проблем?
Да можиш барем мевце некое да вметниш во ручекот.. Мене ручекот без месо ми е незимслив, ко да неможам да се заситам без месо.. Таква сум од секогаш. Од овошје само мандарини јадам друго неможам, ама затоа зеленчук, салати можам по цел ден да јадам На крај гледај барем да не си гладна, па што можиш тоа јади си, со сила не бива
Месо, јајца теорија нема. Колку што јадев од се претходно толку сега не јадам ни па мирис можам да им поднесам. Ништо значи ми останува истава исхрана .Се тешам дека крвната слика ми беше супер неќна.
Како се справувате со полудените хормони? Јас во последно време се нешто сум нервозна,се нешто ми смета,се си земам за срце,се ми се плаче,се дешава и по 3 часа ништо да не гукнам Најмногу ме нервира мм,уште на самиот почеток му реков ако сум невозна немој уопште да ме чепкаш и не ми прај муабет и тој душава слуша.Ама па сега се нервирам што прави така,се нервирам што не пробува да ме смири или било што....и јас веќе не знам што сакам,де вака де така и пак незадоволна