А да се обидеш со зеленчук/овошје богати со протеин штом не можеш месо и јајца? Авокадо, брокула, зелка, прокељ, печурки, јаткасти плодови.. Разгледај на нет има листи со ваква храна, може ќе ти фати око нешто
16 сум и сеуште немам апетит, не поднесувам многу јадења, на пример тоа што сум го јадела многу претходно сега не ни ми оди умот. Не се секирај нормално е , пиј витамини, и јади полесна храна и уживај, пробај јогурт пиј по една чаша, јас пијам дека млеко не поднесувам
Е фала ти . Брокула, авокадо, зелка и јаткасти тоа можам. Баш за протеините ми беше највеќе дека не ги внесувам воопшто . Фала ти уште еднаш ќе пробам со ова.
Како?? Се карам да ми излезе од мене, полудувам и така ми поминува, среќа немам убиено некој среќа па ме разбираат, период Лешници ореви заборавив и тоа можеш
Знам и јас истото го правев и после си викав мене некој вака да ме буди како би ми било сега знам дека дури кога ке седнам дома после работа почнува да клоцка и до тогаш не го задирам
Да се јавам и јас . Додека се жалев на сите дека немам меше сега во два дена се појави. Конечно добив трудно меше, убаво заоблено и многу ми е мерак. Само особено навечер ми е цврсто постојано, дали е нормално 22 недела сум?
И мене ми е цврсто навечер а 18та сум. А и како да не ми е по цел ден само нешто пикам во уста @Feminka minka добре дојде, со лесно
Највероватно е бебето ова што го чуствувам овие 3 дена од кога влегов во 18та. Чуствувам како мрдање на мускул,туп туп како да прави и тоа баш овие три дена попладне го чуствувам ова. Тоа ќе да е нели малце подоле од папок на лева страна... очекував змии,пеперутки да ме лазат читајќи ама мене баш ми тропка.
Тоа е тоа баш така и јас го чувствував на почетокот. Како нешто да пулсира од внатре. Еве сега веќе во 23 недела се тегни, го испапчува стомакот де на едната де на другата страна. Дури оваа недела почнав да го чувствувам кај папокот, до сега беше подолу иако пак знае да ме мавне и таму. Се топам од среќа на секој удар
уште малку ќе го завршам второто тромесечие ама некако преге како да ми се префрли нешто назад кај ногата и сега ми дојде точно насредина болка кога ќе одам дали нешто ми се има преметнатно не знам неможам убаво да одам и да се движам
Јас целата сум укочена од седење 8h на работа.. Ко ке легнам дома станување тешко, ми се укочува и колк и половина неможам нити да се исправам, нити да се движам а тек уште колку имам пред мене.. Пробај измасирај се малку ке те пушти
Анита мене ми се има случено на неколку пати кога бебе ќе се намести незгодно -притиска на некој нерв веројатно - да не можам да се движам.. Пробај седни/легни ако можеш, сврти се на лева/десна страна да видиш дали ќе помогне..
Јас по тебе се водам оти си ми сестра по термин и да ти кажам и јас вчера осетив два пати како воздух во цревата кога имаш така некако и само еднаш така туп па после некое време уште еднаш. Беше некаде под папок два ти прста. Денес пак осетив кога лежев и си викам бебуш ќе да е, ама многу беше кратко, после лежев чекав да се повтори и ништо. Ќе видиме како ќе биде следните денови може некое вакво ќе биде после
Isto i kaj mene mrda,poveke dolu levo osekam..a polovini,grb boli se poveke i poveke ne znam I toa ladnoto tek faka kako ke se izdrzi..a i so da nosam ne znam da mi e toplo,a da ne me stegaPrvata bremenost so ubavo letoto si ja isterav,fustancinja,sandalki..lekota
Даа сестрооо тоа ќе да е исто и кај мене не е често сега за сега попладне тупка како за здраво јас сум тука,па кога ке зачестат ќе си се жалиме
Jас по хеланки сум најчесто и ич не ми е гајле.. Неможам со трудничкиве фармерки за на работа, ме стегаат ко ке седам и шубе ми е.