Кревам рака за префрлање во трето уште некој ден 26+2 денес, кога дознав ми се чинеше дека историја ќе биде додека стигнеме до породување ама брзо си отидоа месеците.. За сега сме супер, второто беше лесно тромесечие, да се надеваме дека таква среќа ќе не следи сите и понатаму бебушки да растат, ние да сме добри, комплет да се селиме прво во трето тромесечие па после комплет да јадеме и мекици Гушки до сите колешки по меше
@***Bony*** , @Ladyyyy567* , @***Najsrekna*** , @YoursTruly вака до крај да истераме сите, со фалење и помалку жалење Со лесно женски, чекајте не и нас помалечки што сме, ке се дружиме и во трето тромесечие за брзо ... Лета времето баш
Еве бидејќи доста се чистите од второво,некој мора да ве замени нели Денес 13+2, дали сум влезена или треба да почекам уште една недела? Со лесно на сите!
По сликичево ти имаш уште ден - два во прво, јас во второ тромесечие, после таман ќе правиме измена. Со лесно и на тебе!
Одлично! Фала на инфо Значи нема да се преклопиме никаде Ај па намини некогаш на и совет како поискусна Тоа секако за сите вас понапредни мамички важи...
Ќе се преклопиме со кафето и во труднички муабети, а сигурно и со желбите за каснување нешто во меѓувреме! трудни жени шта речи, пола се прашта
Денеска си добив уште еден екстра скен од вообичаените скрининзи и си го видов бебуш пак, се е нормално,мажето ми расте за првпат ми мереа и должина на цервикс 42мм,топ за скоро 24 та недела , Да напоменам само оти претходно чувствував притисок во долниот дел од стомакот и вагината за тоа си бев на доктор пошто многу се загрижив се мислев дека цервиксот ми е скратен нез тоа ми беше во глава само, но за тој притисок се "виновни" мускулите ( pelvic floor muscles)кој што од самата тежина попуштаат и притискаат и до некаде таа болка е нормална но сепак нели треба и преглед секако да си бидеме мирни Убава вечер мамички *
Денес на два, три пати осетив така појака болка во долниот дел на стомакот, цел долен дел во линија, траеше околу 15 секунди сигурно и за 2 мин пак ми се повтори, станав појдов во вц, исто ми се случи само помала и пократка болка. Од што ќе да е ова...
Со задоволство, за кркање секогаш сум за! И тоа појачано, х 2 Знам дека не смее вака слики ама морам да ти споделам со што завршив пред малце
Ете и јас се жалев пред некој ден на слична болка.. И приметив вистина ми е од седењето. Лоша положба си фаќам дури сум на работа и ај движи се после.. Ама најдов решение си се шетам, почесто гледам да сум исправена да си постојам и така не ме фаќаат грчеви.. а и почесто одам во вц имам приметено ко ке ми е полна бешиката исто така ме фаќаат грчеви... и пак ке речам а допрва ке тежи стомакот ајде само за убаво да е
Zdravo,15 nedela summ e sea imam prasanje mi rekoa do 12nedela bilo stetno da se farba kosa i sea citam po netov deka pak postoi rizik..ne znam sto da pravam vise a plava sum i poditno mi treba farbanjedali nekoj znae dali smee,nesmee sto da se pravi?Pozdrav
И јас сум плава и си извадив прамени како шатирана, да не се малтретирам на секое за фарбање... а ти можиш со фарби без амонијак да си се исфарбаш убаво фаќаат и тие
И јас сум плавуша и со недели сме тука негде.Јас до сега три пати се фарбам со нормална фарба,и преубаво ми фаќа за мое огромно чудење.Никој не ми забрани да се фарбам.Гледај да не ја вдишуваш нека те фарба некој.